Quantcast
Channel: ΝΕΚΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Viewing all 5211 articles
Browse latest View live

"Αυτή είναι η επιλογή μου" (ταινία κινουμένων σχεδίων)

$
0
0
 

Μια μικρή ρωσική διδακτική, αλλά και συναρπαστική ιστορία. Από το διαδικτυακό κανάλι της ενορίας Κοιμήσεως της Θεοτόκου 40 Εκκλησιών Θεσσαλονίκης. Μετάφραση από τα ρωσικά: Ευγενία Τελιζένκο. Επιμέλεια: Pankrestos.
Το κανάλι τους στο ΥΤ εδώ.
Άλλες ταινίες κινουμένων σχεδίων εδώ. Μια από τις αγαπημένες μου εδώ.
Ενότητα για ταινίες στο blog μας εδώ.

Αγία Αργυρή, η πολύαθλος νεομάρτυς της Κωνσταντινουπόλεως

$
0
0

Η αγία Αργυρή, με την πολύχρονη φυλάκιση και το άφθαρτο σκήνωμα, συγκαταλέγεται στις μεγάλες αγίες μάρτυρες της Τουρκοκρατίας, μαζί με τις αγίες Χρυσή, Ακυλίνακαι Κυράννα, τις οποίες σας προτρέπουμε να γνωρίσετε. Πρόκειται για ηρωικά έφηβα κορίτσια, που έζησαν όχι στα αρχαία χρόνια, αλλά αρκετά κοντά στη δική μας εποχή: τα πιο σπουδαία και απελευθερωτικά πρότυπα για τις σύγχρονες αιχμάλωτες έφηβες κοπέλες, αλλά και για τα έφηβα (και όχι μόνο) παλικάρια μας.
  

Αριστείδης Γ. Θεοδωρόπουλος
Εκπαιδευτικός 

Σύνδεσμος Κληρικών Χίου,e-ΜΗΤΕΡΙΚΟ
 
Ανάμεσα στους πολυάριθμους νεομάρτυρες που θυσίασαν τη ζωή, την ομορφιά και τη νεότητά τους για την αγάπη του Ιησού Χριστού συναριθμείται και η τιμωμένη από την Ορθόδοξη Εκκλησία μας στις 30 Απριλίου ένδοξος και πολύαθλος νεομάρτυς Αγία Αργυρή, η οποία εκοιμήθη εν Κυρίῳ ύστερα από τα φρικτά βασανιστήρια που υπέστη επί δεκαέξι συναπτά έτη στις φυλακές του Χάσκιοϊ (Πικριδίου) της Κωνσταντινουπόλεως.
 

Η Αγία Αργυρή γεννήθηκε το 1688 στην Προύσα της μικρασιατικής Βιθυνίας. Οι γονείς της, ο Γεώργιος και η Σωσάννα, ήταν ευσεβείς και ενάρετοι και τη διαπαιδαγώγησαν με τα νάματα της χριστιανικής πίστεως. Όταν μεγάλωσε η ευσεβής και ενάρετη Αργυρή, άρχισε να διακρίνεται για τη σωματική της ωραιότητα, γεγονός που προκάλεσε την ακόλαστη σαρκική επιθυμία ενός νεαρού Τούρκου, ονόματι Χασάν, ο οποίος ήταν ο γιος του δικαστού της Προύσας. Μάλιστα το σπίτι του βρισκόταν κοντά στο σπίτι της ενάρετης και όμορφης μοναχοκόρης. Ο ερωτομανής αλλόθρησκος συνάντησε μία ημέρα την Αργυρή στον δρόμο και της αποκάλυψε το ερωτικό του πάθος. 

Εκείνη απομακρύνθηκε, αλλά ο νεαρός Τούρκος κυριευμένος από δυνατή ερωτική έλξη, συνέχισε να την ενοχλεί επιδιώκοντας να την πείσει να αλλαξοπιστήσει και να συνάψει μαζί του ερωτική σχέση. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να απειλήσει τους γονείς της ότι κινδυνεύει η ζωή της μονάκριβης κόρης τους, εάν δεν υποκύψει στις σαρκικές του επιθυμίες και δεν αλλαξοπιστήσει. 

Τα θλιβερά αυτά γεγονότα τρομοκράτησαν τους ευσεβείς γονείς, οι οποίοι έσπευσαν να την παντρέψουν με έναν χριστιανό νέο. Έτσι μετά από λίγες ημέρες ορίσθηκε ο γάμος της Αργυρής με τον ομόδοξό της. Αλλά ενώ η νεόνυμφος οδηγούνταν από τον σύζυγό της στην εκκλησία, για να τελέσει σύμφωνα με το έθιμο παράκληση, εμφανίσθηκε ο ερωτομανής αλλόθρησκος μαζί με είκοσι άλλους Τούρκους και αφού την άρπαξαν μπροστά στα μάτια των γονέων και των συγγενών της, την οδήγησαν στο δικαστήριο με την κατηγορία ότι είχε υποσχεθεί να αλλαξοπιστήσει και να παντρευτεί τον νεαρό Τούρκο. Μάλιστα έξι Τούρκοι διαβεβαίωσαν γραπτώς αυτή την ανυπόστατη κατηγορία.


 

Η Αργυρή διαμαρτυρήθηκε στον δικαστή, ο οποίος ήταν ο πατέρας του ερωτομανούς αλλόθρησκου, ότι πρόκειται για συκοφαντία που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Όμως μάταια προσπαθούσε η ενάρετη κόρη να πείσει τον δικαστή ότι όλη αυτή η κατηγορία εναντίον της ήταν μία σκευωρία, αφού οργισμένος ο δικαστής αποφάσισε τη φυλάκισή της. Αλλά η Αργυρή υπέμεινε τον εγκλεισμό της στη φυλακή χωρίς να φοβηθεί και να λυγίζει, αφού η αγάπη και η πίστη της στον Νυμφίο Χριστό την είχε ενισχύσει ψυχικά τόσο πολύ, ώστε υπέμεινε τη φυλάκισή της με καρτερία και γενναιοψυχία. 

Οι γονείς της προσπάθησαν να διασώσουν και να απελευθερώσουν την κόρη τους, ζητώντας μέσω του Μητροπολίτου Προύσης την παρέμβαση του Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να μεταβούν οι ίδιοι στην Κωνσταντινούπολη και να διαμαρτυρηθούν στην τουρκική κυβέρνηση, αλλά το μόνο που κατόρθωσαν ήταν να μεταφερθεί η Αργυρή από τη φυλακή σε δωμάτιο του σπιτιού του δικαστού μέχρι να ορισθεί η δίκη σε ανώτατο δικαστήριο της Κωνσταντινουπόλεως. 

Όταν όμως έγινε η δίκη στην Κωνσταντινούπολη, ο δικαστής επικύρωσε τη δικαστική απόφαση του κριτού της Προύσας, σύμφωνα με την οποία ή θα αλλαξοπιστούσε η χριστιανή Αργυρή και θα παντρευόταν τον ερωτομανή Τούρκο ή θα περνούσε το υπόλοιπο της ζωής της μέσα στη φυλακή. Όμως και πάλι η ενάρετη μονάκριβη κόρη έμεινε σταθερή και αλύγιστη στην πίστη της στον Ιησού Χριστό και προτίμησε να κλεισθεί σε ισόβια δεσμά παρά να προδώσει την προσήλωσή της στον Σωτήρα και Λυτρωτή Χριστό.


 

Έτσι οδηγήθηκε αλυσοδεμένη στη φυλακή του Χάσκιοϊ και μάλιστα αναγκάσθηκε να ζει ανάμεσα σε αισχρές και ανήθικες γυναίκες, στις οποίες δόθηκε η εντολή να τη βασανίζουν ανελέητα ώστε να μην αντέξει τα βασανιστήρια και έτσι να υποχρεωθεί να αλλαξοπιστήσει. 

Η Αργυρή υπέμεινε τα βασανιστήρια με ξεχωριστή γενναιότητα και παρά τις σκληρότατες δοκιμασίες δεν υπέκυψε, αλλά απεναντίας με τη βοήθεια της προσευχής της στον Κύριο και της νηστείας έμεινε σταθερή και ακλόνητη στην πίστη της στον Νυμφίο Χριστό. Είναι ενδεικτικό ότι ούτε η υβριστική συμπεριφορά των ανήθικων γυναικών της φυλακής, ούτε οι συνεχείς ξυλοδαρμοί και οι άλλες βιαιότητες, ούτε οι πειρασμοί που δέχθηκε μέσα στη φυλακή, έκαμψαν το αγωνιστικό φρόνημα της πολυάθλου μάρτυρος του Χριστού, η οποία με πολλή χαρά και καρτερία υπέμεινε τα βασανιστήρια για την αγάπη του Χριστού και τη δόξα του πάντιμου ονόματός Του. 

Ήταν τόσο μεγάλη η χαρά και η ευχαρίστησή της μέσα στη φυλακή, ώστε τη θεωρούσε βασιλικό παλάτι και πνευματική παλαίστρα που την οδηγούσε στην αιώνια χαρά της Βασιλείας των Ουρανών. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί ότι αρνήθηκε ακόμη και την πρόταση του χριστιανού Μανώλη Κιουρτζίμπαση να την απελευθερώσει από τα ισόβια δεσμά της φυλακής. Όμως οι κακουχίες σε συνδυασμό και με την πνευματική της άσκηση είχαν οδηγήσει στην εξασθένηση των σωματικών της δυνάμεων. Έτσι όταν κατάλαβε ότι πλησίαζε το τέλος της επίγειας βιοτής της, θέλησε να ενωθεί με τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό και να κοινωνήσει των Αχράντων Μυστηρίων. 

Η επιθυμία της αυτή πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια ενός ηλικιωμένου φυλακισμένου, ο οποίος είχε τη δυνατότητα να κινείται με περισσότερη ελευθερία. Η πολύαθλος Αργυρή αποκάλυψε την επιθυμία της στον γέροντα, ο οποίος κατόπιν βρήκε τον προϊστάμενο της εκκλησίας της φυλακής και τον ενημέρωσε σχετικά. Τότε ο ιερέας έβαλε μέσα σε μία σταφίδα το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου και την έδωσε στον γέροντα. Αυτός στη συνέχεια μετέφερε τη σταφίδα με τα Άχραντα Μυστήρια στην αλυσοδεμένη Αργυρή και αφού η ένδοξος και πολύαθλος νεομάρτυς του Χριστού προσευχήθηκε και κοινώνησε, παρέδωσε την πάναγνη ψυχή της στον δικαιοκρίτη Κύριο. Έτσι μετά από τα φρικτά βασανιστήρια που υπέστη επί δεκαέξι συναπτά έτη, έλαβε τον αμάραντο στέφανο της αγιότητος και της δικαιοσύνης.


 

Μετά από την προς Κύριον εκδημία της, το πολυβασανισμένο σώμα της ενταφιάσθηκε στο περιώνυμο Αρχοντικό Νεκροταφείο, το οποίο βρίσκεται στον περίβολο του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής στο Χάσκιοϊ (Πικρίδιο) της Κωνσταντινουπόλεως, ο οποίος στην πρώτη του μορφή χρονολογείται από τον 15ο αιώνα, ενώ ο νέος ναός ανοικοδομήθηκε μεταξύ των ετών 1724 -1752 και ανακαινίσθηκε το 1833. 

Μετά από τρία έτη πραγματοποιήθηκε η ανακομιδή του ιερού σκηνώματός της, το οποίο βρέθηκε ακέραιο και ευωδιάζον. Μάλιστα ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Παΐσιος Β΄, ο οποίος έμεινε εκστατικός από την αφθαρσία και την ευωδία του ιερού σκηνώματος της Αγίας Αργυρής, αποφάσισε την εναπόθεσή του σε ιδιαίτερη λάρνακα, ενώ με απόφαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου ορίσθηκε η μνήμη της να εορτάζεται κατ’ έτος πανηγυρικά στις 30 Απριλίου με την τέλεση Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και με τη λιτάνευση του ιερού της λειψάνου. 

Ο Πατριάρχης Παΐσιος Β΄ φρόντισε μάλιστα αμέσως μετά την ανακομιδή του ιερού της σκηνώματος στο να ενταχθεί επισήμως η Αγία νεομάρτυς Αργυρή στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, αφού οι εκδηλώσεις των χριστιανών προς τιμήν της ήταν ιδιαίτερα πληθωρικές. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί η περίπτωση μίας ευλαβούς χριστιανής, η οποία αφού προσκύνησε τη λάρνακα, θέλησε να λάβει για ευλογία ένα δάκτυλο από το χέρι της Αγίας. Η ασεβής ενέργειά της είχε ως συνέπεια να θαμπώσουν τα μάτια της και να μην βλέπει απολύτως τίποτα. Στη συνέχεια αφού ομολόγησε την αμαρτία της και ζήτησε συγχώρηση, επέστρεψε το δάκτυλο από το χέρι της Αγίας και αφού έμεινε για σαράντα ημέρες κοντά στη λάρνακα προσευχόμενη και νηστεύοντας, θεραπεύθηκε και τότε επέστρεψε υγιής στο σπίτι της. 

Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1955 το ακέφαλο ιερό σκήνωμα της Αγίας Αργυρής φυλασσόταν μέσα σε ξύλινη λάρνακα στο αριστερό κλίτος του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής Χάσκιοϊ (Πικριδίου), αφού η τιμία κάρα της είχε αφαιρεθεί από Ρώσο μοναχό κατά την ημέρα της ανακομιδής και μεταφέρθηκε στη Ρωσία, όπου και εορτάζεται η μνήμη της. Όμως κατά τη διάρκεια των θλιβερών γεγονότων τον Σεπτέμβριο του 1955, όπου ο τουρκικός όχλος εισέβαλε στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, αλλά και σε άλλους ναούς της Κωνσταντινουπόλεως λεηλατώντας και καταστρέφοντας, αποτεφρώθηκε μαζί με τη λάρνακα και το ιερό σκήνωμα της Αγίας Αργυρής. Διασώθηκε μόνο τμήμα από την αριστερή χείρα της, το οποίο φυλάσσεται στον αναστηλωμένο πλέον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής, όπου κάθε χρόνο στις 30 Απριλίου, ημέρα της προς Κύριον εκδημίας της Αγίας νεομάρτυρος Αργυρής, τιμάται πανηγυρικά η μνήμη της. ["Ν": Η αγία γιορτάζεται κυρίως στις 5 Απριλίου. 30 Απριλίου τιμάται η ανακομιδή των λειψάνων της]


 

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημανθεί η χρονολογική ανακρίβεια και σύγχυση που επικρατεί αναφορικά με την ημερομηνία τελευτής της εκ Προύσης της μικρασιατικής Βιθυνίας και εν Πικριδίῳ της Κωνσταντινουπόλεως αθλησάσης Αγίας ενδόξου νεομάρτυρος Αργυρής. Ο λόγιος Σκοπελίτης μοναχός Καισάριος Δαπόντες (1713-1784), ο οποίος συνέταξε το Μαρτύριο της Αγίας που εμπεριέχεται στο Νέο Μαρτυρολόγιο του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, αλλά και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνστάντιος Α΄ ο από Σιναίου αναφέρουν ως ημερομηνία τελευτής της Αγίας την 30η Απριλίου του 1725. 

Την ίδια ημερομηνία αναφέρουν ο εκ Πικριδίου δικηγόρος Φίλιππος Φιλιππίδης στη θρησκευτική, ιστορική και εποικοδομητική πραγματεία του «Η Νεομάρτυς Αργυρή 1688 -1721», καθώς και ο Ιωάννης Περαντώνης στο «Λεξικό των Νεομαρτύρων», αλλά όχι ως ημερομηνία τελευτής, αλλά ως ημερομηνία ανακομιδής των λειψάνων της Αγίας. Ως ημερομηνία της προς Κύριον εκδημίας της αναφέρουν οι Φίλιππος Φιλιππίδης και Ιωάννης Περαντώνης την 5η Απριλίου του 1721. Ιστορικά τεκμηριωμένη και ορθή θεωρείται η χρονολογία της 30ης Απριλίου 1725 ως ημέρας τελευτής της Αγίας, αφού η ανακομιδή των ιερών της λειψάνων έγινε επί των ημερών του Πατριάρχου Παϊσίου Β΄, ο οποίος εξελέγη Πατριάρχης το έτος 1726. 

Το γεγονός αυτό έρχεται σε αντίθεση με τον ισχυρισμό του Φιλίππου Φιλιππίδου στην πραγματεία του περί της Αγίας ότι η ανακομιδή των λειψάνων της πραγματοποιήθηκε στις 30 Απριλίου 1725 με την παρουσία του Πατριάρχου Παϊσίου Β΄. Επιπλέον ο συγγράψας το μαρτύριο της Αγίας, λόγιος μοναχός Καισάριος Δαπόντες, ήταν εν ζωή το 1725, γεγονός που επιβεβαιώνει την ορθότητα της χρονολογίας της 30ης Απριλίου 1725, ως ημερομηνίας της προς Κύριον εκδημίας της ενδόξου και πολυάθλου νεομάρτυρος Αγίας Αργυρής.






Η πρώτη ασματική ακολουθία προς τιμήν της Αγίας εποιήθη από ανώνυμους λογίους κληρικούς και ιεροψάλτες κατ’ εντολήν του Οικουμενικού Πατριάρχου Παϊσίου Β΄, ο οποίος παρέστη στην ανακομιδή του αφθάρτου και ευωδιάζοντος ιερού σκηνώματός της και εισηγήθηκε την επίσημη ένταξή της στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Η ακολουθία αυτή εξεδόθη το 1912 στην Κωνσταντινούπολη με δαπάνη του δικηγόρου Φιλίππου Φιλιππίδου, επανεκδόθη δε το 1997 από τις Εκδόσεις Επέκταση και με την επιμέλεια του εκ Πικριδίου της Κωνσταντινουπόλεως Μεγάλου Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Πατριαρχείου π. Γεωργίου Τσέτση. 


Η πρώτη συνταχθείσα ακολουθία της Αγίας Αργυρής μαζί και με την ποιηθείσα προς τιμήν της ακολουθία υπό του αοιδίμου χαρισματικού Υμνογράφου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας Γερασίμου Μοναχού του Μικραγιαννανίτου συμπεριελήφθησαν στο εκδοθέν το έτος 2007 βιβλίο «Η Νεομάρτυς Αγία Αργυρή», το οποίο επιμελήθηκε η εκ Πύργων Θερμής Λέσβου εκλεκτή φιλόλογος, πεζογράφος και ποιήτρια, αλλά και διατελέσασα Λυκειάρχης κ. Χρυσούλα Χατζηγιαννιού. Η ευσεβής αυτή φιλόλογος από ευλάβεια προς την πολύαθλο νεομάρτυρα Αγία Αργυρή ζήτησε από τον Ιερομόναχο Αθανάσιο τον Σιμωνοπετρίτη, Υμνογράφο της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, τη σύνταξη Παρακλητικού Κανόνος προς τιμήν της Αγίας, ο οποίος εγκρίθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος το 2004 και παρατίθεται στο σχετικό βιβλίο της. 

Η ευλάβεια της κ. Χρυσούλας Χατζηγιαννιού, αλλά και της αδελφής της, Ειρήνης, στο πρόσωπο της Αγίας ενδόξου νεομάρτυρος Αργυρής οδήγησε και στην ανέγερση με δική τους δαπάνη παρεκκλησίου επ’ ονόματι της Αγίας στο παραθαλάσσιο χωριό Παναγιούδα της Λέσβου. Το νεόδμητο παρεκκλήσιο εγκαινιάσθηκε με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα το Σάββατο 2 Αυγούστου 2003 υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ. Ιακώβου Γ΄ και αφιερώθηκε στον ανεγερθέντα το 1896 Ιερό Ενοριακό Ναό του Γενεσίου Θεοτόκου Παναγιούδας. 

Στο παρεκκλήσιο της Αγίας Αργυρής έχει φιλοτεχνηθεί τοιχογραφία της Αγίας που ιστορήθηκε κατόπιν επιθυμίας και υπόδειξης της ίδιας της νεομάρτυρος, η οποία παρουσιάσθηκε κατ’ όναρ στον εφημέριο του χωριού Παναγιούδα, π. Θεολόγο Σακαλή, και του ζήτησε να αγιογραφηθεί η εικόνα της κρατώντας στο χέρι της δύο στεφάνια γάμου, όπως και έγινε. Ναός επ'ονόματι της Αγίας νεομάρτυρος Αργυρής υπάρχει και στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο χωριό Κάινα Αποκορώνου Χανίων, ο οποίος ανεγέρθηκε με δαπάνη της Άννας Νικολουδάκη εις μνήμην της αδελφής της Αργυρώς.



Στους σημερινούς χαλεπούς καιρούς, όπου επικρατεί η διαφθορά και αναζητούνται πρότυπα εναρέτου χριστιανικού βίου, προβάλλει η ένδοξος και πολύαθλος νεομάρτυς του Χριστού Αγία Αργυρή ως ολόλαμπρο παράδειγμα αρετής και αγνότητος, αλλά και ως πνευματικός οδοδείκτης που θα διδάσκει, θα εμπνέει και θα καθοδηγεί τους σημερινούς Έλληνες με την ακλόνητη και σταθερή της πίστη στον Κύριο ημών Ιησού Χριστό.







Βιβλιογραφία

* Ασματική Ακολουθία της Αγίας νεομάρτυρος Αργυρής της εν Πικριδίῳ Κωνσταντινουπόλεως, Εκδόσεις Επέκταση, 1997.

* Δαπόντε Καισαρίου, Μαρτύριον Αγίας Αργυρής, Νέον Μαρτυρολόγιον, Εκδοτικός Οίκος «Αστήρ», Δ΄ Έκδοσις, Αθήναι 1993.

* Φιλιππίδου Φιλίππου Στεφ., Η Νεομάρτυς Αργυρή (1688 -1721), Εν Κωνσταντινουπόλει, 1912.

* Χατζηγιαννιού Χρυσούλας Παν., Η Νεομάρτυς Αγία Αργυρή, Αθήναι 2007.

Εικόνες

[1] Τοιχογραφία της Αγίας ενδόξου νεομάρτυρος Αργυρής στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο χωριό Παναγιούδα της Λέσβου. Ιστορήθηκε καθ’ υπόδειξη της ίδιας της Αγίας.

[2] Παλαιά φορητή εικόνα της Αγίας νεομάρτυρος Αργυρής. Ανήκει σε ιδιωτική συλλογή.

[3] Φορητή εικόνα της Αγίας Αργυρής δια χειρός Σώζοντος Γιαννούδη στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Δήμου Αγίας Παρασκευής Αττικής.

[4] Ο τάφος της Αγίας Αργυρής. Κατά την εκσκαφή του τάφου της μετά από τρία έτη από την προς Κύριον εκδημία της βρέθηκε το ιερό σκήνωμα ακέραιο και ευωδιάζον.

[6] Η εκ Προύσης της Μικράς Ασίας και εν Κωνσταντινουπόλει αθλήσασα Αγία νεομάρτυς Αργυρή. Φορητή εικόνα του Αγιογραφικού Οίκου Κατερίνης "Μελέτιος ο Υμνωδός".

[7] Ο Ιερός Ναός της Αγίας Αργυρής Παναγιούδας Λέσβου.

[8] Το παρεκκλήσιο της Αγίας Αργυρής στο χωριό Παναγιούδα Λέσβου ανεγέρθηκε με δαπάνη των αδελφών Ειρήνης και Χρυσούλας Χατζηγιαννιού και εγκαινιάσθηκε στις 2 Αυγούστου 2003.

[9] Το εσωτερικό του Ιερού Ναού Αγίας Αργυρής Παναγιούδας Λέσβου.

[10] Η πρόσοψη του Ιερού Ναού Αγίας Αργυρής Παναγιούδας Λέσβου.

[11] Η λειψανοθήκη της Αγίας νεομάρτυρος Αργυρής στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Πικριδίου (Χάσκιοϊ).

[12] Ο ιστορικός Ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής στο Πικρίδιο (Χάσκιοϊ) της Κωνσταντινουπόλεως. Στον περίβολο του ναού ενταφιάσθηκε η Αγία νεομάρτυς Αργυρή. www.tatavla.org

[13] Άποψη από το εσωτερικό του Ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής Πικριδίου (Χάσκιοϊ), όπου κατ'έτος στις 30 Απριλίου τιμάται πανηγυρικά η μνήμη της Αγίας Αργυρής. www.tatavla.org

[14] Ο τάφος της Αγίας Αργυρής στον περίβολο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Πικριδίου (Χάσκιοϊ). www.tatavla.org

[15] Τοιχογραφία της Αγίας Αργυρής δια χειρός Γεωργίου Κτιστάκη στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Γαλατσίου Αθηνών. Αποτελεί αφιέρωμα των αδελφών Χρυσούλας και Ειρήνης Χατζηγιαννιού. 


Δείτε επίσης:

Η σύγχρονη μάρτυρας Ελένη της Αττάλειας († 15 Μαρτίου 2013)
Σύγχρονοι μάρτυρες
Νεομάρτυρες
Γάμος χριστιανής με μουσουλμάνο
Η Ορθοδοξία στην Τουρκία
29 Μαΐου: “Επίθεση” στους Τούρκους!...

Το ορθόδοξο χριστιανικό αίσθημα για τους διωγμούς των χριστιανών από τους Ισλαμιστές
Η τιμωρία της αποστασίας από το Ισλάμ
Μουσουλμάνοι που αγίασαν ως χριστιανοί
Χριστιανικά θαύματα σε μουσουλμάνους
Ισλάμ (ενότητα στο blog μας)
Μεταστροφές από το Ισλάμ


Türkçe dilinde Ortodokslukla ilgili metinler - Orthodoxy in Turkish - Ορθοδοξία στα τουρκικά
Öz Ortodoksluk doktrinleri ve emanetleri
Ortodokslar Toplulugu

Women Saints Who Suffered Under Islam

Αλλά και:

1 Μαΐου: η μεγάλη νύχτα των Μαγισσών (Βαλπούργια Νύχτα)...

Άγιοι στις 30 Απριλίου:
Άγιος Ιάκωβος ο Απόστολος, αδελφός Ιωάννου του Θεολόγου(εικ., έργο του αγιογράφου Μ. Χατζημιχαήλ, από εδώ)
Άγιος Ιγνάτιος Μπριαντσιανίνωφ, Επίσκοπος Σταυρουπόλεως
Όσιος Κλήμης ο υμνογράφος

Άγιος Δονάτος επίσκοπος Ευροίας Ηπείρου
Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Αργυρής
Άγιος Μάξιμος
Εύρεση των ιερών λειψάνων του Αγίου Βασιλέως επισκόπου Αμασείας
Ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Θεοδώρου Νεομάρτυρα του Βυζαντίου
Άγιος Erconwald επίσκοπος Λονδίνου
Άγιοι Ισίδωρος, Ηλίας και Παύλος οι Μάρτυρες
Άγιος Αφροδίσιος ο Ιερομάρτυρας και οι συν αυτώ τριάντα Μάρτυρες
Ανακομιδή Ιερών λειψάνων του Αγίου Νικήτα, Αρχιεπισκόπου Νόβγκοροντ
Άγιος Σίμων, Μητροπολίτης Μόσχας

Άγιοι της Πρωτομαγιάς!

$
0
0
 http://3.bp.blogspot.com/-opPiUfYGP84/Uy7nEc--pbI/AAAAAAAAGWQ/bf3hs8U_RDA/s1600/10001467_676591212400324_2023936337_n.jpg
Φωτο από εδώ
 
Καλόμήνα (&ευλογημένο)!Προφήτης Ιερεμίας

Προφήτης Ιερεμίας(εικ.)

Άγιος Βατάς ο Πέρσης ο Ιερομάρτυρας 
Οσία Ισιδώρα
Οσία Ισιδώρα η διά Χριστόν Σαλή (εικ.)

Άγιοι Ακάκιος ο Οσιομάρτυρας από το Νεοχώρι Θεσσαλονίκης, Ευθύμιος ο Πελοποννήσιος και Ιγνάτιος ο νέος Οσιομάρτυρας

Άγιος Φιλόσοφος ο Μάρτυρας, που προσπάθησε να τον βιάσει μια πόρνη(παρακαλώ για την πορνεία δείτε εδώ)
 

Άγιος Σάββας
 

Αγία Μαρία η Μεθυμοπούλα (Δια χειρός Γεωργίας Λέλλου)Αγία Μαρία η Μεθυμοπούλα, νεομάρτυς από το Λασίθι Κρήτης (εικ.)
 
Αγία Κόρη η νεομάρτυς, η ανώνυμη κοπέλα των Ιωαννίνων
 
Άγιος Αφρικανός Επίσκοπος Λουγδούνου  (Λυών Γαλλίας)

Άγιος Μαύρος ο Ιερομάρτυρας και «οι συν αυτώ»


Όσιος Μιχαήλ ο Θαυματουργός


Άγιος Πανάρετος Αρχιεπίσκοπος Πάφου


Όσιος Νικηφόρος ο Χίος

Όσιος Παφνούτιος ο Θαυματουργός
Όσιος Παφνούτιος ο Θαυματουργός
(εικ.)

Όσιος Γεράσιμος Ηγούμενος Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος εν Μπολτίνσκ

Άγιος Asaph Επίσκοπος Ουαλίας


Όσιος Συμεών ο Πεντάγλωσσος ο Σιναΐτης


Άγιος Αγαπητός Επίσκοπος Ωξέρ Γαλλίας

Αγία Ταμάρα η βασίλισσα
Αγία Ταμάρα η βασίλισσα της Γεωργίας(εικ.)


Άγιος Ακάκιος ο Ιερομάρτυρας


Άγιος Άκελος ο Μάρτυρας


Όσιος Νικήτας εκ Ρωσίας


Άγιος Μακάριος ο Ιερομάρτυρας Μητροπολίτης Κιέβου

Άγιος Ζωσιμάς εκ Γεωργίας
Άγιος Ζωσιμάς εκ Γεωργίας
(εικ.)

Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου εν Τσαρεβοκοκσάισκ Ρωσίας


Ανάμνηση των εγκαινίων της Νέας Εκκλησίας
 

Μνήμη του φοβερού σεισμού στη μονή Σινά

Αλλά και:

1 Μαΐου: η μεγάλη νύχτα των Μαγισσών (Βαλπούργια Νύχτα)...
 
Άγιοι στις 2 Μαΐου(ανάμεσά τους και η αγία Ματρώνα της Μόσχας η Αόμματη)

"Αυτή είναι η επιλογή μου" (ταινία κινουμένων σχεδίων)



 

Παράκληση προς την αγία Ματρώνα την Αόμματη (2 Μαΐου)

$
0
0

ΚΑΝΩΝ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΟΣΙΑΝ ΚΑΙ ΘΕΟΦΟΡΟΝ ΜΗΤΕΡΑ ΗΜΩΝ ΜΑΤΡΩΝΑΝ ΤΗΝ ΑΟΜΜΑΤΟΝ, ΣΥΓΧΡΟΝΟΝ ΡΩΣΙΔΑ ΑΣΚΗΣΑΣΑΝ ΕΝ ΚΟΣΜΩ


 


Ποίημα Δρος Χαραλάμπους Μ. Μπούσια
Από εδώ. Μάθαμε γι'αυτό εδώ.
Χαιρετισμοί προς την αγία (ποίημα Ισιδώρας μοναχής Αγιεροθεϊτίσσης)
Η βιογραφία της. Πιο αναλυτικά εδώ, απ'όπου και οι εικόνες.

Και: Άλλοι άγιοι με αναπηρία. Ενότητα Πόνος και Φως.
Άγιοι στις 2& 3Μαΐου.

Ευλογήσαντος του Ιερέως το Κύριε εισάκουσον
μεθ'ο το Θεός Κύριος, ως συνήθως, και το εξής.

Ήχος δ΄. Ο υψωθείς εν τω Σταυρώ

Την εν Ρωσία διαλάμψασαν άρτι
υπομονή εν τοις εκάστοτε πόνοις,
αγάπη προς τους πάσχοντας και προς τον Θεόν,
ταπεινώσει, μέλψωμεν, απαθεία και νήψει
μελιρρύτοις άσμασι, θεοφόρον Ματρώναν,
αυτής λιτάς αόκνους ευλαβώς
προς τον Δεσπότην Χριστόν εξαιτούμενοι

Δόξα. Το αυτό. Και νυν. Θεοτόκιον
 

Ου σιωπήσομεν ποτέ, Θεοτόκε,
τας δυναστείας Σου λαλείν οι ανάξιοι,
Ει μη γαρ Συ προϊστασο πρεσβεύουσα,
τις ημας ερρύσατο εκ τοσούτων κινδύνων;
Τις δε διεφύλαξεν εως νυν ελευθέρους;
Ουκ αποστώμεν, Δέσποινα, εκ Σου,
Σους γαρ δούλους σώζεις αει εκ παντοίων δεινών.
 

Είτα ο Ν΄ Ψαλμόςκαι ο Κανών, με Ακροστιχίδα
"Ματρώνα, λιταίς Σου σκότη μου διάλυσον. Χ."
 

Ωδή α΄Ήχος πλ.δ΄. Υγράν διοδεύσας
 

Οσία του Θεού, πρέσβευε υπέρ ημών
 

Ματρώνα, δικαίως υπό σεπτού
η ονομασθείσα,
στύλος όγδοος αχανούς,
Ρωσίας, Κροστάνδης Ιωάννου,
εν ευσεβεία ημας πάντας στήριξον.
 

Οσία του Θεού πρέσβευε υπέρ ημών
 

Αγίασον πάντας σε ευλαβώς,
Ματρώνα, τιμώντας ώσπερ κρήνην αγιασμού
θεόβρυτον και πηγήν θαυμάτων
την εν Ρωσία αρτίως εκβλύσασαν.
 

Δόξα Πατρί και Υιώ και Αγίω Πνεύματι
 

Του κόσμου ασκήστρια θαυμαστή,
Ματρώνα οσία,
δυσχειμέροις εν τοις καιροίς
δεινής αθεϊας εν Ρωσία
η διαλάμψασα ρύσαι με θλίψεων.
 

Και νυν. Θεοτοκίον

Ροαίς, Μητροπάρθενε, ρυπτικών
ευχών Σου προς Κτίστην
και Υιόν σου ημών παθών
κατάσβεσον φλόγα χαμαιζήλων,
Θεόγεννητορ, μερόπων διάσωσμα.

Ωδή γ΄. Ουρανίας αψίδος.


Οσία του Θεού πρέσβευε υπερ ημών
 

Ως πυξίον σοφίας
και αρετής μέλπομεν
Σε των ευσεβών αι χορείαι,
χάριτος σκήνωμα,
Ματρώνα, και δωρεών
παντοδαπών εκμαγείον
οι εν δίναις σπεύδοντες
τη μεσιτεία Σου.
 

Οσία του Θεού πρέσβευε υπερ ημών
 

Νυν, αόμματε μήτερ,
η της ψυχής όμματα
έχουσα σαφώς εστραμμένα
προς τον ουράνιον Νυμφίον και Λυτρωτήν,
Ματρώνα άνοιξον κόρας
τας ημών θεάσασθαι
τα υπέρ έννοιαν.
 

Δόξα Πατρί και Υιώ και Αγίω Πνεύματι
 

Ασκουμένων γυναίων
θεοειδές έκτυπον,
η οφθείσα Πνεύματος θείου
κατοικητήριον,
τω σω Νυμφίω Χριστώ,
Ματρώνα πρέσβευε, σώφρον,
δούναι τοις τιμώσι Σε
χάριν και έλεος.
 

Και νυν. Θεοτοκίον
 

Λυμεώνος αϋλου
γένους βροτών, Δέσποινα,
Κεχαριτωμένη Μαρία,
θεία ολέτειρα,
εξ επηρείας αυτού,
απαλλαξόν με εν τάχει
τον ψυχή και χείλεσι
Σε μακαρίζοντα.
 

Διάσωσον, από κινδύνων, Ματρώνα, τους Σε τιμώντας
ως νεόφωτον αρετών παντοίων απαύγασμα
και άστρον προς στένοντας συμπαθείας.


Επίβλεψον εν ευμενεία πανύμνητε Θεοτόκε,
επί την εμήν χαλεπήν του σώματος κάκωσιν
και ίασαι της ψυχής μου το άλγος.
 

Αίτησις και το Κάθισμα.

Ήχος β΄. Πρεσβεία θερμή
 

Την υπομονή και ταπεινώσει λάμψασαν
εν χρόνοις δεινοίς Ρωσίας ανυμνήσωμεν
άσκητριαν κράζοντες
τιμαλφές αρετών ανακτόριον,
Μάτρωνα, χάριν εύρηκας Χριστώ
πρεσβεύειν υπέρ των ευφημούντων Σε.

Ωδή δ΄. Εισακήκοα Κύριε.
 

Οσία του Θεού πρέσβευε υπέρ ημών
 

Ικετών εις βοήθειαν
σπεύσον σων, Ματρώνα θεοχαρίτωτε,
σαρκοφόρος ώσπερ άγγελος
εν Ρωσία άρτι διαλάμψασα.
 

Οσία του Θεού πρέσβευε υπέρ ημών
 

Ταπεινώσεως σκήνωμα
και εικών, πανεύφημε προοράσεως,
τήρει πάντας τους τιμώντας Σε
εν υπομονή και νήψει πάντοτε.
 

Δόξα Πατρί και Υιώ και Αγίω Πνεύματι
 

Ασινείς διατήρησον
νόσων κατωδύνων τους εκζητούντας Σου
τας πρέσβειας προς τον Ύψιστον,
θεαυγές Ματρώνα, υπερένδοξε.
 

Και νυν. Θεοτοκίον
 

Ιλαστήριον άμεσον
κόσμου, απολύτρωσαι, Μητροπάρθενε,
τους πιστώς Σε μακαρίζοντας
και εκδεχομένους την Σην εύνοιαν.
 

Ωδή ε΄. Φώτισον ημάς.

Οσία του Θεού πρέσβευε υπέρ ημών
 

Σου την ευαγή
πολιτείαν αναμέλποντες
εν τω κόσμω εξαιτούμεθα ευχάς
προς τον Κύριον, Ματρώνα, τας αόκνους σου.
 

Οσία του Θεού πρέσβευε υπέρ ημών
 

Στήριξον ημάς
εν τη πίστει τους προστρέχοντας
ση, Ματρώνα γεραρά επισκοπή
και υμνούντας σε ως στύλον θεοφώτιστον.
 

Δόξα Πατρί και Υιώ και Αγίω Πνεύματι
 

Όλβε της Χριστού
Εκκλησίας πολυτίμητε,
θησαυρόν, Ματρώνα, ώσπερ τιμαλφή
θείας Σκέπης μάνδρα έχει τα Σα λείψανα.
 

Και νυν. Θεοτοκίον

Ύμνοις σε αει,
σωτηρίας ως κρηπίδωμα
καταστέφομεν βροτών, Μήτερ Θεού,
και χαράς ημών αλήκτου θείαν πρόξενον.


Ωδή στ΄. Την δεήσιν.

Οσία του Θεού πρέσβευε υπέρ ημών
 

Στηρίζουσα δήμον εμπερίστατον
δυσχειμέροις αθεΐας εν χρονοίς,
μήτερ Ματρώνα, ουκ έπαυσας Ρώσων
επιζητούντων αλήθειαν πίστεως,
η νυν στηρίζουσα ευχαίς
Σαις προς Κύριον πάντας ικέτας Σου.
 

Οσία του Θεού πρέσβευε υπερ ημών
 

Κραυγάζει Σοι ευσεβών ομήγυρις
καταφεύγουσα, Ματρώνα, Ση σκέπη
και ακλινή προστασία υψόθεν
μη διαλίπης ημάς εποπτεύουσα,
Κυρίου νύμφη, τους πιστώς
μελωδούντας ασκήσεως πόνους Σου.
 

Δόξα Πατρί και Υιώ και Αγίω Πνεύματι
 

Ομμάτων μου της ψυχής διάνοιξον,
θεοφόρητε Ματρώνα, τας κόρας
του βλέπειν πάντα συμφέροντα, κράζω,
η αομμάτως τον βίον ανύσασα
και παρειμένη εν καιροίς
τοις εσχάτοις, Ρωσίας ωράϊσμα.
 

Και νυν. Θεοτοκίον
 

Φωτογραφία της οσίας Ματρώνας
Την δέησιν, Θεοτόκε Δέσποινα,
η τεκούσα υπερ λόγον τον Λόγον
Θεού Υψίστου, προσδέχου Σου δούλου
πανευμενώς του ζητούντος την χάριν Σου
και ανυμνούντος ευλαβώς
τον Υιόν Σου και Κτίστην του σύμπαντος.


Διάσωσον από κινδύνων, Ματρώνα, τους Σε τιμώντας
ως νεόφωτον αρετών παντοίων απαύγασμα
και άστρον προς στένοντας συμπαθείας.


Άχραντε, η διά λόγου τον Λόγον ανερμηνεύτως
επ'εσχάτων των ημερών τεκούσα, δυσώπησον
ως έχουσα μητρικήν παρρησίαν.


Αίτησις και το Κοντάκιον

Ήχος β΄. Τοις των αιμάτων σου
 

Την δυναμένην του Πνεύματος χάριτι
προβλέπειν πάντα εσόμενα μέλψωμεν,
Ματρώναν, Ρωσίας αγλαϊσμα
ως γυναικών θεαυγών ισοστάσιον
και κόσμου μεσίτριαν ένθερμον.
 

Προκείμενον. Ήχος δ΄. Υπομένων υπέμεινα τον Κύριον και προσέσχε μοι. Στίχος. Και έστησεν επί πέτραν τους πόδας μου
και κατεύθυνε τα διαβήματά μου
 

Ευαγγέλιον κατά Μάρκον (Κεφ. Η΄34-Θ΄1)
 

Είπεν ο Κύριος όστις θέλει οπίσω Μου ακολουθείν, απαρνησάσθω εαυτόν και αράτω τον σταυρόν αυτού και ακολουθείτω Μοι.
Ος γαρ αν θέλη την ψυχήν αυτού σώσαι, απολέσει αυτήν. ος δ'αν απολεση την εαυτού ψυχήν ενεκεν Εμου και του ευαγγελίου, ούτος σώσει αυτήν.
Τι γαρ ωφελήσει άνθρωπον εαν κερδήση τον κόσμον όλον, και ζημιωθή την ψυχήν αυτού; ή τι δώσει άνθρωπος αντάλλαγμα της ψυχής αυτού;
ος γαρ εαν επαισχυνθή Με και τους Εμούς λόγους εν τη γενεά ταύτη τη μοιχαλίδι και αμαρτωλώ, και ο Υιός του ανθρώπου επαισχυνθήσεται αυτόν όταν έλθη εν τη δόξη του Πατρός Αυτού μετά των αγγέλων των αγίων.
Και έλεγεν αυτοις αμην λέγω υμιν ότι εισι τινές των ωδε εστηκότων, οιτινες ου μη γεύσωνται θανάτου εως αν ίδωσι την βασιλείαν του Θεού εληλυθυίαν εν δυνάμει. 


Δόξα Πατρί και Υιώ και Αγίω Πνεύματι.
 

Ταις της Σης Οσίας πρεσβείαις, Ελεήμον, εξάλειψον τα πλήθη των εμων εγκλημάτων.

Και νυν.
 

Ταις της Θεοτόκου πρεσβείαις, Ελεήμον, εξάλειψον τα πλήθη των εμών εγκλημάτων. 

Προσόμοιον. Ήχος πλ. Β΄. Όλην αποθέμενοι. 


Στίχος. Ελεήμον, ελέησον με, ο Θεός, κατά το μέγα ελεός Σου και
κατά το πλήθος των οικτιρμών Σου εξάλειψον το ανομημά μου.
 

Την παραμυθήσασαν
εμπεριστάτων χορείας
Ρώσων εν τοις έτεσι
τοις εσχάτοις μέλψωμεν
ύμνοις πρέπουσι
του Θεού χάριτι,
θεαυγή Ματρώναν,
την αόμμματον ασκήτριαν,
ήσπερ ο Κύριος της ψυχής τα όμματα ήνοιξεν
οράν τα εν τω μέλλοντι
και των καρδιών τα ενδότερα
και εν κατανύξει
κραυγάσωμεν διάνοιξον ημών
ψυχών ευχαίς Σου τα βλέφαρα
βλέπειν τα σωτήρια.

Σώσον ο Θεός τον λαόν Σου...
 

Ωδή ζ΄. Οι εκ της Ιουδαίας.

Οσία του Θεού πρέσβευε υπέρ ημών
 

Η εν κόσμω οσίως
και αμέμπτως τον βίον
εκδαπανήσασα,
Ματρώνα και αρθείσα
πρός δόμους αφθαρσίας,
μη ελλίπης εκάστοτε
υπέρ των Σων ικετών
πρεσβεύουσα Κυρίω.
 

Οσία του Θεού πρέσβευε υπέρ ημών
 

Μήτερ πνευματοφόρε,
της Ρωσίας, Ματρώνα,
το νέον σέμνωμα,
επάκουσον φωνής μου
δεήσεως και ρύσαι
συμφορών και κακώσεων
και της γεένης πυρός
τον καταφεύγοντά Σοι.
 

Δόξα Πατρί και Υιώ και Αγίω Πνεύματι
 

Ουρανόφωτος στήλη
ταπεινώσεως, μήτερ,
ευχής και νήψεως
επώφθης, εκ κοιλίας
μητρός προορισθείσα
καταυγάσαι πυσρσεύμασιν
Σων διδαχών τον λαόν
εν αθεΐας χρόνοις.


Και νυν. Θεοτοκίον
 

Υπερύμνητε Μήτερ,
Σην αγίαν εικόνα
ως όλβον άσυλον
επονομαζομένην,
αμαρτωλών απάντων
σωτηρία, η πάνσεπτος
Ματρώνα έσχεν παντί
εν βίω, Θεοτόκε.

Ωδή η΄. Τον Βασιλέα.

Οσία του Θεού πρέσβευε υπέρ ημών
 

Δακρυρροούντες
τας σας λιτάς εκζητούμεν
οι εν θλίψεσιν όντες, Ματρώνα,
προς τον Σον Νυμφίον
και Λυτρωτήν του κόσμου.
 

Οσία του Θεού πρέσβευε υπέρ ημών
 

Ίσθι ακέστωρ
των Σε υμνούντων, Ματρώνα,
ταπεινώσεως ως μυροθήκην
και δοχείον πλήρες
υπομονής εν βίω.
 

Δόξα Πατρί και Υιώ και Αγίω Πνεύματι
 

Αγίων νέων
συνηριθμήθης χορείαις,
μεθ'ων χαίρη απαύστως εν πόλω
και Χριστώ πρεσβεύεις
υπερ ημών, Ματρώνα.

Και νυν. Θεοτοκίον 


Λειμών ευώδης,
Μήτερ Θεού, παρθενίας
και ηδύπνοος κήπος αγνείας
πέλουσα, Σους δούλους
καθήδυνον οδμαίς Σου.
 

Ωδή θ΄. Κυρίως Θεοτόκον
 

Οσία του Θεού πρέσβευε υπέρ ημών
 

Υπερ των Σε τιμώντων
και ασπαζομένων
εν τη μονή θείας Σκέπης Σα λείψανα,
Χριστόν δυσώπει, Ματρώνα, Τον Σε δοξάσαντα.
 

Οσία του Θεού πρέσβευε υπέρ ημών
 

Στηρίζουσα μη πάυση,
στύλε της Ρωσίας,
τους κλονουμένους, Ματρώνα, εκάστοτε
ευχών Σου ράβδω προς Κτίστην τον πανευϊλατον.
 

Οσία του Θεού πρέσβευε υπέρ ημών
 

Ορθοφρονούντων πάντων
Ρώσων αντιλήπτορ,
Ματρώνα, πλάνης ομίχλην εκδίωξον
και την αχλύν την ζοφώδη λύσον αιρέσεων.
 

Δόξα Πατρί και Υιώ και Αγίω Πνεύματι
 

Ναέ χρηστοηθείας
πάγχρυσε, Ματρώνα,
ναούς ημάς εγρηγόρσεως πάντιμε,
δείξον τους μνήμην τιμώντας Σην αεισέβαστον.
 

Και νυν. Θεοτοκίον
 

Χαρίτων θεοσδότων,
Κεχαριτωμένη,
αγνή Παρθένε, ταμείον ασύλητον
τους Σε γεραίροντας πόθω αει χαρίτωσον.


Άξιον εστίν ως αληθώς
μακαρίζειν Σε την Θεοτόκον,
την αειμακάριστον και παναμώμητον
και Μητέρα του Θεού ημών.
Την τιμιωτέραν των Χερουβείμ
και ενδοξοτέραν
ασυγκρίτως τον Σεραφείμ,
την αδιαφθόρως
Θεόν Λόγον τεκούσαν,
την όντως Θεοτόκον,
Σε μεγαλύνομεν.
 

Και τα παρόντα μεγαλυνάρια
 

Χαίροις, των εν κόσμω ασκητριών
καύχημα, Ματρώνα,
των ασκήσει θεοτερπεί,
αρετών εις ύψος
καταντησάντων μέγα,
νεόφυτον Ρωσίας,
άνθος ηδύπνοον. 


Πάντας τους προστρέχοντας ευλαβώς
Σου ταις ικεσίαις
προς τον Κύριον Ιησούν,
Σον σεπτόν Νυμφίον,
εν ουρανοίς Ματρώνα,
συντήρει επηρείας
πλάνου απήμονας. 


Χαίροις, διοράσεως ο κανών,
χαίροις η ακρότης
της εν βίω υπομονής,
χαίροις, της Ρωσίας
ο όγδοος ο στύλος,
Ματρώνα θεοφόρε,
πίστεως πρόβολε. 


Χαίροις, η αόμματος εκ γαστρός,
η χαριτωθείσα
Παρακλήτου αύραις τερπναίς,
χαίροις, συμπαθείας
πρός πάσχοντας, Ματρώνα,
και προς εμπεριστάτους
στύλος ακράδαντος. 


Δίδου τοις τιμώσι Σε ακλινώς,
ευκλεες Ματρώνα,
εν τω βίω υπομονήν
και ισχύν πατήσαι
το φρύαγμα του πλάνου,
η στέρησιν ομμάτων
καθυπομείνασα. 


Φως την στερηθείσαν εκ γενετής
οφθαλμών, Ματρώναν,
ευφημήσωμεν ευλαβώς
ως πνευματοφόρων
ασκητριών Ρωσίας
αγλαϊσμα το νέον
και σκεύος χάριτος. 


Πάσαι των αγγέλων αι στρατιαί,
Πρόδρομε Κυρίου,
Αποστόλων η δωδεκάς,
οι Άγιοι πάντες,
μετά της Θεοτόκου
ποιήσατε πρεσβείαν
εις το σωθήναι ημας. 


Το Τρισάγιον και το Απολυτίκιον.


Ήχος πλ. α΄. Τον συνάναρχον Λόγον.
 

Αδιάσειστον στύλον Ρωσίας όγδοον,
την στερουμένην ομμάτων
εκ γενετής, ευλαβώς
ανυμνήσωμεν Ματρώναν την αοίδιμον,
ως σκεύος θείων δωρεών
και αγάπης ακραιφνούς
προς πάντας εμπεριστάτους
βοώντες σκέδασον ζόφον
παθών ημών φωτί Σης χάριτος.
 

Εκτενής και Απόλυσις, μεθ'ην ψάλλομεν το εξής:
 

Ήχος β΄. Ότε εκ του ξύλου.
 

Πάντων εν εσχάτοις τοις καιροίς
κεκλεισμένων, Μήτερ, εχόντων
τους οφθαλμούς της ψυχής
και αυτής συμφέροντα,
Ματρώνα πάνσεμνε,
παρορόντων διάνοιξον
και δείξον την τρίβον
προς ζωήν απάγουσαν
την αιωνίζουσαν
τοις ειλικρινώς Σε τιμώσιν
ως Ρωσίδος πάνσεπτον γόνον
και ταμείον χάριτος ακένωτον. 


Δέσποινα, πρόσδεξαι
τας δεήσεις των δούλων Σου,
και λύτρωσαι ημάς
από πάσης ανάγκης και θλίψεως. 


Την πάσαν ελπίδαν μου
εις Σε ανατίθημι,
Μήτερ του Θεού,
φύλαξον με υπό την σκέπην Σου. 


Δίστιχα. 


Ματρώνα, άνοιξον οφθαλμούς μου βλεπειν
ψυχής το συμφέρον, βοά Χαραλάμπης. 


Φιλοθέου διάνοιξον έτι κόρας
ψυχής, Ματρώνα, οράν αγήρω μόνον. 


Ματρώνα, μετάνοιαν δίδου μοι και
ρύσαι με της υπερηφανείας, βοά Σοι Ηλίας.

Μια οικογένεια δούλων νικά τις εξουσίες του κόσμου...

$
0
0

 
Φωτο από εδώ
 
Οἱ Ἅγιοι Ἕσπερος καὶ Ζωὴ οἱ Μάρτυρες καὶ τὰ παιδιά τους Κυριάκος καὶ Θεόδουλος (2 Μαΐου)


Κατὰ τὶς ἡμέρες τοῦ βασιλέως Ἀδριανοῦ (117 – 138 μ.Χ.) ἄρχισε καὶ πάλι ἡ δίωξη τῶν Χριστιανῶν. Ἐκείνη τὴν περίοδο μαρτύρησε καὶ ἡ Ἁγία Ζωὴ μὲ τὸν ἄνδρα της Ἕσπερο καὶ τὰ παιδιά της Κυριάκο καὶ Θεόδουλο, ποὺ κατάγονταν ἀπὸ τὴν Πισιδία.

Οἱ Ἅγιοι εἶχαν ἀγορασθεῖ ὡς δοῦλοι ἀπὸ τὸν Ρωμαῖο συγκλητικὸ Κάτλο ("Ν": ή Κάταλλο, όπως θα δούμε παρακάτω) καὶ τὴν γυναῖκα του Τετραδία ("Ν": ή Πετραδία), ποὺ κατοικοῦσαν στὴν Ἀττάλεια τῆς Παμφυλίας. Βλέποντας οἱ Ἅγιοιτὶς θυσίες τῶν ἀρχόντων στὰ εἴδωλα, παρατηροῦσαν τὴν μάταιη λατρεία τους καὶ πρόσεχαν πολὺ μήπως καὶ ἡ τροφὴ ποὺ τοὺς πρόσφεραν ἦταν ὑπολείμματα ἀπὸ εἰδωλολατρικὲς θυσίες.

Στὸ Συναξάρι τους ἀναφέρεται ὅτι ἡ Ἁγία Ζωὴ πήγαινε τὸ βράδυ στὸν φρουρὸ ποὺ φύλαγε τὸ ἀνάκτορο τῶν ἀρχόντων καὶ τοῦ ἔλεγε νὰ πάει νὰ κοιμηθεῖ, γιατί ἦταν κουρασμένος καὶ τὸν ἀναπλήρωνε στὰ καθήκοντά του. Ἔξω ὅμως ἀπὸ τὶς πύλες τοῦ ἀρχοντικοῦ ἦταν σκυλιὰ τὰ ὁποία κατασπάρασσαν ὅποιον φτωχὸ πήγαινε νὰ ζητήσει βοήθεια καὶ εὐποιία (=φιλανθρωπία). Ἡ Ἁγία Ζωὴ ἔπαιρνε ψωμὶ ποὺ τῆς ἔδιναν γιὰ τὴν καθημερινὴ συντήρηση τῆς οἰκογένειάς της, ἔριχνε λίγο στὰ σκυλιὰ γιὰ νὰ σωπάσουν, καὶ τὸ ὑπόλοιπο τὸ μοίραζε στοὺς φτωχούς, λέγοντάς τους:
«Νὰ γίνετε Χριστιανοί, Χριστοῦ δοῦλοι, διότι μόνο Ἐκεῖνος εἶναι ὁ Σωτῆρας τοῦ κόσμου».

Ἔτσι λοιπὸν ἔπραττε ἡ Ἁγία Ζωὴ διδάσκοντας καὶ τὰ παιδιά της. Ὁ δὲ σύζυγός της Ἕσπερος ἀπεστάλη ἀπὸ τὸν ἄρχοντα Κάτλο στὴν πόλη Τριτόνιο, ὡς ἐπίτροπος αὐτοῦ καὶ ζοῦσε ἐκεῖ. Ὁ Κάτλος ἔμαθε ὅμως ὅτι ἡ οἰκογένεια τοῦ Ἑσπέρου καὶ τῆς Ζωῆς ἦταν Χριστιανοὶ καὶ ταράχθηκε ἡ διάνοιά του ("Ν": του το είπαν οι ίδιοι, όπως θα δούμε). Ἐπειδὴ ἡ σύζυγός του Τετραδία ἦταν ἔγκυος, ἀνέμενε τὴν γέννηση τοῦ βρέφους καὶ ἐπιθυμοῦσε νὰ προσφέρει θυσίες στὴ θεὰ Τύχη, νέβαλε τὸ θέμα καὶ τοὺς ἀπέστειλε στὸ Τριτόνιο, ἐκεῖ ὅπου ἦταν ὁ Ἕσπερος.

Ὅταν γεννήθηκε τὸ παιδὶ τοῦ Κάτλου καὶ θυσίαζαν γι’ αὐτὸ στὴ θεὰ Τύχη, ὁ Κάτλος ἀπέστειλε στὸν Ἕσπερο καὶ τὴν οἰκογένειά του, κρασὶ καὶ κρέατα. Ἡ δὲ Ἁγία Ζωή, μόλις εἶδε τὰ εἰδωλόθυτα, ἀτένισε στὸν οὐρανὸ καὶ εἶπε: «Θεέ, καρδιογνῶστα, ἀληθινέ, αἰώνιε, βοήθησέ μας, διότι δὲν ἔχουμε κανένα πλήν Σοῦ καὶ τοῦ Υἱοῦ Σου». Καὶ ἔριξε στὰ σκυλιὰ τὰ βεβηλωμένα κρέατα καὶ ἔχυσε τὸ κρασί.

Ὅταν ὁ Κάτλος πληροφορήθηκε τὸ γεγονὸς θύμωσε καὶ διέταξε νὰ ὁδηγήσουν ἀμέσως ἐνώπιόν του τὴν Ἁγία Ζωή, τὸν ἄνδρα αὐτῆς καὶ τὰ παιδιά της. Βλέποντας ὁ ἡγεμόνας τὴν ἔνσταση τῶν Ἁγίων καὶ τὴν ἀμετάθετη πίστη τους πρὸς τὸν Χριστό, γέμισε ἡ καρδιά του ἀπὸ ὀργὴ καὶ ἀπὸ τὴν ἐνέργεια τοῦ διαβόλου. Ἔδωσε ἐντολὴ νὰ τοὺς βάλουν σὲ φοῦρνο ἀσφαλισμένο ἀπὸ παντοῦ, ἔτσι ὥστε νὰ μὴν ἀναπνέουν κὰν καὶ τὸ μαρτύριο νὰ εἶναι μεγαλύτερο καὶ φρικτότερο. Μέσα στὴν φωτιὰ οἱ Ἅγιοι δοξολογοῦσαν τὸ Ὄνομα τοῦ Ἁγίου Θεοῦ, ὅπως οἱ Ὅσιοι Παῖδες στὴν κάμινο ἐπὶ Ναβουχοδονόσορος.

Τὴν ἑπόμενη ἡμέρα ἦλθαν στὸν τόπο τοῦ μαρτυρίου ὁ Κάτλος καὶ οἱ στρατιῶτες του, ποὺ ἄκουγαν ψαλμωδίες μέσα ἀπὸ τὸν φοῦρνο. Ἄρχισαν νὰ ἀναρωτιοῦνται ἀπὸ ποὺ ἔβγαινε αὐτὸ ὁ ἦχος τοῦ πλήθους. Νόμισαν ὅτι ἄνθρωποι εἶχαν εἰσέλθει μέσα στὸν φοῦρνο καὶ ἀμέσως τὸν κύκλωσαν, γιὰ νὰ τοὺς συλλάβουν. Μόλις ἄνοιξαν τὸν φοῦρνο δὲν βρῆκαν τίποτα καὶ δὲν εἶδαν κανένα, παρὰ μόνο τὰ τίμια λείψανα τῶν Ἁγίων Μαρτύρων ποὺ κείτονταν κατὰ ἀνατολὰς σὰν νὰ ἐκοιμοῦντο.

Ἔτσι μαρτύρησαν οἱ Ἅγιοι Ζωὴ καὶ Ἕσπερος καὶ τὰ τέκνα αὐτῶν, ἀφοῦ νίκησαν τὸ δόλιο καὶ ἐνάντιο διάβολο καὶ τοὺς παρανόμους εἰδωλολάτρες αὐτοῦ. 
Ναὸ στὴν Μάρτυρα Ζωὴ ἀνήγειρε ὁ αὐτοκράτορας Ἰουστινιανὸς (527 – 565 μ.Χ.), κοντὰ στὸ ναὸ τῆς Ἁγίας Ἄννας στὸ Δεύτερον τῆς Κωνσταντινουπόλεως. Ὁ βασιλέας Βασίλειος Α’ (867 – 886 μ.Χ.) τὸν ἀνοικοδόμησε ἐκ βάθρων, διότι εἶχε πέσει.

 
Χάρτης της Πισιδίας του 15ου αιώνα (από εδώ)

Από την ιστοσελίδατης Ιεράς Μητρόπολης Πισιδίας έχουμε ορισμένα συμπληρωματικά στοιχεία για τη ζωή και το μαρτύριο των αγίων:

Ἕσπερος καί ἡ Ζωή μέ τά δύο παιδιά τους Κυριακό καί Θεόδουλο ζοῦσαν στήν Ἀττάλεια κατά τούς χρόνους τοῦ αὐτοκράτορα Ἀδριανοῦ (124) καί ἦσαν δοῦλοι ἑνός πλούσιου εἰδωλολάτρη, πού ὀνομαζόταν Κάταλλος. Ὁ Ἕσπερος καί ἡ οἰκογένειά του εἶχαν γίνει χριστιανοί καί μέ τό πέρασμα τοῦ χρόνου δέν μποροῦσαν νά ὑποφέρουν νά ζοῦν σ᾿ἕνα εἰδωλολατρικό περιβάλλον καί νά ὑπηρετοῦν ἀνθρώπους πού λάτρευαν τά εἴδωλα καί συχνά προσέφεραν θυσίες σ᾿αὐτά. Αἰσθάνονταν ὅτι κατά τά σώματά τους ἦσαν δοῦλοι, ἀλλά οἱ ψυχές τους εἶχαν ἀποκτήσει τήν ἐλευθερία, πού ὁ Χριστός τούς ἐχάρισε.

Πρῶτα ξεσηκώθηκαν τά παιδιά καί ζήτησαν ἀπό τούς γονεῖς τους νά δραπετεύσουν. Ἡ μητέρα τους, στήν ἀρχή, τά συμβούλεψε νά κάνουν ὑπομονή, γιατί οἱ νόμοι τοῦ Ρωμαϊκοῦ κράτους ἦταν πολύ αὐστηροί καί ἐπέβαλλαν σκληρές ποινές στούς δούλους πού δραπέτευαν. Ὅμως καί ἡ ἴδια αἰσθανόταν, καθώς καί ὁ σύζυγός της, ὅτι σ᾿ἐκεῖνο τό εἰδωλολατρικό σπίτι ἡ ζωή, γιά μιά χριστιανική οἰκογένεια, εἶχε γίνει ἀνυπόφορη. Ἔτσι, ὅλοι μαζί κατέστρωσαν τό σχέδιό τους. 

Μετά ἀπό ἔνθερμη προσευχή, παρουσιάστηκαν στό ἀφεντικό τους τόν Κάταλλο καί μέ παρρησία τοῦ δήλωσαν ὅτι αὐτός μόνον στά σώματά τους ἔχει ἐξουσίαν καί δικαιοῦται νά τούς διατάσσει νά ἐκτελοῦν τίς ἐργασίες πού τούς ἀναθέτει. Ὅμως στίς ψυχές τους δέν ἔχει καμμία ἐξουσία καί δέν ἔχει δικαίωμα νά τούς ἐπιβάλλει νά ἀκολουθοῦν τίς εἰδωλολατρικές του συνήθειες. Τῶν ψυχῶν τους κυριάρχης εἶναι ὁ Κύριος Ἰησοῦς Χριστός, ὁ ἀληθινός Θεός καί αὐτόν μόνον πιστεύουν. Ὁ Κάταλλος ἀκούγοντας αὐτά τά λόγια ἐξεπλάγη ἀπό τήν τόλμη τους καί προσωρινά, ὥσπου νά ἀποφασίσει τί νά τούς κάνει, ἔστειλε τά παιδιά μέ τή μητέρα τους στό Τριτόνιο, σ᾿ἕνα τόπο πού εἶχε ὁρισθεῖ νά δουλεύει ὁ πατέρας τους.

Ὅταν ἀργότερα ὁ Κάταλλος γιόρταζε τά γενέθλια τοῦ γιοῦ του, ἀποφάσισε νά στείλει στούς χριστιανούς δούλους του κρέατα καί κρασί, πού εἶχαν προσφέρει ὡς θυσία στά εἴδωλα. Ὁ σκοπός του ἦταν νά τούς δοκιμάσει ἄν θά ἔτρωγαν ἀπό τά εἰδωλόθυτα. Ὁ Κυριακός καί ὁ Θεόδουλος συσκέφθηκαν μέ τήν μητέρα τους, κατάλαβαν τό πονηρό σχέδιο τοῦ ἀφεντικοῦ τους καί ἔρριξαν τά κρέατα στά σκυλιά.

esperos-zwi-1

Ὅταν ὁ Κάταλλος ἔμαθε γιά τήν προσβολή πού τοῦ ἔκαναν, διέταξε νά βασανισθοῦν σκληρά. Πρῶτα κρέμασαν τά παιδιά καί μέ σιδερένια νύχια ξέσχιζαν τά σώματά τους. Οἱ γονεῖς τους παρ᾿ὅλον τόν βαθύ πόνο πού ἔνιωθαν γιά τά βασανιστήρια τῶν παιδιῶν τους, τά ἐνίσχυαν νά μήν ὀλιγοψυχήσουν καί νά μείνουν πιστά στόν Χριστό μέχρι τέλους. Μετά ὁ Κάταλλος διέταξε νά ξεκρεμάσουν τά παιδιά καί μαζί μέ τούς γονεῖς τους νά τούς δείρουν σκληρά καί ὅλους μαζί νά τούς ρίξουν ζωντανούς νά καοῦν σέ δυνατό καμίνι. Μέ αὐτό τόν τρόπο οἱ Ἅγιοι αὐτοί Μάρτυρες παρέδωκαν τίς ψυχές τους στόν Κύριο καί ἔλαβαν τά στεφάνια τοῦ Μαρτυρίου.

Τό πρωΐ τῆς ἄλλης ἡμέρας, πού εἶχε σβήσει ἡ φωτιά, ἀκούονταν ψαλμωδίες μέσα ἀπό τό καμίνι. Ὅταν ἄνοιξαν ὅμως δέν βρῆκαν παρά τά σώματα τῶν Μαρτύρων ἐστραμμένα πρός ἀνατολάς, σάν νά κοιμώνταν, χωρίς καθόλου νά τούς ἀγγίξει ἡ φωτιά.
Ἡ Ἐκκλησία μας γιορτάζει τή μνήμη τους τήν 2αΜαΐου. 



ΑΓΙΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝΕΣΠΕΡΟΥ, ΖΩΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΘΕΟΔΟΥΛΟΥ

ΑΠΟΛΥΤΙΚΙΟΝ
Ἦχος δ΄ Ταχύ προκατάλαβε.
Τετράριθμον σύνταγμα τῶν Ἀθλητῶν τοῦ Χριστοῦ, Ἕσπερον μέλψωμεν σύν τῇ συμβίᾳ αὐτοῦ, Ζωήν τήν θεόφρονα· οὗτοι γάρ σύν τέκνοις Κυριακῷ καί Θεοδούλῳ, ἔλυσαν δι᾽ἀγώνων τῶν εἰδώλων τήν πλάνην. Αὐτῶν Χριστέ ἱκεσίαις, πάντας ἐλέησον.

ΚΟΝΤΑΚΙΟΝ
Ἦχος α΄ Χορός Ἀγγελικός.
Μαρτύρων τοῦ Χριστοῦ, τήν τετράριθμον δόξαν, ὑμνήσωμεν πιστοί, εὐφημίαις ἀσμάτων, Ἕσπερον, Ζωήν, Κυριακόν καί Θεόδουλον· οὗτοι ἤθλησαν μέχρι πυρᾶς καί θανάτου· οὗτοι στέφανον, τῆς ἀφθαρσίας λαβόντες, αἰτοῦσι σωθῆναι ἡμᾶς.

ΜΕΓΑΛΥΝΑΡΙΟΝ
Φάλαγξ τῶν Μαρτύρων τετραμελής, τετράφωτος λυχνία οὐρανίου θείου φωτός, Ἕσπερε Ζωή τε μετά τοῦ Κυριακοῦ καί Θεοδούλου ἅμα, κόσμῳ ἐδείχθητε.

Δείτε επίσης:


 Κλικ εδώ, εδώ& εδώ.

"Η προσευχή είναι ποίηση... Είναι μεγάλη ευλογία να συναντάς ένα ποιητή κι ένα άγιο"

$
0
0


Μωυσής μοναχόςΑγιορείτης
Αγιοτόκος Καππαδοκία,Προσκυνητής
 
Και ξαφνικά ανοίγει ένα παραθυράκι στο νου.
Έρχεται ένα φως.Τοτε εχεις μια αλλη αίσθηση.Τοτε το κατανοείς καλά. Όχι προς το ετυμολογικό. Μα με μια κατάνυξη και συναίσθηση και θεία θαλπωρή.

Και λες:
"Τι αλλο να λέω;". Παρά μόνο πάλιν και πολλάκις και συνεχώς: "Κύριε ελέησον!"
Δίχως να βαριέσαι. Δίχως να κουράζεσαι. Αυτό τα λέει όλα. Δεν θέλει αλλα και πολλά. Μόνο ποιητικά μπορεί κανείς μερικές φορές να εκφραστεί. Η προσευχή είναι ποίηση. Όλες οι προσευχές είναι ποιήματα.

Οι ποιητές νιώθουν τους συναθρώπους τους και τους παρηγορούν, όπως οι άγιοι. Είναι μεγάλη ευλογία να συναντάς ένα ποιητή κι ένα άγιο. Οι άγιοι δεν θέλουν να αφήσουν πίσω τους ίχνη. Οι άνθρωποι μόνο αφήνουν πάνω τους τ'αχνάρια της κακίας τους. Κύριε, ελέησέ τους, δεν ξέρουν τι χάνουν και τι κάνουν.
Λυπάμαι όταν δεν μπορώ να προσευχηθώ. Και τούτο προσευχή είναι, μου 'πε ένας διακριτικός γέροντας. Όπως χαίρομαι όταν με τόση ικετευτική στάση μου ζητούν να προσεύχομαι στον Κύριο.

Πιστεύω πως για την ταπείνωσή τους θα τους ελεήσει ο Κύριος. Προτιμώ, έλεγε ένας άλλος γέροντας, την προσευχή απο τα κούφια λόγια, τις ψευτοευγένειες και τις θολές καλοσύνες. Η μεγαλύτερη φιλανθρωπία είναι η προσευχή και ας μη το καταλαβαίνουν οι άνθρωποι. Είναι η μεγαλύτερη ιεραποστολή κι ευεργεσία του κόσμου. Τα πολλα λόγια δεν αναπάυουν.


Η προσευχή για τους άλλους επηρεάζει θερμότερα. Η αγάπη είναι αβίαστη και πάντα μια θυσία.
Η αληθινή προσευχή δεν είναι ηδονική ανάπαυλα, μα ορθοστασία, μα περπάτημα στις μύτες σε τεντωμένο σχοινί.
Στην αληθινή προσευχή δεν δίνουμε περίσσευμα του χρόνου, μα τις πιο καλές κι αποδοτικές ώρες μας, τις κύριες ώρες της ημέρας, της ζωής μας.

Κύριε, συγχώρεσέ με για όσα είπα κι έγραψα, που δεν τα ζούσα και τα πίστευα ακόμη, που απέφυγα να μιλήσω για τις ήττες και τις αποτυχίες μου κι ήθελα να μιλώ μόνο για νίκες. Δείλιαζα γιατί δεν είχα μετανοήσει.
Κύριε, ελέησον.

Και:


Θέλει τόλμη η προσευχή!!
Είσαι παντρεμένος; Να προσεύχεσαι κρυφά!
 
Ο Παναγιώτης της Μαδαγασκάρης, που σταμάτησε να έρχεται στην εκκλησία...
Διανυκτερεύοντας στο νεκροταφείο (Ή: Η μοναχή Βαρσανουφία και το δισάκι με τα χιλιάδες ονόματα!)
Το κελί μας διανυκτερεύει - Ποιοι προσεύχονται για μας απόψε...
Νύχτα. Οι αγαπητές ώρες του Θεού και των αγίων...

Περί προσευχής, κάτι βαθύ
Γίνε κι Εσύ Πολεμιστής του Φωτός
Θεραπεία της μοναξιάς (ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ...)
ΠΩΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΗ ΝΥΧΤΑ…
ΕΛΑ ΟΠΩΣ ΕΙΣΑΙ !

Αγιοπνευματική σοφία από τον π. Ραφαήλ Νόικα

Πόνος και Φως 
Τα "Δάκρυα της Παναγίας", σχέδια αυτοκτονίας & πώς κάνουν εμπόριο οι Αγιορείτες...
Η αρμονία των πλασμάτων & η κληρονομιά του γέροντα Παΐσιου
Ένα μυστήριο που μας κυνηγάει από παιδιά
Η θρησκεία της χαράς - Γελαστοί άγιοι
"Μαγεία! Ευλογία! Μέθη!": Η εξομολόγηση ενός μοναχού

Άγιοι της διπλανής πόρτας

Η Ορθοδοξία στο Αζερμπαϊτζάν

$
0
0
 
.
Ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν κ. Rahman Mustafayev στο''Αγιορείτικο Βήμα''
Περί Αζερμπαϊτζάν εδώ.

Του Γιώργου Θεοχάρη
 
Πάνω από είκοσι βυζαντινές εκκλησίες και μοναστήρια διασώζονται, οι έξι από τις Εκκλησίες λειτουργούν κανονικά και κατακλύζονται από τους 200.000 Ορθόδοξους Χριστιανούς που ζουν στο Αζερμπαϊτζάν  και αντιπροσωπεύουν το 2,5% του πληθυσμού, υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στο Αγιορείτικο Βήμα ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν κ. Rahman Mustafayev.

Οι πιστοί της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Αζερμπαϊτζάν δεν είναι μόνο Ρώσοι, αλλά και Ουκρανοί, Λευκορώσοι, Έλληνες, Γεωργιανοί, όπως και οι εκπρόσωποι άλλων λαών που ζουν στο Αζερμπαϊτζάν, διευκρινιζει και εξηγεί πως βρέθηκαν στην ασιατική  χώρα οι Χριστιανοί και  πως ζουν σήμερα. Ο διπλωμάτης απαντά ακόμα και  για το διωγμό που δέχονται οι Χριστιανοί σε ασιατικές χώρες, ευλογώντας βέβαια τα γένια του…

1. Όταν μελέτησα τη χώρα σας, μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση o μεγάλος αριθμός βυζαντινών εκκλησιών. Ποια είναι η προέλευση τους;

Οι εκκλησίες του Αζερμπαϊτζάν είναι μια αντανάκλαση της ιστορίας του Χριστιανισμού στο Αζερμπαϊτζάν, η οποία πάει πίσω σχεδόν 2.000 χρόνια. Η πορεία του Χριστιανισμού στο Αζερμπαϊτζάν είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της Καυκάσιας Αλβανίας, ενός κράτους που υπήρχε στο έδαφος του σύγχρονου Αζερμπαϊτζάν από το 2ο αιώνα π.Χ. μέχρι τον 8ο αιώνα μ.Χ.

Το κήρυγμα της διδασκαλίας του Ευαγγελίου στο έδαφος της Καυκάσιας Αλβανίας ξεκίνησε στα μέσα του 1ου αιώνα μ.Χ. από έναν απ'τους δώδεκα μαθητές του Ιησού Χριστού, τον Απόστολο Βαρθολομαίο. Σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση ο Άγιος Βαρθολομαίος ήταν ένας από τους 12 αποστόλους, οι οποίοι  ανέλαβαν την διάδοση της διδασκαλίας του Χριστού στις μη χριστιανικές χώρες. Ο Βαρθολομαίος κήρυξε το Ευαγγέλιο στη Μικρά Ασία, Περσία και Ινδία. Από την Ινδία συνέχισε το έργο του στην Καυκάσια Αλβανία, η οποία διατηρούσε στενούς εμπορικούς δεσμούς με την Ινδία. Μετά από χρόνια ιεραποστολικού έργου σκοτώθηκε στο Μπακού μεταξύ 68-71 μ.Χ. από τους ειδωλολάτρες ιερείς. Στο κέντρο της πόλης υπάρχει ένα σημείο μνήμης όπου χύθηκε το αίμα του, το οποίο τιμαται με ιδιαίτερη ευλάβεια από τους Χριστιανούς εδώ και 2 χιλιετίες.

alt
Στην αρχή του 4ου αιώνα ο Χριστιανισμός στην Καυκάσια Αλβανία έγινε η επίσημη θρησκεία του κράτους και η Καυκασιο-Αλβανική Εκκλησία ξεκίνησε άμεσα το ενεργό ιεραποστολικό της έργο. Άρχιζαν να χτίζονται εκκλησίες, οίκοι προσευχής, ιδρύθηκαν μοναστήρια, θρησκευτικά σχολεία. Μέχρι το τέλος του 4ου αιώνα η Καυκασιο-Αλβανική Εκκλησία γίνεται ανεξάρτητη, ενώ διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με το Βυζάντιο και την Εκκλησία των Ιεροσολύμων. Παρά το γεγονός ότι τον 7ο αιώνα μ. Χ. στη χώρα καθιερώθηκε το Ισλάμ, ο Χριστιανισμός συνέχισε να αναπτύσσεται. Τον 11ο-14ο αιώνα σημειώνεται μια εποχή οικονομικής, πολιτιστικής και πολιτικής ανάπτυξης στο Αζερμπαϊτζάν. Κατά την περίοδο αυτή χτίστηκε ο μεγαλύτερος αριθμός εκκλησιών και ναών. Έτσι, λοιπόν οι βυζαντινές εκκλησίες στο σημερινό Αζερμπαϊτζάν που διασώζονται ως τις μέρες μας είναι ένδειξη μιας ισχυρής πολιτισμικής, θρησκευτικής και αρχιτεκτονικής επιρροής του Βυζαντίου στην Καυκασιο-Αλβανική Εκκλησία.
Συνεπώς, οι πρόγονοι του λαού του Αζερμπαϊτζάν ήταν χριστιανοί οι οποίοι είχαν την δική τους ανεξάρτητη Αποστολική Εκκλησία, τους επίσκοπους, κληρικούς, το θρησκευτικό ινστιτούτο, τη δική τους γλώσσα και θρησκευτική λογοτεχνία.


2. Πώς ήταν οι σχέσεις μεταξύ της Καυκάσιας Αλβανίας και του Βυζαντίου;

Η κοινή Χριστιανική θρησκεία των δύο εθνών και η επιθυμία να διατηρηθεί η ανεξαρτησία της Καυκάσιας Αλβανίας απέναντι στην επιθετική πολιτική των Σασσανιδών της Περσίας και του Αραβικού Χαλιφάτου τόνωσε την ανάπτυξη των πολιτικών σχέσεων μεταξύ των δύο λαών.

Το 660 μ.Χ, ο βασιλιάς της Καυκάσιας Αλβανίας Ντζαβανσίρ (Javanshir) έκλεισε συμμαχία με το Βυζάντιο με σκοπό την προστασία της χώρας από την αραβική εισβολή. Είναι σημαντικό να σημειώσω πως αντίθετοι στη δημιουργία στενών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών δεν ήταν μόνον οι Άραβες, αλλά και η Αρμενική Εκκλησία, η οποία φοβόταν την ενδυνάμωση του Βυζαντίου στον Καύκασο. Πρόσφατα, μελετώντας την ιστορία αυτής της περιόδου, ανακάλυψα μια καταγγελία του Αρμενικού Καθολικού Πατριάρχη Ηλία κατά του επικεφαλής της Καυκασιο-Αλβανικής Εκκλησίας Νέρσες. Στη συγκεκριμένη επιστολή, η οποία στάλθηκε το 706 στον Άραβα χαλίφη Ομάρ, ο Αρμένιος Πατριάρχης δήλωσε: "Υπάρχει ένας Επίσκοπος που αρνήθηκε να υπακούει στο Μεγάλο Κράτος σας και να ενωθεί με την Αρμενική Εκκλησία στην αναφορά του ονόματός σας στις προσευχές, αλλά αναφέρεται στο όνομα του Έλληνα βασιλιά και σκέφτεται να παραδώσει τη χώρα του σ’ αυτόν. Αν δεν τούς καταστρέψετε το συντομότερο, θα παραδοθούν στα βυζαντινά αρχοντικά όσον αφορά τους φόρους και όλες τις άλλες υποθέσεις." *

Όπως βλέπετε, ο Χριστιανισμός του Αρχαίου Αζερμπαϊτζάν επιβίωνε σε πολύ δύσκολες συνθήκες.


* Ιστορία της Αρμενίας του Καθολικού Ιωάννη του Draskhanakert, εκδόσεις Emin Ν., 1861, σ.78


3. Σήμερα λειτουργεί η Εκκλησία της Καυκάσιας Αλβανίας;

Δυστυχώς, στις αρχές του 19ου αιώνα αφανίστηκε. Μετά την προσχώρηση του Αζερμπαϊτζάν στη Ρωσική Αυτοκρατορία στις αρχές του 19ου αιώνα, ο θρησκευτικός τίτλος του Πατριάρχη της Καυκάσιας Αλβανίας καταργήθηκε με το διάταγμα του Ρώσου Τσάρου. Αυτό συνέβη το 1815. Στις 11 Μαρτίου του 1836 ο αυτοκράτορας Νικόλαος Α’ υπέγραψε μια ειδική "Κατάσταση", σύμφωνα με την οποία η ανεξάρτητη Καυκασιο-Αλβανική Εκκλησία καταργήθηκε και όλα τα περιουσιακά της στοιχεία μεταβιβάστηκαν στην Αρμενική Γρηγοριανή Εκκλησία. Και το τελικό χτύπημα στην εκκλησία έγινε κατά τα έτη 1909-1910, όταν η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Εκκλησίας έδωσε άδεια στην Αρμενική Εκκλησία να καταστρέψει όλα τα αρχεία της Εκκλησία της Καυκάσιας Αλβανίας. 


Αυτή η άδικη πράξη οδήγησε στην καταστροφή της θρησκευτικής λογοτεχνίας και επιστημονικών χειρόγραφων της Καυκασιο-Αλβανικής Εκκλησίας, μαζί με τα οποία καταστράφηκε και η πλούσια πολιτιστική Χριστιανική κληρονομιά του Αρχαίου Αζερμπαϊτζάν, που διατηρούσε στενούς δεσμούς με τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Παρεμπιπτόντως, σήμερα οι εκπρόσωποι της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, καθώς και ο Επίσκοπος Μπακού και Κασπίας όπως ανέφερε στην συνέντευξη του,  θεωρούν την πράξη αυτή παράνομη.

4. Γιατί συνέβη αυτό, αφού η Χριστιανική Εκκλησία της Καυκάσιας Αλβανίας είχε συγγενικές σχέσεις με τη Ρωσική Εκκλησία;

Ήταν μια πολιτική απόφαση που υπαγορευόταν από τα στρατηγικά συμφέροντα της Ρωσίας στην περιοχή του Νοτίου Καυκάσου. Είναι γεγονός ότι μετά τους Ρωσοπερσικούς και Ρωσοτουρκικούς πολέμους του 1826-1828 η Ρωσία εγκατέστησε στα αζερμπαϊτζανικά εδάφη στις επαρχίες Erivan, Nakhichevan και Καραμπάχ περίπου 130.000 Αρμένιους από την Οθωμανική και  Περσική αυτοκρατορία. Για παράδειγμα, την περίοδο 1805-1810 στο Βόρειο και στο Νότιο Καύκασο δεν ζούσαν πάνω από 5.000 οικογένειες Αρμενίων, αλλά στην απογραφή του 1846 οι Αρμένιοι έφτασαν τους 200 χιλιάδες. Αυτό το φαινόμενο συνεχίστηκε και στο μέλλον - στην απογραφή της Ρωσικής Αυτοκρατορίας του 1897 καταγράφτηκαν 1.120.000 Αρμένιοι*.

Στόχος της Ρωσίας ήταν να ενισχύσει το αρμενικό στοιχείο στα νότια σύνορα της Ρωσικής Αυτοκρατορίας με την προσχώρηση των εδαφών του Αζερμπαϊτζάν και με την ενίσχυση της θέσης της Αρμενικής Εκκλησίας στην περιοχή. Την ίδια στιγμή, η πολιτική της Ρωσικής Αυτοκρατορίας συνέπεσε με τα συμφέροντα των Αρμενίων. Η Αρμενική Εκκλησία πάντα θεωρούσε την ανεξάρτητη Αποστολική Καυκάσιο-Αλβανική Εκκλησία ως αντίπαλο της στην περιοχή.


* Πηγή στοιχείων και στατιστικών στα οποία αναφέρομαι:

1. Το Καυκάσιος Ημερολόγιο για το 1846. Εκδόσεων του Πρωτοκόλλου του Επιτετραμμένου για το Καυκάσο. Τρίτο βιβλίο. Πληθυσμός. Τιφλίδα, 1845.

2. Shavrov N.N. Νέα απειλή για τις ρωσικές επιχειρήσεις στην Υπερκαυκασία. Η επικείμενη πώληση της Mugan σε αλλοδαπούς. 1911.

3. Το  Καυκάσιο Ημερολόγιο, 1903, Επιμέλεια του Ε.Kondratenko. Τιφλίδα, 1902.

4. «Περιγραφή της επαρχίας Καραμπάχ που καταρτίστηκε το 1823 με εντολή του Ανώτατου Διοικητή στη Γεωργία κ. Ermolov από τον Σύμβουλο Επικρατείας κ. Mogilev και τον συνταγματάρχη Ermolov Β’.» Τιφλίδα, 1866.

Μια νέα ώθηση για την ανάπτυξη του Χριστιανισμού έλαβε χώρα τον 19ο – 20ο αιώνα, και συγκεκριμένα με την ανάπτυξη της βιομηχανίας στο Μπακού. Με την εμφάνιση του Ρωσικού πληθυσμού στο Αζερμπαϊτζάν άρχιζε να λειτουργεί η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Στις μεγάλες πόλεις του Αζερμπαϊτζάν - Μπακού, Γκαντζά (Ganja), Σαμαχί (Shamakhi) - χτίστηκαν ρωσικές ορθόδοξες εκκλησίες. Με την αύξηση του αριθμού των μελών της Ορθόδοξης Χριστιανικής κοινότητας, με σκοπό την οργάνωση της θρησκευτικής ζωής, το 1905 στο Μπακού ιδρύθηκε η Ιερά Επισκοπή του Μπακού. Αργότερα μετονομάστηκε σε «Ιερά Επισκοπή Μπακού και Κασπίας». Η Επισκοπή περιλάμβανε τις ενορίες της δυτικής ακτής της Κασπίας Θάλασσας. Εκείνα τα χρόνια, στο Αζερμπαϊτζάν λειτουργούσαν τζαμιά, ορθόδοξες εκκλησίες και παρεκκλήσια, συναγωγές, λουθηρανικές εκκλησίες, οίκοι προσευχής.


5. Πώς εξελίχθηκε η ιστορία του Χριστιανισμού στο Αζερμπαϊτζάν;

Την περίοδο του κομμουνιστικού καθεστώτος στη Σοβιετική Ένωση, οι θρησκευτικοί ηγέτες των Χριστιανών, Μουσουλμάνων και Εβραίων υπέστησαν διωγμούς, εκκλησίες και τζαμιά κατεδαφίστηκαν. Στο Μπακού από τις 17 ορθόδοξες εκκλησίες έμειναν μόνο τρεις. Όμως οι πιστοί παρέμειναν ενωμένοι, συνέχισαν να γιορτάζουν κρυφά τις θρησκευτικές εορτές, να πηγαίνουν στα νεκροταφεία, που εκείνη την εποχή είχαν γίνει τόποι θρησκευτικής λατρείας.

alt

6. Πώς άλλαξε η ζωή των Χριστιανών μετά την κατάρρευση της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και τη δημιουργία του ανεξάρτητου Αζερμπαϊτζάν;

Η ανακήρυξη της ανεξαρτησίας το 1991 οδήγησε στην αναβίωση της Χριστιανικής εκκλησιακής ζωής στο Αζερμπαϊτζάν. Στις 28 Δεκεμβρίου 1998, με την απόφαση του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Αλέξιου Β΄ και της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αποκαταστάθηκε η Ιερά Επισκοπή Μπακού και Κασπίας, η οποία είναι η 128η Επισκοπή της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Προς το παρόν, η Επισκοπή ενώνει της ενορίες του Αζερμπαϊτζάν και του Νταγκεστάν.

Το 2001 στο Μπακού άνοιξε εκ νέου ο Καθεδρικός Ναός των Αγίων Μυροφόρων, ο οποίος έγινε η κύρια εκκλησία της Επισκοπής Μπακού και Κασπίας. Είναι συμβολικό το γεγονός ότι ο ναός αυτός χτίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα από τον διάσημο Αζέρο φιλάνθρωπο Zeynalabdin Tagiyev, και έχει αναστηλωθεί στις αρχές του 21ου αιώνα με δωρεά ενός άλλου Αζέρου επιχειρηματία, του Aydin Kurbanov. Τα εγκαίνια του καθεδρικού ναού γιορτάστηκαν παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν Γκαϊντάρ Αλίγιεφ. Όλα αυτά δείχνουν την επικρατούσα στη χώρα μας θρησκευτική ανοχή, και αποτελεί σύμβολο βαθιού σεβασμού  για την Εκκλησία από το κράτος και το μουσουλμανικό πληθυσμό του Αζερμπαϊτζάν.


7. Πόσες εκκλησίες υπάρχουν στο Αζερμπαϊτζάν και ποιος είναι ο αριθμός των Χριστιανών Ορθόδοξων που ζουν στη χώρα;

Σήμερα στο Αζερμπαϊτζάν λειτουργούν έξι ορθόδοξες εκκλησίες, τρείς από τις οποίες βρίσκονται στο Μπακού: ο Καθεδρικός Ιερός Ναός των Αγίων Μυροφόρων (1909), η Εκκλησία του Αρχάγγελου Μιχαήλ (μέσα του 19ου αι.) και ο Ιερός Ναός Γεννήσεως της Θεοτόκου (1896). Επίσης, υπάρχουν εκκλησίες στις πόλεις Ganja (χτίστηκε το 1887 και είναι βυζαντινού ρυθμού), Sumgait (2006) και Khachmas.

Οι λειτουργίες στους ναούς του Μπακού πραγματοποιούνται κάθε μέρα  επιτρέποντας τους πιστούς να ικανοποιούν τις πνευματικές τους ανάγκες οποιαδήποτε βολική ώρα. Τις αργίες και τις Κυριακές οι ναοί γεμίζουν με πιστούς. Η Ορθόδοξη Κοινότητα του Αζερμπαϊτζάν έχει περίπου 200.000 πιστούς, αντιπροσωπεύοντας το 2,5% του πληθυσμού. Θα ήθελα να σημειώσω ότι οι πιστοί της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Αζερμπαϊτζάν δεν είναι μόνο Ρώσοι, αλλά και Ουκρανοί, Λευκορώσοι, Έλληνες, Γεωργιανοί, όπως και οι εκπρόσωποι άλλων λαών που ζουν στο Αζερμπαϊτζάν.


alt

8. Και ποια είναι η τύχη των βυζαντινών εκκλησιών; Πώς προστατεύονται  από  το κράτος;

Επί του παρόντος, στο Αζερμπαϊτζάν υπάρχουν πάνω από 20 ναοί και εκκλησίες του 5ου-7ου αιώνα μ.Χ., καθώς και τα μοναστήρια του 12ου-17ου αιώνα. Όλοι τους είναι υπό κρατική προστασία ως μνημεία του χριστιανικού πολιτισμού και αρχιτεκτονικής. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το αρχαιότερο μνημείο της Χριστιανικής Εκκλησίας της Καυκάσιας Αλβανίας, ο Ναός του Αποστόλου Ελισσαιέ στο χωριό Κις (Kish), κοντά στην πόλη της Σεκί (Sheki). Ο ναός ιδρύθηκε το 2ο-4ο αιώνα μ.Χ και αποτελεί την αδιάψευστη μαρτυρία της έναρξης του Ιεραποστολικού Έργου της παλαιότερης στην περιοχή Εκκλησίας της Καυκάσιας Αλβανίας.


9. Σε ορισμένες χώρες οι Χριστιανοί διώκονται.  Πώς είναι η ζωή των Ορθοδόξων Χριστιανών στη χώρα σας;

Απαντώντας στην ερώτηση θα αναφέρω τα λόγια του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κυρίλλου απ’ το λόγο του προς τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν κατά την επίσκεψή του στο Μπακού, στις 24 - 26 Απρίλιου του 2010. «Εκ μέρους της Ορθόδοξης κοινότητας του Αζερμπαϊτζάν, θέλω να σας ευχαριστήσω για το πνεύμα της ειρήνης, η οποία είναι παρούσα στη ζωή του λαού σας», - δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της Ρωσικής Εκκλησίας, και πρόσθεσε ότι η θρησκευτική κατάσταση στο Αζερμπαϊτζάν είναι σταθερή και η ηγεσία της χώρας, η πλειοψηφία της οποίας είναι μουσουλμάνοι, είναι προσηλωμένη στις ανάγκες των Ορθοδόξων πολιτών. Ο Πατριάρχης Κύριλλος επεσήμανε επίσης τα εξής: «Το Αζερμπαϊτζάν είναι μια χώρα όπου επικρατεί μια σωστή σχέση μεταξύ των ανθρώπων που ανήκουν σε διαφορετικές θρησκείες. Κάθε άνθρωπος στο Αζερμπαϊτζάν έχει την ελευθερία να εκφράσει τα θρησκευτικά συναισθήματα του, όλοι αισθάνονται ασφαλείς υπό την προστασία του κράτους και είμαι πολύ ευχαριστημένος που ο Πρόεδρος προσωπικά δίνει μεγάλη προσοχή στα θέματα των διαθρησκευτικων σχέσεων. "


10. Πώς γίνεται η συνεργασία της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Αζερμπαϊτζάν με τις Επίσημες Αρχές τις χώρας;

Το κράτος και η ορθόδοξη εκκλησία δεν παρεμβαίνουν στις υποθέσεις ο ένας του άλλου, όμως συνεργάζονται ενεργά στην υλοποίηση των διαφόρων δραστηριοτήτων, οι οποίες στοχεύουν στην ενίσχυση του διαθρησκευτικού διαλόγου στη χώρα. Σε συνεργασία με τις κυβερνητικές οργανώσεις η Εκκλησία συχνά διοργανώνει φιλανθρωπικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις. Επιπλέον, το κράτος βοηθάει ενεργά την Εκκλησία στην αντιμετώπιση διάφορων ζητημάτων της. Για παράδειγμα, στις 6 Απριλίου, για την Εκκλησία  του Αρχαγγέλου Μιχαήλ  στο Μπακού, άρχιζαν να κατασκευάζονται νέα κτήρια για τις ανάγκες της βιβλιοθήκης, του Κυριακάτικου σχολείου και του εικονογραφικού εργαστηρίου.

Με την υποστήριξη του κράτους η Ορθόδοξη Εκκλησία του Αζερμπαϊτζάν πραγματοποιεί διεθνείς δραστηριότητες. Για παράδειγμα, μετά την πρόσκληση των κρατικών οργάνων του Αζερμπαϊτζάν η χώρα μας δέχεται συχνά επισκέψεις από γνωστές θρησκευτικές προσωπικότητες. Το Μπακού υποδέχθηκε δύο φορές - το 2001 και το 2005 - τον Προκαθήμενο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Αλέξιου Β’. Το 2002 το Μπακού επισκέφθηκε ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ο Πάπα Ιωάννης Παύλος Β'. Και το 2003 ο επισκέπτης της πρωτεύουσας του Αζερμπαϊτζάν ήταν ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Επίσης, το 2009 και το 2010 αντίστοιχα, ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κυρίλλος επισκέφθηκε το Μπακού.


11. Μπορείτε να  μας  πείτε περισσότερα σχετικά με την επίσκεψή στο Μπακού του Αρχιεπίσκοπου Κωνσταντινουπόλεως και Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου;

Ο Παναγιότατος Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος έφτασε στο Μπακού στις 16 Απριλίου 2003 για τριήμερη επίσκεψη, ύστερα από πρόσκληση του Υπουργείου για συνεργασία με θρησκευτικές οργανώσεις του Αζερμπαϊτζάν. Τον συνόδευαν ο Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως Αθανάσιος και ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ. Η επίσκεψη του Πατριάρχη στο Αζερμπαϊτζάν είχε στόχο την υποστήριξη διαθρησκευτικού διαλόγου.

Την πρώτη ημέρα επισκέφθηκε τον Καθεδρικό Ναό των Αγ. Μυροφόρων και δώρισε στους Ορθόδοξους Χριστιανούς της Επισκοπής του Μπακού την κιβωτό με τα ιερά λείψανα του πολιούχου του Μπακού Αποστόλου Βαρθολομαίου. Την ίδια μέρα συναντήθηκε με τους καθηγητές και φοιτητές στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Μπακού, όπου ο Πατριάρχης έδωσε διάλεξη για διαθρησκευτικό διάλογο. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν και είχε συναντήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν και τον επικεφαλής της Βουλής.

Επίσης, ο Πατριάρχης επισκέφθηκε τον τόπο του μαρτυρίου του πολιούχου του Απόστολου Βαρθολομαίου.

Για να ολοκληρώσω αυτή τη συνέντευξη, θα ήθελα να ευχηθώ, μέσω της ιστοσελίδας σας, Καλό Πάσχα με υγεία και ευημερία σε όλους τους Έλληνες Ορθόδοξους της Ελλάδας και στην Ελληνική ορθόδοξη κοινότητα του εξωτερικού.


alt

alt


alt
alt
alt
alt
alt

Κυριακή του Παραλύτου - Είσαι ο άνθρωπός μου;

$
0
0

paralytos_5
Ένα κλικ αγάπης στα:

Ο ιερός Χρυσόστομος για την ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΥΤΟΥ

 
Κυριακή της θεραπείας του Παραλύτου(από εδώ η εικ.)

ΕΚΔΕΧΟΜΕΝΩΝ ΤΗΝ ΤΟΥ ΥΔΑΤΟΣ ΚΙΝΗΣΙΝ
Ένα θαύμα προσμένουμε συχνά οι άνθρωποι στη ζωή μας. Αυτό που θα μας βγάλει από τα αδιέξοδά μας. Που θα μας δώσει υγεία. Που θα ακυρώσει τις εσφαλμένες επιλογές, τόσο τις δικές μας όσο και των άλλων οι οποίοι σχετίζονται με μας. [...]
 

Είσαι ο άνθρωπός μου;

Δεν είναι βαρύς... είναι ο φίλος του.

 


Carte postale από το Κονγκό

$
0
0

Κονγκό (Κινσάσα)|Ι. Μητρόπολη Κεντρώας Αφρικής

Αδελφότητα Ορθόδοξης Εξωτερικής Ιεραποστολής

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί,
Με τη χάρη του Θεού Πατέρα μας και τις δικές σας προσευχές, βρίσκομαι στην άνασσα του Κονγκό, την ευλογημένη Κινσάσα των δεκατεσσάρων εκατομμυρίων κατοίκων.

Μητροπολίτης εδώ, όπως γνωρίζετε, είναι ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Νικηφόρος, αγιορείτης μοναχός από τη Μικρή Αγία Άννα. Είναι εξαιρετικά επιφορτισμένος λόγω της έκτασης του Κονγκό και του πλήθους των Χριστιανών που ποιμαίνει. Εξ άλλου, είναι και πρύτανης στο εδώ Πανεπιστήμιο, το οποίο έχει ήδη λάβει άδεια από το κράτος για πέντε σχολές: Θεολογική, Γεωπονική, Πληροφορική, Ιατρική και Κτηνιατρική. Εξ αυτών οι δύο, Θεολογική και Πληροφορική, έχουν ήδη αναπτυχθεί και λειτουργούν κανονικά. Μάλιστα, ο Πρύτανης και οι συνεργάτες του έχουν την ευχέρεια να επιλέγουν τους πρωτοετείς. Ειδικά, στη Θεολογική Σχολή δέχονται μόνο βαπτισμένους ορθοδόξους νέους με πίστη, ήθος και ενσυνείδητη χριστιανική ζωή.


Στο σχολείο «Χρυσόστομος Παπασαραντόπουλος» ("Ν": όνομα πρωτοπόρου - και αγιασμένου - ορθόδοξου ιεραποστόλου, για τον οποίο δείτε εδώ)

Ο Σεβασμιώτατος είναι νέος και γερός, ταχύνους, πολυμερής και εύστροφος και, συν Θεώ, τα βγάζει πέρα. Συνεργάζεται, βλέπετε, με ιερείς, πιστούς, φοιτητές, καθηγητές, επισκέπτες, εργάτες για τα διάφορα εργοτάξια. Αυτές τις ημέρες, ολοκληρώνεται η 2η πτέρυγα της Πληροφορικής Σχολής. Συγχρόνως, ανοικοδομούνται τέσσερα σχολεία και τέσσερις Ιεροί Ναοί. Οι πιστοί μετακινούνται επί ώρες τις Κυριακές σε καρότσες φορτηγιδίων ή με τα πόδια, για να λειτουργηθούν.

Στην περιοχή Ιζίρο ζητούν να βαπτισθούν. Στέλνουν επιστολές μεγάλοι, νέοι και παιδιά εδώ και επτά χρόνια, αλλά μέχρις στιγμής είναι αδύνατον.Πρώτον, επειδή η κατήχηση, για να είναι σωστή, απαιτεί χρόνο. Δεύτερον, επειδη, για να φτάσεις, πρέπει να ταξιδέψεις με αεροπλάνο, ύστερα με τραίνο, μετά με φορτοταξί και τέλος με μηχανάκι! Και τρίτον, επειδή για κάθε ταξίδι τα ναύλα μόνο κοστίζουν 5.500 δολλάρια! ["Ν": Συγχωρέστε με για τα παρακάτω & παρακαλώ, βάλτε τα στην καρδιά σας. Άραγε δεν υπάρχει ένας ορθόδοξος ιερέας, ο οποίος, με την ευλογία και με έξοδα της Μητρόπολής του (ή με έξοδα κάποιας ευκατάστατης μονής ή ενορίας από κάποιο μέρος της Γης) και σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Κεντρώας Αφρικής, να πάει εκεί δεκαπέντε μέρες, να βαφτίσει τους αδελφούς και να τους μεταδώσει τα άχραντα Μυστήρια; Ίσως αυτή και μόνον η πράξη του να σώσει πολλές ψυχές, καθώς και τη δική του... Δε θα βρεθεί ένας από την Ορθόδοξη Εκκλησία όλου του πλανήτη; Δε θα βρεθεί μια Μητρόπολη ή μια μονή - ή μια συνεργασία μητροπόλεων ή μονών - που να κάνει έλεος για τους αδελφούς μας και να στείλει έναν κληρικό;].


Ιεραποστολική περιοδεία από φοιτητές της Θεολογικής Σχολής

Εξ άλλου, μόλις πρόσφατα, κατέστη δυνατόν να γίνει περιοδεία του Μητροπολίτη με δύο ιερείς στα ανατολικά – Ουβίρα, Μανιόλα, Γκόμα, Βατίρα – όπου υπάρχουν αρκετοί Χριστιανοί και ναοί. Λειτούργησαν και βάπτισαν με πολύ κόπο, γιατί μέχρι τελευταία είχαν ανταρτοπόλεμο και ήταν αδύνατη η επίσκεψή τους. Ο πόλεμος άφησε πίσω τους ορφάνια και πολλούς τραυματίες, πληγές που δεν επουλώνονται γρήγορα.

Αυτή την εβδομάδα είχαμε την έναρξη του πανεπιστημιακού έτους και ήταν ομολογουμένως δύσκολα. Η επιλογή και κάλυψη όλων των ειδικοτήτων των καθηγητών που θα χρειάζονται είναι αγώνας δρόμου κάθε εξάμηνο. Πολλά μαθήματα παραδίδονται μέσω τηλεδιάσκεψης. Καθηγητές από Σύδνεϋ, Βρυξέλλες, Στρασβούργο και φυσικά Κονγκό και Ελλάδα! Πόσες συνεννοήσεις πρέπει να γίνουν. Για να μην αναφέρω πως το ποσό των εξόδων είναι άπιαστο και ιδίως αυτό που αφορά τη φιλανθρωπία!


Μεγάλη Πέμπτη: Βάψιμο κόκκινων αβγών

Δεν πρέπει να χαλαρώσουμε καθόλου. Πολλή δουλειά, αδελφοί, αποδοτική αλλά λίγο υποεκτιμημένη. Θυμίζει Πράξεις των Αποστόλων.

Ας ευχόμαστε υπέρ αλλήλων!

Με όλο μου το σεβασμό και την αγάπη,
πρεσβυτέρα Χρυσάνθη Περίσογλου 


Και:





Η Μητρόπολη Τανζανίας εκδίδει την Καινή Διαθήκη στα σουαχίλι!

$
0
0

Χαρίστε το λόγο του Θεού στις ψυχές που τον διψάνε!







Εδώ και 560 χρόνια, η Καινή Διαθήκη παραμένει το αδιαμφισβήτητο best seller παγκοσμίως. Δισεκατομμύρια αντίτυπα έχουν τυπωθεί και μόνο κατά το έτος 2014 εκατομμύρια οικογένειες απέκτησαν για πρώτη φορά την πρώτη τους Βίβλο.



"Πάσα γραφή θεόπνευστος, και ωφέλιμος προς διδασκαλίαν, προς ελεγμόν, προς επανόρθωσιν, προς παιδείαν την εν δικαιοσύνη…"Β΄ Προς Τιμόθεον, 3:16.


Η Αγία Γραφή είναι ο αποθησαυρισμένος λόγος του Θεού, αιώνιο τεκμήριο της αποκεκαλυμμένης αλήθειας, μέσα από το οποίο γνωρίζουμε το Θεό και καλούμαστε να ζήσουμε μαζί Του.

Για το λόγο αυτό, οι έντυπες εκδόσεις της Αγίας Γραφής είναι αναντικατάστατο εφόδιο για το δύσκολο έργο των Ορθοδόξων ιεραποστόλων. Στις απέραντες σαβάνες και στέπες, χωριά και πόλεις αυτής της γης, τα πάντοτε ελάχιστα στελέχη της Ορθόδοξης Ιεραποστολής μοιράζουν αντίτυπα της Αγίας Γραφής σε εκατοντάδες φυλές του κόσμου, αφήνοντας έτσι τη χάρη του Θεού να ενεργήσει μυστικά στις ψυχές μέχρι την επόμενη επίσκεψή τους.

Αυτή τη στιγμή η Ιεραποστολή μας στην Τανζανία ετοιμάζεται να εκτυπώσει για δεύτερη φορά την Καινή Διαθήκη στα Σουαχίλι και να τη μοιράσει σε χιλιάδες νέες οικογένειες. Βοηθήστε κι εσείς την προσπάθειά μας. Χαρίστε το λόγο του Θεού στις ψυχές που τον διψάνε.

Μόνο με 2,50 ευρώ μπορείτε κι εσείς να κάνετε το πιο πολύτιμο δώρο σε μια οικογένεια της Τανζανίας.

Αν θέλετε, μπείτε σε αυτή την ιστοσελίδακαι κάντε μια δωρεά (έστω και των 2,50 ευρώ).


Σημείωση του μπλογκ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής:


Παρακαλούμε τους εκλεκτούς Ιεραποστόλους όχι μόνο να μοιράζουν την Καινή Διαθήκη, αλλά να εκδώσουν και ένα βιβλίο ορθόδοξης ερμηνείας της Καινής Διαθήκης.
Το πρόβλημα στις ιεραποστολές μας είναι ότι οι χιλιάδες αιρέσεις μοιράζουν φυλλάδια/βιβλία με παρερμηνεία των χωρίων της Αγίας Γραφής και παρασύρουν βαπτισμένους ορθόδοξους χριστιανούς στις πλάνες τους, μοιράζοντάς τους ακόμα και Καινές Διαθήκες με σοβαρά λάθη στη μετάφραση.
Η πρότασή μας είναι να μεταφραστεί στα Σουαχίλι και το "Εφόδιον Ορθοδοξίας"του π. Αντωνίου Αλεβιζόπουλου. Δείτε το εδώ (ελληνικά) & εδώ (αγγλικά).


Επίσης:

Η ιστοσελίδα της Ιεράς Μητρόπολης Ειρηνουπόλεως
 
Νέα από | Ι.Μ. Ειρηνουπόλεως Τανζανίας : έκδοση Καινής Διαθήκης και Θείας Λειτουργίας στα σουαχίλι
Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως-Τανζανία : 2.640 βαπτίσεις, 700 κατηχούμενοι, 4 χειροτονίες, γεωτρήσεις
Η ΠΡΩΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΜΟΝΑΧΗ ΣΤΗΝ ΤΑΝΖΑΝΙΑ


Σουαχίλι & άφρικαανς

Δύο αναρτήσεις στα σουαχίλι:
KUTAFUTA IMANI LAKUNYOLOKA – AMA KI ORTHODOKSI (το ρίζωμα και η εξάπλωση της Ορθοδοξίας στην Αφρική)

Οι πρώτες ορθόδοξες μοναχές στο Κογκό:
Habari Kutokanyumba la Watawa Mukanisa la Orthodoksi Mtakatifu Nektario Mudji wa Kolwezi Inchi la Kongo Baada Zaire

 
Μετάφραση της θείας λειτουργίας στα σουαχίλι


Για την ιεραποστολή στα άφρικαανς δείτε εδώ. Θα βρείτε παραπομπή σε μια ολόκληρη ορθόδοξη ιστοσελίδα στα άφρικαανς, από μια ιεραποστολική ενορία στη Ν. Αφρική.
Ιδού η ιστοσελίδα: https://afrikaansortodoks.wordpress.com/
Εκεί δραστηριοποιούνται ορθόδοξοι κληρικοί που έχουν μεταφράσει ιερά κείμενα και στα ζουλού κ.τ.λ. Περισσότερα στοιχεία εδώ.

Jamie Moran, “The Daemonic God”, “Earth Wisdom”, “The Battle for Person in the Heart”

$
0
0

 
Author Jamie Moran
 

1. The Author

Jamie Moran was born in the USA of mixed Irish, Scots, Cherokee Indian [Ani Yin Wiya], and Jewish ancestry.

He was sent to school in England at the age of 16 in 1962. He has lived in the U.K. ever since. Educated first at Oxford University [BSc in philosophy, psychology, physiology], and then at Bedford College, London University [PhD in child perception], he later trained in child psycho-therapy. In his 20s and 30s, he practiced Judo at the Budokwai in London.

After leaving school at 18 [by mutual consent], his earliest jobs included working on the East London docks, in factories and building sites, and as an orderly [carrying out dead bodies] in the old St Stevens Hospital in the Fulham Road. Later, after obtaining qualifications, he lectured in adult education, worked as a lecturer and tutor in therapy training institutes, and was a senior lecturer in counselling and psychology at Roehampton University from 1991 to 2011. His main interest, in these years, was always in ‘spiritual psychology’, as exemplified by E.G. Howe, Kierkegaard, and Martin Buber.

However, from 1976, two years after Wounded Knee 2, he has been involved with Oglala people living at Pine Ridge who are engaged in the fight to save Lakota culture. He has spent much time on the reservation, including a year in 2002 living in a trailer near the village of Porcupine. He became friendly with the healer and shaman side of the indigenous culture, but ended up being invited into the Cante Tinze – Brave Hearts – Warrior Society, as Keeper of Principle.

Jamie Moran has been married to his wife Myfanwy for 46 years.

He is a member of the Russian Orthodox Christian tradition in Western Europe. The thread linking Shamanism, Judaism, and Messianic Christianity, is a major concern. Worrying over conventional boundaries, and people wanting to put flags of identity on their ‘patch’ to bolster their ownership of it, is of no concern. 

2. The Passion Writings

There is really no way to provide an initial overview. Summing up the various discoveries on passion is impossible, because they emerged only over time, on the ground, out of the dark. In a way, ‘everything that had to be gone through to get there’ is the only summary.

The first passion book is a journey through different peoples in their different manifestations of passion.

The second passion book distinguishes Eros, the Way of Light, from the Daemonic, the Way of Fire; mind and soul are drawn to the Light, heart and spirit are sparked by the Fire. The path of Eros is well understood. The path of the Daemonic is forgotten; what is involved in recovering, and living from, the heart? 

3. Previous Publications
 
Poetry
Morocco Dream Book ["In The Year Of The Long Knife"; "I Recall The Ghosts Of my Sojourn In The City"; "Marrakesh Night Road"], Omphalos, A Mediterranean Review, 3, 1973, 25-27.
Journal Articles
Moran, J. [2002], “Desert Heart”, The Journal, Psychological Foundations: Thriving Amidst Adversity, India, IV [2], 35–41.
Moran, J. [2004], “Six Steps Of Passion”, Student World: Ecumenical Review, World Student Christian Federation, Hungary, 1, 78–86.
Moran, J. [2005], “Hard Wakan”, in P. Sajda, R. Blocksome, and N. Szaboics [ed.s], Subtle As Serpents, Gentle As Doves, Ecumenical Anthology IV of the WSCF Central European Subregion, Akademickya YMCA, Praha, Hungary, 223–230.
Moran, J. [2005], “The Daemonic God”, Mozaik 15, Hungary, X [1], 24–26.
Moran, J. [2006], “Faith As The Leap Of Passion”, in P. Sajda, R. Blocksome, and N. Szaboics [ed.s], Dreaming Our Neighbour, The Shoa and the Utopias of Yesterday, Ecumenical Anthology V of the WSCF Central European Subregion, B.G. O.I., Warszawa, Poland, 111–120.
Moran, J. [2006], “The Cross is in The World”, Student World: Ecumenical Review, World Student Federation, Hungary, 1, 12-15.
Moran, J. [2007], “Drama As Passion’s Action in the World”, in R. Weber, P. Sajda, and N. Szaboics [ed.s], Roots of Vision, Routes of Change, Ecumenical Anthology VI of the WSCF Central European Subregion, BGOI and WSCF-CESR and Ekunet, Hungary, 162-176.
Moran, J. [2008], “Earth Wisdom: Not Plato’s Preformed Forms up in the Sky”, in R. Weber, N. Szabolcs, and P. Sajda [ed.s], Integrity in Integration, Ecumenica Anthology VII of the WSCF Central European Subregion, BGOI and WSCF-CESR and OIKUMENE, Budapest, 196-202.
Reynolds, F., Shepherd, C., and Moran, J. [2010], “They’re battle scars, I wear them well: A phenomenological exploration of young women’s experiences of building resilience following adversity in adolescence”, Journal of Youth Studies, Vol. 13, No 3, June 2010, 273-290.
Book Chapters
Moran, J. [2001], “Pravoslavie I Sovrenennaya Glubinnaya Psihologiya”, in I. A. Savkin [ed.], Pravoslave V Sovremennom Mire, Aletheia, St. Petersburg, Russia, pp 117-138.
Moran, J. [1996], “Orthodoxy and Modern Depth Psychology”, in A. Walker and C. Carras [ed.s], Living Orthodoxy In The Modern World, SPCK, London, Great Britain, pp 131-158.
Moran, J. [2004], “Spiritual War: The Relevance to Modern Therapy of the Ancient Eastern Orthodox Christian Path of Ascetical Practice”, in S. Muse [ed.], Raising Lazarus: Integral Healing in Orthodox Christianity, Holy Cross Orthodox Press, Brookline, Mass., USA, 143–212.
Moran, J. [2006], “The Battle for Person in the Heart”, in L. Kisley [ed.], The Inner Journey, Views From The Christian Tradition, Morning Light Press, Sandpoint, Idaho, USA, ch 3, 101–112. 

4. Downloads

If you would like to print the full volumes, you can download the PDFs here:
The Wound of Existence
Vol 1 – The Way of Passion [PDF, 596KB] (includes full list of References)
Vol 2 – The Heart is Deep [PDF, 532KB] 

5. Upcoming Releases

The second book on passion, The Room of No Exit, will appear on this website in March 2015.


Eastern Orthodox icon: Boris and GlebBelén Maya, flamenco dancerTipi at the Tokala Break CampThe Sower, by Vincent Van GoghEastern Orthodox icon: St GeorgeFyodor DostoevskyFederico García Lorca

See also:

The Way - An introduction to the Orthodox Faith

LOVERS OF TRUTH: THE LIFE OF HIEROMONK SERAPHIM ROSE
SEEKER OF THE TRUTH - IN MEMORY OF HIEROMONK SERAPHIM (ROSE)
Lover of Truth: St John, The Wonderworker of San Francisco

I am in love. I am an Orthodox.

Ancient Faith Radio

Πολυεθνικές &παιδική εργασία

$
0
0

Από αυτή την ιστοσελίδα για την Παιδική Εργασία

Εμπλοκή της Apple σε σκάνδαλο με παιδική εργασία στην Κίνα


Image result for apple logo    Νέο σκάνδαλο για την αυτοκρατορία του Στηβ Τζόμπς, καθώς μια εταιρεία ανεύρεσης ανθρωπίνου δυναμικού στην Κίνα παραποιούσε τα στοιχεία ανήλικων εργαζομένων οι οποίοι απασχολούνταν σε εργοστάσιο που κατασκεύαζε προϊόντα για την Apple.
    Οπως ήταν αναμενόμενο, η Apple διέκοψε τη συνεργασία με την εν λόγω κινεζική εταιρεία, ενώ υπέβαλε και μήνυση για απάτη.
    Η εταιρεία απασχολούσε 74 ανηλίκους κάτω των 16 ετών, κατασκευάζοντας ηλεκτρονικά κυκλώματα για την Apple και αναμένεται να πληρώσει πρόστιμο, ενώ οι τοπικές αρχές ανακάλεσαν και την άδεια λειτουργία της.
    «Η παιδική εργασία είναι ένα θέμα που καμία εταιρία δεν θέλει να σχετίζεται. Ως αποτέλεσμα λοιπόν δεν νομίζω πως το ζήτημα αυτό απολαμβάνει της δέουσας προσοχής και ως εκ τούτου το πρόβλημα δε διορθώνεται όπως θα έπρεπε», ήταν τα λόγια του αντιπροέδρου της εταιρείας, Τζεφ Γουίλιαμς.
    Διαβεβαίωσε επίσης ότι η Apple ερευνά εκ βαθέων τους συνεργάτες και προμηθευτές τους τονίζοντας ότι στόχος της είναι όπου συναντά τέτοιες περιπτώσεις να εξασφαλίζει ότι «οι ανήλικοι εργαζόμενοι θα έχουν τη φροντίδα που χρειάζονται και οι προμηθευτές θα έχουν την αντιμετώπιση που τους αναλογεί».

Πηγή
εδώ
 
Η Nike ζήτησε συγνώμη

Picture
    Έπειτα από μια δικαστική καταδίκη και απειλές για μποϊκοτάζ των προϊόντων της, η εταιρεία αθλητικών ειδών υποχρεώθηκε να απολογηθεί για την κακομεταχείριση εργαζομένων της στον Tρίτο Kόσμο.
    Tο «σήμα κατατεθέν» της παγκοσμιοποίησης είναι μια «χούφτα» πολυεθνικές, πασίγνωστες ανά την υφήλιο από τις τηλεοπτικές διαφημίσεις.
H «καλή» τους πλευρά είναι ότι ενώνουν πολιτισμικά το Λος Aντζελες με το Πεκίνο και τα Παλαιστινιακά Eδάφη με τις φαβέλες του Pίο ντε Tζανέιρο. H κακή -και απεχθέστερη- είναι ότι γυρνούν την ανθρωπότητα στην πρωτοβιομηχανική εποχή του Nτίκενς. Yποχρεώνουν ανήλικους να δουλεύουν 60 ώρες την εβδομάδα για ένα κομμάτι ψωμί στην Aσία και τη Λ. Aμερική, κάτω από απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής, ασκώντας τους ψυχική και σωματική βία, που ελάχιστα διαφέρει από τη δουλεία του 19ου αιώνα. Oσο και αν ενοχλεί τους «προφήτες» της ελεύθερης αγοράς, αυτή είναι η πιο απάνθρωπη παρενέργεια της ανεξέλεγκτης κίνησης κεφαλαίων και της ιδεολογικής μονοκρατορίας του νεοφιλελευθερισμού.
Όμως οι μαχητικές αντιδράσεις των συνδικάτων και των μη κυβερνητικών οργανώσεων, σε συνδυασμό με την αφύπνιση της Δικαιοσύνης, άρχισαν να αποδίδουν καρπούς.
    Δεν έφτασαν στο σημείο να υποχρεώσουν τους κολοσσούς να μοιραστούν τα υπερκέρδη τους. Tους απέσπασαν, όμως, μια δειλή, δημόσια «συγνώμη» προς τα θύματά τους.
Tουλάχιστον 72 από τις 100 μεγαλύτερες εταιρείες του πλανήτη έχουν απολογηθεί τα τελευταία χρόνια για εκμετάλλευση των εργαζομένων τους, σύμφωνα με έρευνα της βρετανικής οργάνωσης AccountAbility. Oμως η «αυτοκριτική» έκθεση 108 σελίδων Responsibility Report, που έδωσε στη δημοσιότητα η Nike (από τις κορυφαίους κατασκευαστές αθλητικών παπουτσιών και ένδυσης, με συνεργάτες σταρ του αθλητισμού), ήταν ένας θρίαμβος για τα συνδικάτα, τις ενώσεις καταναλωτών, τα κινήματα και τις MKO του Tρίτου Kόσμου, που πολεμούν την εργασιακή σκλαβιά. «Πρόκειται για επαναστατική εξέλιξη», τόνισε ο Nιλ Kιρνς, γραμματέας της Διεθνούς Oμοσπονδίας Eργατών Eνδυσης και Δέρματος, που εκπροσωπεί 10 εκατομμύρια εργαζομένους.
    Mαζί με τη «συγνώμη» για κρούσματα «κακομεταχείρισης» και αναγκαστικές υπερωρίες, η Nike αποκάλυψε για πρώτη φορά τις τοποθεσίες 731 εργοστασίων που της ανήκουν ή παράγουν για λογαριασμό της σε όλο τον κόσμο. Θα μπορεί πλέον να τα επισκεφθεί οποιοσδήποτε ανεξάρτητος παρατηρητής για να διαπιστώσει τις εργασιακές συνθήκες. H Nike δεν προέβη σε αυτό το «ξεγύμνωμα» με τη θέλησή της, αλλά ύστερα από απόφαση του Aνωτάτου Δικαστηρίου της Kαλιφόρνιας, που της επέβαλε πρόστιμο 1,5 εκατ. δολάρια το 2002. O ακτιβιστής Mαρκ Kάσκι έκανε αγωγή στη Nike κατηγορώντας τη για κενά και ανακρίβειες στην «απολογητική έκθεση» του 1998 για την παιδική εργασία στην Aσία. Mε καθυστέρηση τριών χρόνων, η Nike προέβη σε μια χειρονομία χωρίς προηγούμενο, εκτιμώντας ότι θα έχει μικρότερο κόστος. Συνυπολόγισε τις έρευνες κοινής γνώμης, που κατέγραψαν πλήγμα στη δημόσια εικόνα της και τις απειλές για μποϋκοτάζ των προϊόντων της και αποφάσισε να εκθέσει τα εμπορικά της μυστικά σε όλο τον κόσμο, μη εξαιρουμένων των ανταγωνιστών της.

Πηγήεδώ
 
Σοκολάτα με γεύση παιδικής εργασίας 
 
Picture
 
    Στην Ακτή Ελεφαντοστού παράγεται το 43% της παγκόσμιας παραγωγής κόκκων κακάο.
 Πρόσφατα η Διεθνής Ένωση Εργασίας αποκάλυψε τη χρήση παιδικής εργασίας στα αγροκτήματα παραγωγής κακάο στην Ακτή του Ελεφαντοστού, τα οποία συνεργάζονται με τη Nestle, έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους τροφίμων στον κόσμο. Κατήγγειλε επίσης την παιδική κακοποίηση στα αγροκτήματα αυτά. Aρκετά παιδιά κρατούνται παρά την θέλησή τους, ενώ τα εξαναγκάζουν να εργαστούν. Υπάρχουν περιστατικά κακοποίησης, όπου τα ξυλοκοπούν όταν δεν δουλεύουν αρκετά σκληρά ή τα εκμεταλλεύονται σεξουαλικά. Κακοποιήσεις που έρχονται να προστεθούν στις ήδη σκληρές και επικίνδυνες συνθήκες εργασίας.
    Κατά τη διάρκεια της εργασίας, παιδιά από 4 έως 17 χρονών, χρησιμοποιούν μεγάλα μαχαίρια για να ξεφλουδίζουν τους κορμούς των δέντρων, κουβαλούν σακιά 30 κιλών, ενώ εκτίθενται σε επικίνδυνα χημικά χωρίς καμία προστασία. Αναφέρονται ακόμα φαινόμενα υποσιτισμού. Η απάντηση της Νεστλέ δια στόματος του εκτελεστικού της αντιπροέδρου, Χοσέ Λόπεζ, ήταν η εξής: «Η χρήση της παιδικής εργασίας στην αλυσίδα εφοδιασμού του κακάο, έρχεται σε αντίθεση με ό,τι πρεσβεύουμε. Όπως αναφέρει και η έκθεση της FLA, καθίσταται σαφές ότι καμία εταιρεία προμήθειας κακάο από την Ακτή του Ελεφαντοστού δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα συμβεί το φαινόμενο της παιδικής εργασίας, αλλά αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι η αντιμετώπισή της αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την εταιρεία μας.»
    Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι τόσο η Νεστλέ όσο και άλλες τέσσερις, σύμφωνα με το CNN, εταιρίες αρνούνται να λογοδοτήσουν για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των παιδιών στις αλυσίδες εφοδιασμού τους. Το ζήτημα τις παιδικής εργασίας στις αλυσίδες αυτές είναι γνωστό στη Νεστλέ για περισσότερο από δέκα χρόνια. Το 2001 υπέγραψε μαζί με άλλες εταιρίες το πρωτόκολλο Harkin-Engel, το οποίο τις δέσμευε για την απαλλαγή από τις χειρότερες μορφές παιδικής εργασίας στη βιομηχανία. Μόνο πενιχρές προσπάθειες έγιναν από τις εμπλεκόμενες εταιρείες, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα μόνο κατά 5% βελτίωση τα τελευταία δέκα χρόνια, σύμφωνα με σχετική έκθεση. Περίπου 600.000 παιδιά εργάζονται στα αγροκτήματα κακάο στην Ακτή του Ελεφαντοστού σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών. Οι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις που προμηθεύουν τους κατασκευαστές κακάο είναι διάσπαρτες σε απομακρυσμένες περιοχές της Ακτής του Ελεφαντοστού, καθιστώντας δύσκολη την παρακολούθηση των συνθηκών εργασίας σε αυτές. Οι περισσότερες οργανώσεις που προσπαθούν να σταματήσουν την παιδική εργασία, τις περισσότερες φορές το μόνο που καταφέρνουν είναι να αυξήσουν τους μισθούς των παιδιών ασκώντας πιέσεις στις εταιρίες που αγοράζουν το κακάο να το αγοράζουν ακριβότερα από τους παραγωγούς.

Η φτώχεια οδηγεί στην παιδική δουλεία

    Οι λόγοι που οδηγούν τα παιδιά να εργάζονται στις φάρμες παραγωγής κακάο είναι η φτώχεια και η ανέχεια της οικογένειας. Αρκετές φορές οι ίδιες οικογένειες δίνουν ή πωλούν τα παιδιά τους στους παραγωγούς για να εργαστούν, με την προοπτική να βοηθούν οικονομικά την οικογένεια. Το φαινόμενο της παιδικής εργασίας εκεί συνδέεται και με το δουλεμπόριο. Τα παιδιά ορισμένες φορές δεν επιστρέφουν ποτέ στην οικογένειά τους, ενώ συνήθως η αμοιβή για την εργασία τους είναι εξαιρετικά χαμηλή (λιγότερο από 1 δολάριο για 10 ώρες εργασίας) ή ανύπαρκτη. Στο σχετικό ντοκιμαντέρ «Η Μαύρη Πλευρά της Σοκολάτας», ο Δανός δημοσιογράφος Μίκυ Μιστράτι κινηματογράφησε το τράφικινγκ παιδιών από το Μαλί ως την Ακτή του Ελεφαντοστού και την κατάσταση μέσα στα αγροκτήματα. Το κόστος αγοράς ενός παιδιού από την Μπουρκίνα Φάσο ξεκινά στα 230 ευρώ. Η κατάσταση είναι γνωστή τόσο στις τοπικές κοινωνίες, σε οργανώσεις για τα δικαιώματα των παιδιών όσο και στις εταιρίες, οι οποίες προμηθεύονται κακάο από τις φάρμες παραγωγής. Το ερώτημα είναι γιατί οι κυβερνήσεις αυτών των χωρών συναινούν στις πρακτικές αυτές της εκμετάλλευσης και του ανθρώπινου εμπορίου και πόσο επικερδές είναι για τις εταιρίες κολοσσούς η αγορά σε ελάχιστο κόστος του κακάο που παράχθηκε με μηδενικό κόστος για τους παραγωγούς;
    Τα αίτια της παιδικής εργασίας και της καταπάτησης των δικαιωμάτων ήταν και είναι η φτώχεια, η κοινωνική αδικία και η εκμετάλλευση για το κέρδος. Στην εποχή μας δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την φτώχεια πουθενά. Εφόσον ο έλεγχος του παγκόσμιου εμπορίου ασκείται από πολύ μικρό αριθμό ιδιωτικών μονοπωλίων, φαινόμενα όπως της παιδικής εργασίας θα βρίσκουν μόνο πρόσκαιρες και συγκυριακές λύσεις. Μπορεί ορισμένοι να μιλούν για δικαιοσύνη και να αναλαμβάνουν δράση αλλά όσο αυτή η δράση είναι περιορισμένη και αφορά λίγους και ευαισθητοποιημένους και όσο η πλειοψηφία θα αγνοεί ή θα κλείνει τα μάτια, κάποιο παιδί θα ξυπνάει και θα κοιμάται δούλος. Δούλος της Νεστλέ, της Kit Kat και των smarties.

Πηγή
εδώ
 
ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ: ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΦΘΗΝΑ ΓΛΥΚΑ

 


    Τόνοι σοκολάτας θα καταναλωθούν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Κατα τη διάρκεια της εβδομάδας του Αγίου Βαλεντίνου οι καταναλωτές θα αγοράσουν πάνω από 58 εκατομμύρια λίβρες προιόντων σοκολάτας. Οι πωλήσεις θα φτάσουν τα 345.000.000$ ποσοστό που αντιστοιχεί στο 5,1% των ετήσιων πωλήσεων.

    Κάποιες απότις μεγαλύτερες σοκολατοβιομηχανίες στις Η.Π.Α ειναι οι Nestle, Hershley, Mars και Dove. Αν και η σοκολάτα τους είναι πολύ γλυκιά δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τον τρόπο με τον οποίο προμηθεύονται το κακάο που επεξεργάζονται.

   Σύμφωνα με το International Labor Rights Forum, το 40% της παγκόσμιας παραγωγής κακάο προέρχεται από την Ακτή Ελεφαντοστού. Το υπουργείου Εσωτερικών των ΗΠΑ εκτιμάει ότι 10.000 παιδιά δουλεύουν "κάτω από τις χειρότερες μορφές παιδικής εργασίας"εκεί, υποφέροντας κακομεταχείριση που περιλαμβάνει χτυπήματα, τη χρήση επικίνδυνων εργαλείων, την έκθεση σε παρασιτοκτόνα, ακραίες καιρικές συνθήκες και υπερβολικά βαριά ωράρια για να παράγουν κακάο.

   Επίσης έρευνα του BBC που διεξήχθη το 2010 εξέθεσε την ευρεία χρήση παιδικής εργασίας, εμπορίας ανθρώπων ακόμα και σκλαβιά για να μαζέψουν κακάο. Έτσι λοιπόν, το τίμημα που πληρώνουν τα παιδιά στην Ακτή ελεφαντοστού είναι μεγάλο έτσι ώστε εμείς  να απολαμβάνουμε φθηνή σοκολάτα.

   Βέβαια η Hershley, η Μars και η Nestle έχουν κάνει βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση χάρη στις φωνές των καταναλωτών. Για παράδειγμα η Nestle έχει δεσμευτεί να αγοράζει σοκολάτα της οποίας η παραγωγή πληροί τα στανταρ που θέτουν τα διεθνή δικαιώματα για την εργασία.

  Τέλος, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είναι ευθύνη αυτών των μεγάλων εταιριών να εξασφαλίζουν τη νόμιμη μεταχείριση των εργαζομένων τους. Σίγουρα, όμως η παιδική εργασία, ειδικά όταν αυτή περιλαμβάνει πολύωρη εργασία κάτω από τον καυτό ήλιο είναι και παράνομη και ηθικά λανθασμένη. Ωστόσο, όπως είναι γνωστό, κύριο μέλημα αυτών των εταιριών είναι το μέγιστο δυνατό κέρδος, το οποίο προκύπτει όταν το κόστος παραγωγής παραμένει χαμηλό κάτι για το οποίο αυτές οι εταιρίες είναι διατεθειμένες να χρησιμοποιήσουν κάθε δυνατό μέσο- ακόμα και την εκμετάλλευση μικρών παιδιών. Και δεν υπάρχει τίποτα ελκυστικό όσον αφορά αυτό το θέμα.

 Πηγήεδώ


Παιδιά βρέθηκαν να σιδερώνουν ρούχα για μεγάλες εταιρίες ρούχων
 
Picture    Σύμφωνα με μια νέα αναφορά της Εθνικής Επιτροπής Εργασίας,εκτιμάται ότι περίπου διακόσια παιδιά, έντεκα ετών, ή ακόμη και μικρότερα, ραβουν τα ρούχα για τις εταιρίες  Hanes, Wal-Mart, JC Penney, και Puma στο εργοστάσιο Harvest Rich στο Μπαγκλαντές.
    Τα παιδιά αναφέρουν ότι συνήθως κακοποιούνται, μερικές φορές μάλιστα καταρρέουν από την εξάντληση, αναγκαζμένα να εργάζονται δώδεκα με δεκατέσσερεις ώρες την ημέρα, κάποιες φορες ακομη και όλη τη νύχτα, συχνά επτά ημέρες την εβδομάδα, για μισθούς, τοσο χαμηλούς όσο τα 6 ½ σεντ την ώρα. Οι μισθοί είναι τόσο χαμηλοί που παλλά απο τα εργαζόμενα παιδιά σηκώνονται στις 5:00 π.μ. κάθε πρωί για να βουρτσίσουν τα δόντια τους χρησιμοποιώντας μόνο το δάχτυλό τους και στάχτη από τη φωτιά, δεδομένου ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στην αγορά μιας οδοντόβουρτσας ή οδοντόπαστας.
    Οι εργαζόμενοι λένε ότι αν μπορούσαν να κερδίσουν έστω και 36 σεντς την ώρα, θα μπορούσαν να βγουν από τη μιζέρια και να περάσουν στη φτώχεια, όπου θα μπορούσαν να ζήσουν με μια σχετική σεμνότητα.
    Το Σεπτέμβριο, τα παιδιά είχαν μόνο μια μέρα ρεπό. Πριν από τις αποστολές των ρούχων στις ΗΠΑ οι εργαζόμενοι συχνά παραμένουν στο εργοστάσιο ενενήντα με εκατό ώρες την εβδομάδα. Μετά από τον εξαναγκασμό να εργάζονται με βάρδιες απο δεκαεννιά έως είκωσι ώρες, απο τις 8:00 π.μ. μέχρι τις 3:00 ή 4:00 π.μ, τα παιδιά κοιμούνται στο χώρο του εργοστασίου για δύο ή τρεις ώρες πριν να ξυπνήσουν και να ξεκινήσουν την επόμενη βάρδια τους στις 8:00 π.μ. το ίδιο πρωί.
    Τα παιδιά κακοποιούνται όταν δεν συμβαδίζουν με τις απαιτήσεις της παραγωγής, όταν κάνουν λάθη ή όταν παραμένουν πολύ ώρα στο μπάνιο (το οποίο έχει πολλές ελείψεις απο πλευρά υγειηνής).
    Το 1996, αφού ο Charles Kernaghan και η Εθνική Επιτροπή Εργασίας αποκάλυψαν ότι η γραμμή ρουχισμού Kathie Lee Gifford για την Wal-Mart είχε φτιαχτεί από παιδιά δώδεκα και δεκατριών ετών στην Ονδούρα, το σκάνδαλο που προέκυψε και η δημοσιότητα ήταν αρκετά για να εξαλείψουν την παιδική εργασία σε εργοστάσια σε όλο τον κόσμο που παράγουν ρούχα για εξαγωγή προς τις ΗΠΑ.
    Ακριβώς μια δεκαετία μετά το σκάνδαλο της Kathie Lee Gifford, τα παιδιά ράβουν ενδύματα πάλι για την Wal-Mart, τη Hanes και άλλες αμερικανικές εταιρείες", δήλωσε ο Charles Kernaghan, διευθυντής της Εθνικής Επιτροπής Εργασίας. "Τα παιδιά πρέπει να είναι στο σχολείο, και όχι κλειδωμένα σε κάτεργα. Η Wal-Mart, η Hanes και οι άλλες εταιρείες χρωστούν σε αυτά τα παιδιά, και πρέπει να τους παράσχουν υποτροφίες για να αντικαταστήσουν τους μισθούς τους και να καλύψουν όλα τα απαραίτητα έξοδα για να τους στείλουν πίσω στο σχολείο".
    Η Εθνική Επιτροπή Εργασίας είναι μια ανεξάρτητη, μη κερδοσκοπική οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η Ε.Ε.Ε. κάνει επιτυχημένες καμπάνιες, όχι μόνο κατά της Kathie Lee Gifford και της Wal-Mart αλλά και στην παραγωγή των Sean "P Diddy" Combs , NFL, NBA, GAP, Disney, Nike και άλλων.

Πηγήεδώ

Η MCdonald's χρησιμοποιεί παιδική εργασία

Picture

    Τα McDonald 's έχουν γίνει η νέα πολυεθνική εταιρεία που αντιμετωπίζει τους ισχυρισμούς της παιδικής εργασίας, αφού οι ερευνητές ισχυρίστηκαν ότι βρήκαν παιδιά από δεκατεσσάρων ετών να φτιάχνουν παιχνίδια σε κάτεργα στη Νότια Κίνα για έναν προμηθευτή για την αλυσίδα χάμπουργκερ.
    Το γραφείο της εταιρίας στην Κίνα ανακοίνωσε ότι θα στείλουν μια ομάδα ανεξάρτητων επιθεωρητών στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, προσθέτοντας ότι ο κώδικας συμπεριφοράς της απαγορεύει τους προμηθευτές να απασχολούν ανηλίκους.
    Η Monina Wong, μία ερευνητής τηνς Χριστιανικής Βιομηχανικής Επιτροπής που έχει ως βάση το Χονγκ Κονγκ, δήλωσε ότι η ομάδα της ανακάλυψε παιδιά να παράγουν παιχνίδια για διανομή σε εστιατόρια McDonald 's, στα σύνορα του Χονγκ Κονγκ.
    Η κυρία Wong, δήλωσε: «Μιλήσαμε με τους ανήλικους εργαζόμενους που ήταν δεκαπέντε όταν μπήκαν στο εργοστάσιο. Πληρώνονταν 24 γιουάν [£ 2] την ημέρα, για απεριόριστο αριθμό ωρών.». Τα μέσα ενημέρωσης του Χονγκ Κονγκ ανέφεραν ότι βρήκαν παιδιά των δεκατεσσάρων ετών στοεργοστάσιο, που εργάζονταν βάσει σύμβασης με τον προμηθευτή ενός McDonald 's, Simon Marketing. Είχαν χρησιμοποιηθεί πλαστά έγγραφα για να πάρουν τις θέσεις εργασίας και εργάζονταν μέχρι 17 ώρες την ημέρα.
    Ένας εκπρόσωπος της Simon Marketing στο Χονγκ Κονγκ, δήλωσε: «Πρέπει δούμε τα έγγραφά τους."Η McDonald 's δήλωσε ότι είχε λάβει άμεση δράση για να διασφαλίσει ότι ο προμηθευτής της είχε όλες τις σωστές πρακτικές στη θέση τους. Ο έλεγχος που έγινε τον περασμένο Οκτώβριο δεν βρήκε κανένα στοιχείο παιδικής εργασίας.

Πηγήεδώ

Η Coca-Cola αξιοποιεί παιδική εργασία σε χωράφια ζαχαροκάλαμου του Ελ Σαλβαδόρ
 
Picture
    ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - Η Coca-Cola και άλλες μεγάλες επιχειρήσεις επωφελούνται έμμεσα από τη χρήση παιδικής εργασίας σε χωράφια ζαχαροκάλαμου στο Ελ Σαλβαδόρ, σύμφωνα με μια νέα αναφορά που δημοσιεύθηκε από την Human Rights Watch (HRW), η οποία ζητάει από την εταιρεία να αναλάβει περισσότερες ευθύνες για να εξασφαλίσει ότι οι εν λόγω καταχρήσεις θα σταματήσουν.
    Από 5.000 έως 30.000 παιδιά του Σαλβαδόρ, μερικά από την ηλικία των οκτώ ετών, εργάζονται σε φυτείες ζαχαροκάλαμου στο Ελ Σαλβαδόρ, όπου οι τραυματισμοί, ιδιαίτερα βαθιά κοψήματα, είναι κοινά, σύμφωνα με την έκθεση. Σύμφωνα με νόμο του Σαλβαδόρ, δεκαοχτώ είναι το ελάχιστο όριο ηλικίας για επικίνδυνες εργασίες και 14 για τα περισσότερα άλλα είδη. Όμως, οι σχετικές διατάξεις δεν εφαρμόσθηκαν επειδή τα παιδιά προσλαμβάνονται ως «βοηθοί», αντί για υπαλλήλους που θα τους παρήχαν σε ορισμένες προστασίες.Ο νόμος δεν καταστρατηγείται μόνο με αυτόν τον τρόπο, αλλά τα παιδιά που τραυματίζονταιστα χωράφια συχνά πρέπει να πληρώσουν για τη δική τους ιατρική περίθαλψη, παρά μια διάταξη του κώδικα εργασίας που καθιστά τους εργοδότες υπεύθυνους για την ιατρική περίθαλψη τραυματισμών που προκύπτουν κατά την εργασία.
    "Η παιδική εργασία είναι ανεξέλεγκτη στις φυτείες ζαχαροκάλαμου του Ελ Σαλβαδόρ», δήλωσε ο Michael Bochenek του τμήματος Δικαιωμάτων των παιδιών της HRW. "Οι εταιρείες που αγοράζουν ή χρησιμοποιούν ζάχαρη από το Σαλβαντόρ θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν το γεγονός αυτό και να αναλάβουν την ευθύνη γι 'αυτό. "
    Η αναφόρα 139-σελίδων , η οποία βασίστηκε σε συνεντεύξεις με 32 παιδιά και νέους μεταξύ των ηλικιών 12 και 22, καθώς και με τους γονείς, τους δασκάλους, ακτιβιστές, ακαδημαϊκούς, δικηγόρους, κυβερνητικούς αξιωματούχους, και εκπροσώπους του Συλλόγος Ζάχαρης του Σαλβαδόρ, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο Ελ Σαλβαδόρ, είναι η ενδέκατη σε σειρά σχετικά με την παιδική εργασία και η τέταρτη που αφορά την παιδική εργασία στο Ελ Σαλβαδόρ.
    Η κοπή ζαχαροκάλαμου είναι κοπιαστική και επικίνδυνη εργασία για πολλούς λόγους. Τα πιο κοινά εργαλεία είναι μαχαίρια και αιχμηρές συσκευές, και τόσο η μονοτονία της εργασίας όσο και το γεγονός ότι συνήθως διεξάγεται κάτω από το άμεσο ηλιακό φως δημιουργεί συχνά ατυχήματα, ακόμη και μεταξύ των έμπειρων εργαζομένων.
    Επιπλέον, επειδή συχνά το ζαχαροκάλαμο καίγεται πριν να κοπεί για να καθαριστεί από τα φύλλα, οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν να εισπνεύσουν καπνό και μερικές φορές υποφέρουν από εγκαύματα τα πόδια τους.
    Όπως ένας πρώην επιθεωρητής εργασίας της HRW είπε, "Το ζαχαροκάλαμο έχει τους περισσότερους κινδύνους. Είναι αναμφισβήτητα η πιο επικίνδυνη γεωργική εγρασία ».
    Αν όχι τόσο επικίνδυνη, η φύτευση ζαχαροκάλαμου, η οποία είναι συχνά εκτελείται από κορίτσια, είναι επίσης δύσκολη και κουραστική αφού οι καλλιεργητές πρέπει να συμβαδίσουν με τα τρακτέρ που κάνουν σειρές για το ζαχαροκάλαμο, επίσης στον καυτό ήλιο.
    Επιπλέον, τα παιδιά που εργάζονται στις φυτείες ζαχαροκάλαμου, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της συγκομιδής, συχνά απαιτείται να χάσουν τους πρώτους μήνες από το σχολείο κάθε χρόνο, ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά συχνά εγκαταλείπουν το σχολείο εντελώς.
    Η παραγωγή ζάχαρης έχει αυξηθεί σημαντικά στο Ελ Σαλβαδόρ από το 1950 και το 1971 υπερέβη την παραγωγή βασικών σπόρων. Από τη δεκαετία του 1990, η ζάχαρη, η οποία παράγεαι κυρίως από κρατικές φυτείες, είχε γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη εξαγόμενη καλλιέργεια του Ελ Σαλβαδόρ, μετά τον καφέ. Ξεκινώντας το 1995, το μεγαλύτερο μέρος των φυτειών ιδιωτικοποιήθηκαν.
    Η Coca-Cola δεν κατέχει καμία από αυτές τις φυτείες ούτε αγοράζει το ζαχαροκάλαμο απευθείας από αυτές. Αντιθέτως, αγοράζει τη ζάχαρη η οποία αλάθεται στο μεγαλύτερο εργοστάσιο ζάχαρης του Ελ Σαλβαντόρ, το Central Izalco.
    Οι κατευθυντήριες αρχές της Coca-Cola προβλέπουν ότι οι άμεσοι προμηθευτές της "Δεν θα χρησιμοποιούν παιδική εργασία, όπως ορίζεται από την τοπική νομοθεσία, "αλλά, σύμφωνα με αλληλογραφία μεταξύ της HRW και της εταιρεία, η Coca-Cola έχει εφαρμόσει τη απαίτηση της αυτή μόνο για το Izalco, ακόμα κι αν η έρευνα της HRW διαπίστωσε ότι Izalco αγοράζει ζαχαροκάλαμο από τουλάχιστον τέσσερις φυτείες που χρησιμοποιούν παιδική εργασία κατά παράβαση του νόμου.
    "Αυτό σημαίνει ότι ο προμηθευτής μύλος της Coca-Cola μπορεί να συμμορφωθεί με τις κατευθυντήριες αρχές της Coca-Cola, ακόμη κι αν γνωρίζει ότι η ζάχαρη συλλέγεται εν μέρει από εργαζόμενα παιδιά, "κατέληξε η HRW.
    "Αν η Coca-Cola είναι σοβαρή για την αποφυγή της συνενοχής όσον αφορά τη χρήση παιδικής εργασίας », δήλωσε ο Bochenek,« η εταιρεία θα πρέπει να αναγνωρίσει την ευθύνη της για να εξασφαλίσει ότι ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκτείνενται πέραν των άμεσων προμηθευτών. "
    Για να γίνει αυτό, η Coca-Cola και οι άλλες επιχειρήσεις που αγοράζουν ζάχαρη από το Σαλβαδόρ θα πρέπει επίσης να απαιτήσουν από τους προμηθευτές τους να ενσωματωθούν τα διεθνή πρότυπα για την παιδική εργασία στις συμβάσεις τους με τις φυτείες και να υιοθετήσουν αποτελεσματικά συστήματα παρακολούθησης για την επαλήθευση της συμμόρφωσης, σύμφωνα με την HRW.
    Η αναφορά της σηματοδοτεί την τελευταία σε έναν αυξανόμενο αριθμό προσπαθειών μη-κυβερνητικών οργανώσεων να πιέσει τις πολυεθνικές εταιρείες να να αναλάβουν περισσότερες ευθύνες για τις συνθήκες εργασίας, σύμφωνα με τις οποίες τα προϊόντα τους, ή τα
συστατικά των προϊόντων τους, παράγονται.
    Κάτω από την πίεση των ΜΚΟ, για παράδειγμα, οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές σοκολάτας συμφώνησαν να λάβουν μέρος σε ένα πρόγραμμα για την παρακολούθηση των φυτειών κακάο της Δυτικής Αφρικής για να διασφαλιστεί η συμμόρφωσή τους με τα διεθνή
πρότυπα παιδικής εργασίας.
    Αρχικά, οι κατασκευαστές σοκολάτας επέμειναν ότι δεν έφεραν καμία ευθύνη για τις καταχρηστικές πρακτικές, επειδή αγόρασαν φασόλια από τους εμπορομεσίτες και όχι από τους ίδιους τους γεωργούς, αλλά άλλαξαν τη θέση τους όταν οι ΜΚΟ, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, αύξησαν την πίεση.

Πηγήεδώ

ΤΟ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ VICTORIA SECRET: ΠΑΙΔΙΑ ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΒΑΜΒΑΚΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΡΟΥΧΑ.


Picture
    Η εταιρεία στην οποία ανήκει η Victoria Secret υποσχέθηκε πλήρη έρευνα, μετά μια αναφορά που λέει ότι το βαμβάκι που χρησιμοποιείται σε ορισμένα από τα προϊόντα της, αναπτύσσεται με τη χρήση παιδικής εργασίας.
    "Είμαστε πολύ ανήσυχοι», είπε σε μια δήλωση της η μητρική εταιρία Limited Brands, σημειώνοντας ότι το εν λόγω βαμβάκι, το οποίο προέρχεται από το έθνοςτης Δυτικής Αφρικής της Μπουρκίνα Φάσο, "χρησιμοποιείται σε ένα μικρό τμήμα των Victoria Secret εσωρούχων μας."
    "Αν ο ισχυρισμός αυτός αληθεύει, περιγράφει συμπεριφορά που είναι αντίθετη με τις αξίες της εταιρείας μας και του κώδικα εργασίας και τα πρότυπαπρομήθειας που απαιτούμε όλες οι προμηθεις να έχουν." ανέφερε η δήλωση. "Τα πρότυπα αυτά απαγορεύουν ρητά την παιδική εργασία."

Πηγήεδώ

ΤΑ ZARA ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΒΑΖΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ 


 

Το 2011, τα Zάρα υποσχέθηκαν να δώσουν τέλος στις άθλιες συνθήκες εργασίας στα εργοστάσια τους στη Βραζιλία. Η εταιρία υποχρεώθηκε να πληρώσει πρόστιμο και αποζημιώσεις σε όλους τους υπαλλήλους.

Ας έχουμε παράλληλα υπ'όψιν μας ότι ο ιδιοκτήτης των Zara, Amancio Ortega είναι ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία που ανέρχεται στα 57 δισεκατομμύρια δολλάρια.

Η ισπανική, λοιπόν, εταιρία ενδυμάτων Zara βρίσκεται υπό το μικροσκόπιο για παιδική εργασία έπειτα από έφοδο των αρχών της Αργεντινής σε εργοστάσιά της στο Μπουένος Άιρες που πραγματοποιήθηκε στις 9 απριλίου του 2013. Οι αρχές υποστηρίζουν ότι βρήκαν ολόκληρες οικογένειες να ζουν στουε τόπους όπου εργάζονταν.

Τα άτομα αυτά δούλευαν επί 16 ώρες χωρίς διακοπή, από τη δευτέρα μέχρι την παρασκευή χωρίς επαρκή φωτεισμό και αερισμό χωρίς το δικαίωμα να βγουν από το εργοστάσιο. Ανάμεσα στους εργαζόμενους, οι περισσότεροι από τους οποίους βολιβιανής καταγωγής , ήταν και πολλά παιδιά.

Πηγήεδώ

ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΛΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ["Ν": να τα πιστέψουμε;]


  

To  περιοδικό Corporate Responsibility δημοσίευσε  τη λίστα με τις ‘100 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ’ για το 2013 αξιολογώντας τες με βάση 325 διαφορετικά στοιχεία που σχετίζονται με την υπεύθυνη συμπεριφορά. Η κατηγορία που αφορούσε τα δικαιώματα του ανθρώπου αποτελούσε το 15% της συνολικής αξιολόγησης.

 Στην κορυφή αυτής της κατηγορίας  βρέθηκαν η Gap και η Microsoft. Τι κάνουν, ωστόσο, αυτές τις εταιρίες τόσο σωστά. Για να το δούμε αυτό ας εξετάσουμε τις πρακτικές που εφαρμόζουν υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

 Η περίπτωση της Gap μπορεί να χαρακτηριστεί και παράξενη καθώς οι εταιρίες ρουχισμού έχουν συχνά κατηγορηθεί για κακές συνθήκες εργασίας στα διάσπαρτα ανά τον κόσμο εργοστάσιά τους. Παρ’ όλα αυτά η Gap όχι μόνο τονίζει το ότι τηρεί την δέσμευση της υπέρ των δικαιωμάτων του ανθρώπου αλλά και ότι επιβλέπει το 99% των εργοστασίων που παράγουν προιόντα της μάρκας της. Επίσης αναλύοντας τα δεδομένα που έχουν ληφθεί  από αυτά μας αποκαλύπτει ότι το ποσοστό των εργοστασίων στα οποία απαιτείται επιπλέον δράση έχει μειωθεί ενώ εκείνων που έχουν αξιολογηθεί με άριστα έχει αυξηθεί.

 Από την άλλη, η Microsoft υπογραμμίζει ότι χρησιμοποιεί το μέγεθος και την ηγεσία της για να επηρεάζει κυβερνήσεις ανά τον κόσμο. Ακόμα ελέγχει όλους τους προμηθευτές της για παραβιάσεις όσον αφορά την παιδική εργασία και τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας. Τέλος, έχει βοηθήσει στην εφαρμογή του νόμου κατά της παιδικής πορνογραφίας παγκόσμια παρέχοντας δωρεάν την τεχνολογία Microsoft PhotoDNA.


Δείτε επίσης τις ενότητές μας Τρίτος Κόσμος& δουλεία και δούλοι

Άγιοι Πελαγία, Μόνικα, Ειρήνη &Εφραίμ (4+5 Μαΐου)...

$
0
0

Ο Μάης έχει πολλούς μεγάλους και αγαπημένους αγίους. Ας έχουμε την ευχή τους.

Η αγία μάρτυς Πελαγία, που την έψησαν ζωντανή, κλεισμένη σ'ένα χάλκινο βόδι!

Για την αγία Μόνικα, μητέρα του αγίου Αυγουστίνου, εδώ. Βλέπουμε ότι η αγία τιμάται τον Ιούνιο, αλλά μνημονεύεται και στις 4 του Μάη.

Για τους αγίους Ειρήνη και Εφραίμ, μικρό αφιέρωμα εδώ.

6 Μαΐου, μνήμη της σύγχρονης αγίας Σοφίας, της Ασκήτισσας της Παναγιάς

Και του αγίου & δικαίου Ιώβ του Πολύαθλου:
Ιώβ: το παιχνίδι του Θεού; - Ο δίκαιος Ιώβ & ένας Κινέζος

Άλλοι άγιοι στις 4, 5, 6& 7Μαΐου.
 
Άγιος Νείλος ο Μυροβλύτης (7 Μαΐου, εύρεση των τιμίων λειψάνων του) & η προφητεία του για τον Αντίχριστο

أبينا الجليل في القديسين إينوكنديوس متروبوليت موسكو ومنير آلاسكا وسيبيريا (1879م)

$
0
0
 

Αραβόφωνο άρθρο για τον άγιο Ιννοκέντιο, το μεγάλο ιεραπόστολο της Αλάσκας, αλλά και μελετητή των ιθαγενών πολιτισμών της. Ελληνικά για τον άγιο εδώ.
In English about saint Innocent here.

من إحدى قرى مقاطعة إيركوتسك السيبيرية. صاحب ذكاء حاد. ممتلئ نشاطاً وحيوية منذ الطفولية. ماهر في ممارسة الحرف على اختلافها كالنجارة وتصليح الساعات وغير ذلك الكثير. تزوج ورزق ستة أولاد. سيم كاهناً وجُعل على رعية في إيركوتسك. سنة 1823 طلب المجمع مرسلاً متطوعاً إلى الألاسكا. بتدبير الله روسيٌ عاش في الألاسكا وعاد إلى بلاده بعد زمان طويل نقل إلى القديس، وكان اسمه يومذاك يوحنا، كم كان الأليوت في آلاسكا على تقى وكم هم مشتاقون إلى سماع كلمة الله. كلمات ذلك المهاجر كما لو كانت كلاماً من عند الله حركت قلب الكاهن فتلظت الغيرة الرسولية في كبده وقرر الانتقال إلى آلاسكا فانتقل وعائلته. بعد سفر عبر سيبيريا طال، أربعة عشر شهراً، بلغ المهاجرون الجدد جزيرة أونالاسكا. هناك كانت كنيسة صغيرة خربة مهملة. ومع أن العديد من سكان الجزيرة كانوا معمدين بيد القدامى من المرسلين فإنهم غرقوا في الجهل لعدم وجود رعاه يرعونهم. عمد يوحنا أولاً إلى بناء كنيسة بيديه وبمساعدة السكان المحليين الذين علمهم أصول البناء وكلمة الله في آن. وإذ كان رجلاً صبوراً محباً فإنه إثر احتكاكه بالأليوت تعلم لغتهم بسرعة فائقة وأخذ يعد ترجمات لنصوص ليتورجية وقراءات انجيلية. كان كثير التنقل من جزيرة إلى جزيرة يعظ ويعمد. رغم مشاغله الرعائية الكثيرة وضع أول كتاب قواعد للغة الأليوتية التي لم يسبق أن عرفت مكتوبة، كما ترجم ونشر الأناجيل وكتباً للتعليم الديني والعديد من الصلوات وكتاباً من تأليفه هو "الطريق إلى ملكوت السموات". كان بسيطاً وعميقاً وانتشر انتشاراً كبيراً حتى ترجم إلى عدة لغات وجرى طبعه سبعاً وأربعين مرة.
وصل يوماً إلى إحدى الجزر وكانت المرة الأولى التي يأتي إليها فوجد السكان في انتظاره على الشاطئ فتعجب وما لبث أن عرف أن شيخاً كانت له موهبة شفاء المرضى وسبق له أن اعتمد قبل ثلاثين سنة وكان ملاكان يعلمانه حقائق الإيمان ولا يراهما أحد غيره. علماه أيضاً كيف يصلي بالروح وبقلب نقي وأعطياه موهبة شفاء المرضى. هذا أنبأه الملاكان قبل سنة من قدوم يوحنا يمجئ مرسل إلى جزيرته.
جهد قديسنا عشر سنوات في عمل بشاري لا يكل حتى لم يعد هناك وثني واحد في كل مقاطعة أو نالاسكا.
من هناك توجه إلى سيتكا حيث كان الهنود المسمون تلانغيت. هؤلاء لم يتمكن المرسلون القدامي من تبيشيرهم لأن كهنة الأوثان عندهم كانوا قد هيجوهم على المرسلين. فلما وصل يوحنا إلى تلك الأنحاء شاءت العناية الإلهية أن يصاب السكان بمرض الجدري. ولما لم يستطع كهنة الأوثان أن يعينوا الشعب بل قضى منهم النصف تحولت أنظار السكان المحليين إلى الروس الذين تلقوا لقاحات حمتهم من المرض فأخذوا، مذ ذاك، يبدون ميلاً إليهم ويقبلون بتلقي العناية الطبية من يدهم. لهذا استقبلوا الكاهن يوحنا بوقار كبير. أما هو فقد درس لغتهم وأخلاقهم وأخذ يقيم الخدم الإلهية على ارضهم. وهم عاينوا وسألوا عن الحياة بعد الموت واستجابوا لندائه. اهتم قديسنا ببناء الكنيسة التي أصبحت فيما بعد كاتدرائيته في سيتكا. كما اهتم ببعض الترجمات وتدوين مفكره الرحلة. وقد أعطى وقتاً لبعض الأشغال الحرفية كصناعة الأثاث وأعمال الميكانيك والآلات الموسيقية. لم تكن هذه الأشغال لتمضية الوقت أو من قبيل الهواية الشخصية بالنسبة للقديس بل مداً ليد المساعدة للسكان المحليين لتعليمهم حرفاً يعتاشون منها بكرامة. كذلك من اهتمامات الكاهن يوحنا كان إنشاء المدارس وأن يمد التلامذة بالكتب المدرسية باللغتين الروسية والتلانغيتية التي يضعها هو بنفسه.
وإذ اتسع نطاق العمل الرسولي الذي باشره قديس الله بانت الحاجة متزايدة لكهنة جدد وكنائس ومدارس في أماكن مختلفة من الأرخبيل. لهذا قام بزيارة الروسيا سنة 1838. عمله وملاحظاته أثار اهتمام المجمع المقدس والعامة في آن. رفع إلى درجة متقدم في الكهنة وقرر المجمع دعم الإرسالية. أثناء ذلك تلقى خبر وفاة زوجته فأخذت الكنيسة على عاتقها أمر الاهتمام بتعليم أولاده الستة فيما جعلته أسقفاً على كامتشتكا وآلاسكا باسم إينوكنديوس.
لدى عودة قديس الله إلى سيتكا، بعد غياب ثلاث سنوات برفقة مساعدين حاملاً معه عطايا جزيلة، باشر، دونما تأخير، ببناء الكنائس بادئاً بجزيرة كودياك التي سبق أن تقدست بقدوم القديس جرمانوس إليها. وعلى مدى ثلاث سنوات قطع إينوكنديوس خمسة آلاف كلم عبر السهول الجليدية، أحياناً غير المعبورة قبلاً في كامتشتكا، شمالي سيبيريا. شخص واحد رافقه في عربة تجرها الكلاب. وأحياناً كانت الرحلة على الأقدام. ما عانياه لا يتصور. فقط بنعمة الله وحرارة الإيمان كان الأمر ممكناً. وقد اختلط بالسكان المحليين حيثما حل ونظم الكنائس والمدارس. سنة 1850 أعطي لقب رئيس أساقفة وضمت إليه مقاطعة ياكوتسك. تعلم لهجة الناس فيها وتابع سيره حتى إلى قلب الصحراء السيبيرية. ولما قرأ الإنجيل في القداس الإلهي باللغة الياكوتية سرت الغبطة في نفوس السكان لدرجة أنهم طلبوا أن يُؤذن لهم باعتبار هذا اليوم عيداً يُضم إلى الروزنامة الكنسية. حميته الرسولية دفعته إلى زيارة المناطق الأكثر نأياً في سيبيريا.
سنة 1857 حضر المجمع المقدس في بطرسبرح وعُيِّن أسقفان يعاونانه في عمله، أحدهما لياكوتسك والآخر لسيتكا.
ولعشر سنوات، بعد ذلك، أعطي القديس إينوكنديوس الكنيسة الروسية دفعاً جديداً فنظم المدارس والمؤسسات الخيرية والجمعية الروسية للإرساليات. أخيراً أصابه العمى الكامل ولم يشأ القيصر الروسي أن يسمح له بالاستقالة. وهكذا بقي زماناً يقوم بدور فعلي في إدارة شؤون الكنيسة الروسية. وكان يؤدي الخدم الإلهية متكلاً على ذاكرته. بقي كذلك إلى أن رقد في الرب سنة 1879م قبل لحظات من 
المباشرة بالاحتفال بعيد الفصح المجيد

احد الفصح المجيد

من هو يسوع

الأسبوع العظيم من الصوم الأربعيني المقدس  

ਹਿੰਦੂ ਅਤੇ ਭੈਣੋ - ਮੇਰੇ ਭਾਰਤੀ ਕਰਨ ਲਈ

$
0
0

I'm sorry, but this is an automatic translation. You can see the English text here - ਮੈਨੂੰਅਫ਼ਸੋਸ ਹੈਰਿਹਾਹੈ, ਪਰਇਸ ਨੂੰਇੱਕਆਟੋਮੈਟਿਕਅਨੁਵਾਦ ਹੈ. ਤੁਹਾਨੂੰ ਇੱਥੇਅੰਗਰੇਜ਼ੀਪਾਠ ਨੂੰਵੇਖ ਸਕਦਾ ਹੈ.To my Indian – Hindu brethren
 
Ορθόδοξο άρθρο για τον Ιησού Χριστό και τους αγίους της Εκκλησίας μας σε μια απόπειρα μετάφρασης στη γλώσσα παντζάμπ, τη γλώσσα του λαού & της θρησκείας των Σιχ, στην Ινδία. Έγινε αυτόματη μετάφραση, όμως δίνουμε και το αγγλικό link. Αν έχετε φίλους που τη μιλούν, μπορείτε να το μοιραστείτε μαζί τους. Ποτέ δεν ξέρεις πώς μπορεί να ωφεληθεί κάποιος, με τη χάρη του Θεού. Ελληνικά αποσπάσματα του κειμένου εδώ.

  ਯਿਸੂ ਮਸੀਹ ਨੂੰ, ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ ਦਾ ਪੁੱਤਰ
Theodoros Riginiotis, ਗ੍ਰੀਸ

 
ਮੇਰੇ ਪਿਆਰੇ ਭਰਾਵੋ ਅਤੇ ਭੈਣੋ -
ਮੈਨੂੰ ਆਦਮੀ ਨੂੰ ਬਣ ਗਿਆ ਹੈ ਅਤੇ ਕੌਣ ਹਿੰਦੂ ਦੇ ਦੇਵਤੇ ਨੂੰ ਸਿਖਾਇਆ ਸੀ ਕਿ ਜਿਹੜੇ ਕਰਨ ਲਈ ਬਿਲਕੁਲ ਵੱਖ-ਵੱਖ ਸ਼ਬਦ ਦੇ ਨਾਲ ਲੋਕ ਗੱਲ ਕੀਤੀ, ਜੋ ਇਕ ਹੈ, ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ ਨੇ, ਬਾਰੇ ਤੁਹਾਨੂੰ ਦੱਸਣ ਲਈ ਚਾਹੁੰਦੇ ਹੋ. ਉਸ ਨੇ ਅਸਲ ਵਿੱਚ ਮਨੁੱਖਜਾਤੀ ਨੂੰ ਦਰਦ ਅਤੇ ਇਸ ਜੀਵਨ ਦੇ ਦੁੱਖ ਤ ਜਾਰੀ ਕੀਤੇ ਜਾ ਸਕਦੇ ਹਨ, ਜੋ ਕਿ, ਅਤੇ ਇਸ ਨੂੰ ਅਨਾਦਿ ਬਖਸ਼ਿਸ਼ ਪ੍ਰਾਪਤ ਕਰ ਸਕਦਾ ਹੈ, ਜੋ ਕਿ ਸਾਬਤ - ਇੱਥੇ ਹੈ ਅਤੇ ਹੁਣ - ਹੈ ਅਤੇ ਨਾ ਕੁਝ ਸੋਚਿਆ ਪੁਨਰ ਵਿੱਚ. ਉਸ ਨੇ ਅਸਲ ਵਿੱਚ, "samsara"ਜ "ਕਰਮ", ਅਤੇ ਇਹ ਵੀ ਹੈ ਕਿ ਜਾਤੀ ਮਨੁੱਖ ਨੂੰ ਆਪਸ ਵਿੱਚ ਮੌਜੂਦ ਨਹੀ ਹੈ ਦੇ ਰੂਪ ਵਿੱਚ ਕੋਈ ਵੀ ਅਜਿਹੀ ਗੱਲ ਇਹ ਹੈ ਕਿ ਸਾਬਤ ਹੋਇਆ.


ਲੋਕ ਨੂੰ ਸਾਰੀ ਸੱਚਾਈ ਨੂੰ ਸਿਖਾਇਆ ਕਿ ਸੀ ਕਿ ਉਹ ਤਦ ਕੁਝ ਵਹਿਸ਼ੀ ਲੋਕ ਉਸ ਨੂੰ ਉਸ ਦੇ ਤਸੀਹੇ ਅਤੇ ਕਤਲ ਕਰਨ ਦੀ ਇਜਾਜ਼ਤ; ਪਰ ਉਸ ਨੇ ਛੇਤੀ ਹੀ ਬਾਅਦ ਮਰੇ ਤੱਕ ਵਧ ਗਿਆ. ਇਸ ਘਟਨਾ ਨਾਲ, ਉਸ ਨੇ ਮਨੁੱਖਜਾਤੀ ਦੇ ਸਾਰੇ ਰਾਹ ਮੌਤ ਨੂੰ ਜੀ ਉਠਾਇਆ ਜਾ ਕਰਨ ਲਈ ਖੋਲ੍ਹਿਆ. ਉਸ ਨੇ ਅਸਲ ਵਿਚ ਹੈ, ਜੋ ਕਿ ਕਰਮ ਸਾਬਤ ਜ ਅਸਲ ਵਿੱਚ ਮੌਜੂਦ ਹਨ ਸੀ ਕਦੇ ਵੀ samsara ਹੈ, ਅਤੇ ਸਾਨੂੰ ਇੱਥੇ ਰਹਿੰਦੇ ਜੀਵਨ ਨੂੰ ਜਾਦੂ ਦੀ ਵਿਸ਼ੇਸ਼ਤਾ ਹੈ, ਜੋ ਕਿ, ਪਰ ਉਸ ਇਕ ਸੱਚੇ ਸਿਰਜਣਹਾਰ ਨੂੰ ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ ਦੀ ਨਜ਼ਰ ਵਿਚ ਇਕ ਠੇਸ ਮੁੱਲ ਦੀ ਹੈ, ਜੋ ਕਿ ਇੱਕ ਅਸਲੀ ਜੀਵਨ, ਹੈ. ਨਾਲ ਹੀ, ਤੁਹਾਨੂੰ, ਜੋ ਕਿ, ਆਪਣੇ ਸ਼ਖ਼ਸੀਅਤ, ਆਪਣੇ ਆਪ ਨੂੰ, ਉਸ ਨੂੰ ਇਸ ਜੀਵਨ ਅਤੇ ਸ਼ਾਮਲ ਕਿਸੇ ਵੀ ਆਵਾਗਉਣ ਬਿਨਾ -beginning ਨਾਲ ਅਨਾਦਿ ਰਹਿਣ ਲਈ ਕ੍ਰਮ ਵਿੱਚ ਉਸ ਨੂੰ ਸ਼ਾਮਲ ਹੋ ਜਾਣ ਲਈ ਮਨੁੱਖਜਾਤੀ ਦੇ ਸਾਰੇ ਨੂੰ ਸੱਦਾ ਦਿੱਤਾ ਹੈ ਉਹ ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ ਦੇ ਨਜ਼ਰ ਵਿੱਚ ਕਿਤੇ ਕੀਮਤੀ ਹਨ: ਸਾਡੇ ਵਿਅਕਤੀ ਦੀ ਸਿਰਫ ਇੱਕ ਪੁਨਰ-ਉਥਾਨ ਇਸ ਨੂੰ ਇਸ ਵੇਲੇ ਹੁੰਦਾ ਹੈ, ਅਤੇ ਫਿਰ ਉਹ ਚਾਨਣ ਅਤੇ ਖ਼ੁਸ਼ੀ ਵਿਚ ਇਸ਼ਨਾਨ ਬਾਅਦ ਇੱਕ ਸਦੀਵੀ ਜੀਵਨ ਹੈ, ਰਹਿ ਹੈ.

 
ਤੁਹਾਨੂੰ (ਹੁਣੇ ਹੀ ਹੈ ਕਿ ਇੱਕ ਗਲਤ ਹੈ ਅਤੇ ਬੇਈਮਾਨ ਆਦਮੀ ਦੁਆਰਾ ਬਣਾਈ ਕਾਢ ਹੈ, ਜੋ ਕਿ) ਕਿਸੇ ਵੀ ਜਾਤ ਤੱਕ ਹੀ ਸੀਮਤ ਨਾ ਰਹੇ ਹਨ; ਜੇਕਰ ਤੁਹਾਨੂੰ ਵੀ ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ ਦੇ ਬੱਚੇ ਦੇ ਇੱਕ ਹਨ ਅਤੇ ਹਮੇਸ਼ਾ ਉਸ ਨੂੰ ਵਿਚ ਸ਼ਾਮਲ ਹੋਣ ਲਈ ਉਸ ਦੁਆਰਾ ਸੱਦਾ ਰਹੇ ਹਨ.ਇਹ ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ ਨੇ ਯਿਸੂ ਮਸੀਹ ਹੈ.
ਨੂੰ ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ ਦੇ ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ ਦੀ ਕੁਦਰਤ ਦੇ ਸਭ ਪਾਕ ਕੁਆਰੀ ਮਾਰੀਆ ਦੀ ਕੁੱਖ ਦੇ ਅੰਦਰ ਤੱਕ ਸਰੀਰ ਉੱਤੇ ਲੈ ਲਿਆ ਹੈ, ਅਤੇ ਇਸ ਲਈ ਇਹ ਵੀ ਅਵਤਾਰ ਬਣ ਗਿਆ - ਇੱਕ ਮੁਕੰਮਲ ਇਨਸਾਨ ਹੈ ਅਤੇ ਉਹ ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ ਦੇ ਰੂਪ ਵਿੱਚ, ਇਸ ਨੂੰ ਚਮਤਕਾਰੀ ਸੰਕਲਪ ਹੈ ਅਤੇ ਜਨਮ ਦੇ ਜ਼ਰੀਏ. ਮਨੁੱਖਤਾ ਦੇ ਇਤਿਹਾਸ ਵਿਚ ਇਹ ਬਹੁਤ ਹੀ ਮਹੱਤਵਪੂਰਨ ਘਟਨਾ ਦੇ ਆਲੇ-ਦੁਆਲੇ 2000 ਸਾਲ ਦੀ ਜਗ੍ਹਾ ਲੈ ਲਈ. ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ ਦਾ ਪੁੱਤਰ, ਪ੍ਰਭੂ ਯਿਸੂ ਮਸੀਹ ਦਾ ਜਨਮ ਅਤੇ ਫਲਸਤੀਨ ਦੇ ਪ੍ਰਾਚੀਨ ਦੇਸ਼ ਵਿੱਚ ਉਭਾਰਿਆ ਗਿਆ ਸੀ.
ਉਹ ਵੱਡਾ ਹੋਇਆ ਹੋਣ ਦੇ ਨਾਤੇ, ਉਸ ਨੂੰ ਵੀ ਕਿਹਾ ਕਿ ਉਹ ਆਪਣੇ ਆਪ ਨੂੰ ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ ਹੈ, ਜੋ ਕਿ ਉਸ ਨੇ ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ ਦੇ ਇਕਲੌਤੇ ਪੁੱਤਰ ਨੂੰ ਹੈ, ਜੋ ਕਿ ਦੀ ਪੁਸ਼ਟੀ ਹੈ, ਅਤੇ, ਉਸ ਨੇ "ਮਾਰਗ, ਸੱਚ ਅਤੇ ਜੀਵਨ"ਸੀ, ਜੋ ਕਿ ਲੋਕ ਉਪਦੇਸ਼ ਦੇ, ਜ਼ਮੀਨ ਭਰ ਦੀ ਯਾਤਰਾ ਕੀਤੀ. ਉਸ ਨੇ ਇਹ ਦੋ ਵਿਅਕਤੀ, ਨਾ ਦੋ ਵੱਖ ਦੇਵਤੇ ਹਨ, ਜੋ ਕਿ ਸਮਝਾਇਆ, ਪਰ ਉਹ ਦੋ ਵਿਅਕਤੀ ਵਿਅਕਤੀ ਨੂੰ ਇਕ-ਦੂਜੇ ਦੇ ਨਾਲ ਇੱਕ ਰਹੱਸਮਈ ਯੂਨੀਅਨ ਵਿੱਚ ਹਨ, ਜੋ ਕਿ, ਪਰ ਇੱਕ ਨੂੰ ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ ਨੂੰ ਸ਼ਾਮਲ. ਇਕ ਵਿਅਕਤੀ (ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ ਨੂੰ ਅਵਤਾਰ ਹੋ ਗਏ, ਜੋ ਕਿ ਪੁੱਤਰ, ਯਿਸੂ ਮਸੀਹ ਯਾਨੀ) ਇਕਲੌਤੇ ਸੀ ਪ੍ਰੀ-ਅਨਾਦਿ (ਸੰਸਾਰ ਦੀ ਰਚਨਾ ਨੂੰ ਅੱਗੇ), ਹੋਰ, ਮੁੱਖ ਵਿਅਕਤੀ (ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ ਪਿਤਾ) ਨੇ.
ਮਸੀਹ ਦੇ ਜੀ ਉੱਠਣ ਅਤੇ ਸਵਰਗ ਵਿੱਚ ਪਿਤਾ ਕੋਲ ਉਸ ਦੀ ਵਾਪਸੀ ਦੀ ਬਾਅਦ, ਧਰਤੀ 'ਨੂੰ ਬਾਹਰ ਭੇਜਿਆ ਗਿਆ ਸੀ, ਇਸ ਰਹੱਸਵਾਦੀ ਯੂਨੀਅਨ, ਵਿਚ ਇਕ ਤੀਜੇ ਵਿਅਕਤੀ ਨੂੰ ਵੀ ਹੁੰਦਾ ਹੈ; ਇਸ ਨੂੰ ਤੀਜੇ ਵਿਅਕਤੀ ਮਸੀਹ ਦੇ ਵਿਸ਼ਵਾਸੀ (ਮਸੀਹੀ) ਨਾਲ ਸੰਪਰਕ ਵਿਚ ਲਗਾਤਾਰ ਰਹਿੰਦਾ ਹੈ ਅਤੇ ਇਹ ਵੀ ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ ਪਿਤਾ ਤੱਕ ਸ਼ੁਰੂ. ਇਹ ਵਿਅਕਤੀ "ਪਵਿੱਤਰ ਆਤਮਾ"ਅਤੇ "Paraclete" (consoler) ਦੇ ਤੌਰ ਤੇ ਮਸੀਹ ਦੇ ਨਾਲ ਕਰਨ ਲਈ ਕਿਹਾ ਗਿਆ ਹੈ.
ਇਹ ਤਿੰਨ ਵਿਅਕਤੀ ਮਸੀਹ ਦੇ ਉਪਦੇਸ਼ ਨੂੰ ਹੇਠ ਦੇ ਕੇ ਸਿਰਫ ਵਿਅਕਤੀ ਦੀ ਇਸ ਨੂੰ ਪਵਿੱਤਰ ਤ੍ਰਿਏਕ ਦੇ ਨਾਲ ਮਿਲਾ ਜਾ ਚਾਹੁੰਦਾ ਜਿਹੜੇ ਲੋਕ ਨੂੰ ਪ੍ਰਗਟ ਕੀਤਾ ਗਿਆ ਹੈ, ਜੋ ਕਿ ਇੱਕ ਪੂਰੀ ਅਣਜਾਣ ਅਤੇ ਰਹੱਸਮਈ ਤਰੀਕੇ ਨਾਲ, ਵਿਚ ਇਕਮੁੱਠ ਹਨ.ਹਰ ਅਤੇ ਹਰੇਕ ਵਿਅਕਤੀ ਨੂੰ ਇਸ ਦਾ ਯੂਨੀਅਨ ਨੂੰ ਪੂਰਾ ਕਰਨ ਲਈ ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ ਨੇ ਸੱਦਾ ਦਿੱਤਾ ਹੈ.
ਉਸਦੇ ਸ਼ਬਦ ਅਤੇ (ਹੈ, ਇਸ ਦਿਨ ਨੂੰ ਦੁਆਰਾ ਦੇਖਿਆ ਉਸ ਨੇ ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ ਦੇ ਨਾਤੇ, ਮਨੁੱਖਜਾਤੀ ਨੂੰ ਨਾਲ ਸੰਪਰਕ ਕਰਨ ਲਈ ਜਾਰੀ ਹੈ, ਜੋ ਕਿ ਦਿੱਤਾ ਜਾਵੇਗਾ ਕਰਨਾ ਜਾਰੀ ਹੈ, ਜੋ ਕਿ) ਉਸ ਦੇ ਕਰਤੱਬ ਨਾਲ, ਮਸੀਹ ਦੇ ਹੈ, ਜੋ ਕਿ ਮਨੁੱਖ ਨੂੰ ਜਨਮ ਕਰਾਉਣਾ ਨਹੀ ਹੈ, ਸਾਬਤ, ਨਾ ਹੀ ਉਸ ਨੂੰ ਕਿਸੇ ਵੀ "ਕਰਮ ਦਾ ਕਾਨੂੰਨ"ਨੂੰ ਬੰਧਨ ਵਿੱਚ ਹੈ ਹੈ, ਪਰ ਇਸ ਦੇ ਉਲਟ, ਮਨੁੱਖ ਨੂੰ ਤ੍ਰਿਏਕ ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ ਦੇ ਨਾਲ ਨਾਲ ਮਸੀਹ ਦੇ ਜ਼ਰੀਏ, ਜਿਸ ਦੇ ਬਾਅਦ, ਉਹ ਸਦਾ ਰਹਿਣ ਲਈ ਜਾਰੀ ਰਹੇਗਾ ਮਸੀਹ ਦੇ ਨਾਲ ਏਕਤਾ ਹੈ, ਅਤੇ, ਨੂੰ ਵੀ ਉਸ ਦੇ ਇੱਕ ਅਤੇ ਕੇਵਲ ਜੀਵਨ ਕਾਲ ਦੇ ਅੰਦਰ, ਇੱਕ ਵਿਅਕਤੀ ਨੂੰ ਪੂਜਿਆ (Saint) ਬਣ ਸਕਦਾ ਹੈ.
(ਤੁਹਾਨੂੰ ਪੜ੍ਹਨ ਲਈ ਚਾਹੁੰਦੇ ਹੋ ਜਾਵੇਗਾ ਆਸ ਵਿੱਚ) ਨੂੰ ਮਸੀਹ ਦੇ ਉਪਦੇਸ਼ ਦੇ ਤੁਹਾਡੇ ਨਾਲ ਕੁਝ ਖਾਸ ਹਿੱਸੇ ਸ਼ੇਅਰ ਪਿਹਲ, ਮੈਨੂੰ ਦੋ ਜ਼ਰੂਰੀ ਕੰਮ ਨੂੰ ਬਾਹਰ ਇਸ਼ਾਰਾ ਕਰਨਾ ਚਾਹੀਦਾ ਹੈ:

 
ਇੱਕ ਆਦਮੀ ਨੂੰ ਦੇ ਤੌਰ ਤੇ, ਮਸੀਹ ਹੈ, ਨੂੰ ਸਲੀਬ ਅਤੇ ਮਰ, ਅਤੇ 2000 ਸਾਲ ਦੇ ਆਲੇ-ਦੁਆਲੇ, ਮੁਰਦੇ ਤੱਕ ਜਿਵਾਲਿਆ ਗਿਆ ਸੀ ਕੀਤਾ ਗਿਆ ਸੀ ਰਹਿੰਦੇ ਸਨ.ਹੈ, ਜੋ ਕਿ, 'ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ ਦੇ ਨਾਲ ਸੰਯੁਕਤ ਬਣ ਰਹੀ ਹੈ - ਉਸ ਨੇ ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ ਦੀ ਕੁਦਰਤ ਵੀ ਹੈ, ਦੇ ਰੂਪ ਉਮਰ ਦੇ ਉਸ ਦੇ ਸਿੱਖਿਆ ਦੇਣ ਦੇ ਦੀ ਪਾਲਣਾ ਕਰਨ ਅਤੇ ਉਸ ਦੇ ਨਾਲ ਸੰਯੁਕਤ ਬਣ ਲਈ ਚੁਣਿਆ ਹੈ, ਜੋ ਸਾਰੇ ਲੋਕ ਨਾਲ ਸੰਪਰਕ ਕਰਨ ਲਈ ਭਰ ਪਰ, ਹੈ, ਉਹ ਜਾਰੀ ਹੈ.
ਮਸੀਹ ਦੇ ਨਾਲ ਸੰਯੁਕਤ ਬਣ ਕਰਨ ਦੀ ਚੋਣ ਹੈ (ਅਤੇ ਇਹ ਸਾਰੇ ਦੀ ਜ਼ਿੰਦਗੀ ਦੇ ਵਰਗ ਦੇ ਲੋਕ ਹਨ: ਨੌਜਵਾਨ ਅਤੇ ਪੁਰਾਣੇ ਅਮੀਰ, ਗਰੀਬ, ਪੜ੍ਹੇ-ਲਿਖੇ, ਅਨਪੜ੍ਹ, ਲੋਕ, ਮਹਿਲਾ, ਬੱਚੇ,) ਕਰਦੇ ਹਨ, ਉਹ, ਜਦਕਿ ਹੋਰ "ਰੂਹਾਨੀ, ਉਸ ਨਾਲ ਇੱਕ ਸੱਚ ਹੈ, ਨੜੀ ਵਿੱਚ ਹਨ ਤਰੱਕੀ "(ਪਵਿੱਤਰ) ਮੌਜੂਦਗੀ ਦੀ ਇਕ ਹੋਰ ਪੱਧਰ ''ਤੇ ਹਨ - ਅਜੇ ਵੀ ਧਰਤੀ 'ਤੇ ਰਹਿੰਦੇ ਵੀ, ਜਦਕਿ: ਇੱਕ ਪੂਰੀ ਬ੍ਰਹਮ ਦਾ ਪੱਧਰ.
ਤੁਹਾਨੂੰ ਇਹ ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ ਦੇ ਪਵਿੱਤਰ ਜੀਵਨ ਦੇ ਨਾਲ ਆਪਣੇ ਆਪ ਨੂੰ ਜਾਣ, ਜੇ, ਉਹ ਸੰਭਵ ਹੈ ਕਿ ਪਵਿੱਤਰ ਸੰਨਿਆਸੀ, ਯੋਗੀ ਅਤੇ ਭਾਰਤ ਦੇ ਗੁਰੂ ਸਾਹਿਬਾਨ ਦੇ ਵੱਖ-ਵੱਖ ਤਰੀਕੇ ਵਿੱਚ ਤੁਹਾਨੂੰ ਯਾਦ ਹੋਵੇਗਾ; ਤੁਹਾਨੂੰ ਆਪਣੇ ਸਿੱਖਿਆ ਦੇ ਡੂੰਘੇ ਨਾਲ ਜਾਣੂ ਹੋ ਪਰ ਜੇ,, ਤੁਹਾਨੂੰ ਉਹ ਯੋਗੀ ਅਤੇ ਗੁਰੂ ਸਾਹਿਬਾਨ ਨੂੰ ਸਿਖਾਉਣ ਦਾ ਕੀ ਕਰਨ ਦੀ ਪੂਰੀ-ਵੱਖ ਕੁਝ ਸਿਖਾਵੇਗਾ ਕਿ ਇਹ ਅਹਿਸਾਸ ਕਰਨ ਲਈ ਆ ਜਾਵੇਗਾ.
ਨੂੰ ਦੇ ਕੁਝ ਵੀ ਧਿਆਨ ਨਾਲ ਭਾਰਤੀ ਗੁਰੂ ਸਾਹਿਬਾਨ ਅਤੇ ਯੋਗੀ ਨਾਲ ਜਾਣਦੇ ਹੋ ਗਏ ਹਨ ਅਤੇ ਆਪਣੇ ਹੀ ਸਿੱਟੇ ਤੇ ਪਹੁੰਚ ਗਏ ਹਨ, ਜਦਕਿ ਉਹ ਵਫ਼ਾਦਾਰੀ ਨਾਲ, (ਕਿਸੇ ਵੀ ਜਾਤੀ, ਜ karmas, ਜ samsaras ਬਿਨਾ) ਮਸੀਹ ਦੀ ਸਿੱਖਿਆ ਵਿਅਕਤ - ਪਿਆਰ ਦੀ ਆਤਮਾ ਵਿੱਚ ਕੋਰਸ ਦੇ ਸਾਰੇ ਮਨੁੱਖਜਾਤੀ ਲਈ . ਇਹ ਮੈਨੂੰ ਉਹ ਤੁਹਾਨੂੰ ਕਰਨ ਲਈ ਦਿਲਚਸਪੀ ਦੀ ਸਾਬਤ ਕਰੇਗਾ, ਜੋ ਕਿ ਵਿਸ਼ਵਾਸ ਵਿੱਚ, ਤੁਹਾਡੇ ਨਾਲ ਸ਼ੇਅਰ ਕਰਨਾ ਚਾਹੁੰਦੇ ਹੋ, ਜੋ ਕਿ ਸਿੱਟੇ ਹਨ.
ਮੈਨੂੰ ਇਹ ਵੀ ਅਸਲ ਵਿਚ ਉਹ ਆਪਣੇ ਨਿੱਜੀ ਖੁਦਗਰਜ਼ੀ ਦਾ ਸਿਰਫ ਚੇਲੇ ਹਨ, ਪਰ ਫਿਰ ਵੀ, ਉੱਥੇ ਗਿਆ (ਅਤੇ ਅਜੇ ਵੀ ਹਨ) ਹੈ, ਜੋ ਕਿ ਉਹ ਮਸੀਹ ਦੇ ਉਪਦੇਸ਼ ਦੇ ਚੇਲੇ ਹਨ, ਜੋ ਕਿ ਦਾਅਵਾ ਕਰਨ ਵਾਲੇ ਕੁਝ ਲੋਕ ਤੁਹਾਨੂੰ ਦੱਸਣਾ ਚਾਹੀਦਾ ਹੈ. ਪਿਛਲੇ (ਅਤੇ ਸੰਭਵ ਅੱਜ ਵੀ) ਵਿੱਚ, ਭਾਰਤ ਨੂੰ ਅਜਿਹੇ ਲੋਕ ਬਹੁਤ ਕਮੀ ਆਈ ਹੈ.
(ਵੀ ਮੇਰੇ ਆਪਣੇ ਹੀ ਦੇਸ਼ - ਗ੍ਰੀਸ - ਅਜਿਹੇ ਲੋਕ ਬਹੁਤ ਦੁੱਖ ਝੱਲੇ ਕੀਤਾ ਹੈ). ਜਿਹੜੇ, ਆਰਥੋਡਾਕਸ ਚਰਚ "ਦੇ ਤੌਰ ਤੇ ਜਾਣਿਆ 2000 ਸਾਲ ਪੁਰਾਣੇ ਮਸੀਹੀ ਭਾਈਚਾਰੇ ਨਾਲ ਸਬੰਧਤ ਹੈ ਜੋ: ਪਰ ਇਸ ਨੂੰ ਅਜਿਹੇ ਲੋਕ ਬਾਰੇ ਤੁਹਾਨੂੰ ਦੱਸਣ ਲਈ ਹੈ, ਪਰ ਇਸ ਦੀ ਬਜਾਇ, ਮਸੀਹ ਦੇ ਉਪਦੇਸ਼ ਨੂੰ ਬਾਰੇ ਅਤੇ ਵਫ਼ਾਦਾਰੀ ਨਾਲ ਇਸ ਨੂੰ ਦੇ ਮਗਰ ਜਿਹੜੇ ਬਾਰੇ ਤੁਹਾਨੂੰ ਦੱਸਣ ਲਈ ਮੇਰੇ ਇਰਾਦਾ ਨਹੀ ਹੈ, ".
ਇਕ ਹੋਰ ਜ਼ਰੂਰੀ ਸਪਸ਼ਟੀਕਰਨ: ਇਹ ਚਰਚ "ਆਰਥੋਡਾਕਸ ਚਰਚ"ਦੇ ਤੌਰ ਤੇ ਆਪਣੇ ਆਪ ਨੂੰ ਲੇਬਲ ਕੀਤਾ ਹੈ, ਜੋ ਕੁਝ ਹੋਰ ਚਰਚ ਵਿੱਚ ਸ਼ਾਮਲ ਨਹੀ ਹੈ - ਉਦਾਹਰਨ ਲਈ, ਪੁਰਾਣੇ ਦੇ ਮਸੀਹੀ ਪਵਿੱਤਰ ਕਰਨ ਲਈ ਆਪਣੇ ਹਵਾਲੇ ਦੇ ਬਾਵਜੂਦ ... ਅਜਿਹੇ ਮਾਲਾਬਾਰ ਅਤੇ Malankara ਤੌਰ ਖੇਤਰ ਵਿੱਚ ਹਨ, ਜੋ ਕਿ ਜਿਹੜੇ - ਅਜਿਹੇ ਤੌਰ ਰਸੂਲ ਥਾਮਸ - ਇਹ ਗਰੁੱਪ ਅਸਲ ਵਿੱਚ ਇੱਕ ਬਹੁਤ ਬਾਅਦ ਵਿੱਚ ਗਠਨ ਕੀਤਾ ਗਿਆ ਸੀ, ਅਤੇ 500 AD ਦੇ ​​ਬਾਅਦ ਸਹੀ, ਪ੍ਰਾਚੀਨ ਆਰਥੋਡਾਕਸ ਚਰਚ ਤੱਕ ਕੱਟ ਰਹੇ ਸਨ.
ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ ਨੇ ਆਪਣੇ ਆਪ ਨੂੰ ਦੇ - - ਯਿਸੂ ਮਸੀਹ ਦੇ ਉਪਦੇਸ਼ ਨੂੰ ਸੁਰੱਖਿਅਤ ਰੱਖਿਆ ਗਿਆ ਹੈ ਕੌਣ ਆਰਥੋਡਾਕਸ ਚਰਚ, (ਉਸ ਦੇ ਬਾਰੇ 500 ਸਾਲ ਉਮਰ ਦੇ ਹਨ ਅਤੇ ਉਹ ਵੱਧ ਹੋਰ ਪ੍ਰਮਾਣਿਕ ​​ਹੈ) ਦੇ ਤੌਰ ਤੇ ਉਸ ਨੂੰ ਕਰਨ ਲਈ ਆਪਣੇ ਆਪ ਨੂੰ ਸ਼ਾਮਲ ਹੋਣ ਲਈ ਮਾਲਾਬਾਰ ਅਤੇ Malankara ਦੇ ਚਰਚ ਦਾ ਸੱਦਾ; ਸਭ ਦੇ ਬਾਅਦ, ਉਸ ਨੂੰ ਸਿੰਗਾਪੁਰ ਦੇ ਆਰਥੋਡਾਕਸ ਸ਼ਹਿਰ ਦੇ ਨਾਲ ਨਾਲ ਦਿੱਲੀ ਵਿਚ ਰੂਸੀ ਆਰਥੋਡਾਕਸ ਚਰਚ ਨੂੰ ਇਕਜੁੱਟ ਹੈ, ਜੋ ਕਿ ਕਲੀਸਿਯਾ ਹੈ.
ਕੀ ਮਸੀਹ ਨੇ ਕਿਹਾ ਸੀ ਅਤੇ ਉਸ ਨੇ ਕੀ ਮੌਤ ਅਤੇ ਦਰਦ ਮਨੁੱਖ ਦੀ ਮੁਕਤੀ ਦੇ ਲਈ ਕੀਤਾ ਸੀ
ਯਿਸੂ ਮਸੀਹ ਨੇ ਇੱਕ ਆਦਮੀ ਨੂੰ ਦੇ ਤੌਰ ਤੇ ਧਰਤੀ 'ਤੇ ਰਹਿੰਦੇ ਸਨ, ਜਦ ਉਸ ਨੇ ਭਾਰਤ ਦੇ "ਦੇਵਤੇ"ਦੇ ਵਫ਼ਾਦਾਰ ਨਾਲ ਸੰਪਰਕ ਕੀਤਾ ਹੈ ਕਦੇ ਕੀਤਾ ਸੀ. ਉਸ ਨੇ ਉਭਾਰਿਆ ਹੈ, ਦਾ ਜਨਮ ਅਤੇ ਉਸ ਦੇ ਆਪਣੇ ਹੀ ਦੇਸ਼ ਦੇ ਸਾਰੇ ਉਸ ਦੇ ਧਰਤੀ ਉੱਤੇ ਜੀਵਨ ਬਤੀਤ ਕੀਤਾ ਗਿਆ ਸੀ - ਕਿਤੇ ਪਰੇ ਦੀ ਯਾਤਰਾ ਬਿਨਾ - ਇਸਰਾਏਲ. ਪਰ, ਉਸ ਨੂੰ ਉਸ ਦੇ ਯੁੱਗ ਦੇ ਬਾਅਦ, ਉਸ ਦੇ ਬਾਰੇ ਸੁਣਿਆ ਸੀ, ਜਿਹੜੇ ਉਸ ਨੂੰ ਅਸਲ ਵਿਚ ਭਾਰਤ ਦੀ ਯਾਤਰਾ ਕੀਤੀ ਸੀ ਅਤੇ ਇੱਕ ਯੋਗੀ ਜ ਬਾਅਦ, ਇੱਕ ਗੁਰੂ ਬਣ ਗਿਆ ਸੀ, ਜੋ ਕਿ ਸੋਚਿਆ ਹੈ, ਜੋ ਕਿ ਉਸ ਨੂੰ ਦੇ ਅੰਦਰ ਅਜਿਹੇ ਅਸਲੀ ਬ੍ਰਹਮ ਸਕਤੀ ਸੀ. ਕੁਦਰਤੀ ਉਹ ਉਸ ਨੂੰ ਆਪਣੇ ਆਪ ਨੂੰ ਸੱਚਾ ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ ਸੀ, ਕਿਉਕਿ ਉਸ ਨੇ, ਕਿਤੇ ਵੀ ਯਾਤਰਾ, ਤੇ ਨਾ ਹੀ ਕਿਸੇ ਵੀ ਅਧਿਆਪਕ ਨੂੰ ਪੂਰਾ ਕਰਨ ਲਈ ਕੋਈ ਲੋੜ ਸੀ ਅਤੇ ਇਸ ਲਈ, ਇਸ ਨੂੰ ਉਸ ਨੇ ਪੂਰਨ ਬ੍ਰਹਮ ਗਿਆਨ ਅਤੇ ਸ਼ਕਤੀ ਚਿੰਬੜੇ, ਜੋ ਕਿ ਸਿਰਫ ਕੁਦਰਤੀ ਸੀ, ਜੋ ਕਿ ਪਤਾ ਨਾ ਕਰ ਸਕੇ; ਹੋਰ ਵੀ ਮਹੱਤਵਪੂਰਨ ਹੈ, ਉਸ ਨੇ ਹਰ ਕਿਸੇ ਅਤੇ ਹਰ ਚੀਜ਼ ਲਈ ਅਸਲੀ ਬ੍ਰਹਮ ਪਿਆਰ ਸੀ.
ਇਸ ਲਈ, ਮਸੀਹ ਦੇ ਭਾਰਤੀ ਧਰਮ ਦੇ ਨਾਲ ਸੰਪਰਕ ਵਿਚ ਆ ਕਦੇ ਕੀਤਾ ਸੀ, ਪਰ ਫਿਰ ਵੀ, ਉਸ ਦੇ ਸ਼ਬਦ, ਅਤੇ ਉਸ ਦਾ ਕੰਮ ਸਾਲ ਦੇ ਹਜ਼ਾਰ (ਜਾਤੀ ਸਿਸਟਮ ਅਤੇ ਕਰਮ ਅਤੇ samsara ਦੇ notions) ਲਈ ਭਾਰਤੀ ਲੋਕ ਕਸ਼ਟ, ਜਿਸ ਨੂੰ ਉਹ ਸਭ ਕੁਝ ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ ਦੇ ਬਚਨ ਹਨ, ਜੋ ਕਿ ਸਾਬਤ ਹੈ, ਪਰ ਸਿਰਫ ਮਨੁੱਖੀ fabrications ਹਨ - ਹੁਣੇ ਹੀ ਵਿਚਾਰ ਅਤੇ ਪੁਰਾਣੇ ਜ਼ਮਾਨੇ ਦੇ ਬਾਅਦ ਧਰਤੀ 'ਤੇ ਸਾਰੇ ਲੋਕ ਤਸੀਹੇ ਗਿਆ ਹੈ, ਜੋ ਕਿ ਬੋਧ ਦੇ ਰੂਪ ਵਿੱਚ, ਸੋਚਿਆ, "ਧਾਰਮਿਕ ਸੱਚਾਈ'ਦੀ ਆੜ 'ਚ. ਇਹ ਮਸੀਹ ਦੇ ਸਿੱਖਿਆ ਬਹੁਤ ਹੀ ਬਹੁਤ ਸਾਰੇ ਰਾਸ਼ਟਰ ਵਿਚ ਦਹਿ ਦੇ ਦਿਲ ਵਿੱਚ ਇਕ ਐਸੀ ਡੂੰਘੀ ਛਾਪ ਕੀਤੀ ਸੀ ਇਸ ਦਾ ਕਾਰਨ ਹੈ, ਅਤੇ ਉਹ ਆਪਸ ਵਿੱਚ, ਮਸੀਹ ਦੇ ਉਪਦੇਸ਼ ਨੂੰ ਹੇਠ ਹੈ ਅਤੇ ਇਸ ਨੂੰ ਹੈ, ਜੋ ਕਿ ਡਿਗਰੀ ਨੂੰ ਮੁਕੰਮਲ ਹੋਣ ਦੇ ਕੇ ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ ਦੇ ਨਾਲ ਨਾਲ ਮਿਲਾ ਗਏ ਹਨ ਜੋ ਬਹੁਤ ਸਾਰੇ ਉਥੇ ਕੀਤਾ ਗਿਆ ਹੈ, ਆਦਮੀ ਨੂੰ ਪਹੁੰਚਣ ਲਈ ਲਈ ਸੰਭਵ.
ਸ਼ੁਰੂ ਵਿਚ ਜ਼ਿਕਰ ਕੀਤਾ ਅਤੇ,, ਉਥੇ ਕੀਤਾ ਗਿਆ ਹੈ, ਇਸ ਲਈ ਬੇਅੰਤ ਸਮੱਸਿਆ ਹੈ, ਜਿਸ ਨਾਲ ਆਪਣੇ ਹੀ ਧਰਮ ਬਣਾ ਕੇ ਮਸੀਹ ਦੇ ਉਪਦੇਸ਼ ਨੂੰ ਗ਼ਲਤ ਜਿਹੜੇ (ਅਜੇ ਵੀ ਹਨ ਅਤੇ ਹੁੰਦੇ ਹਨ). ਪਰ, ਸਾਨੂੰ ਅਸਲ ਵਿੱਚ ਉਸ ਦੀ ਸਿੱਖਿਆ ਨੂੰ ਦੇ ਮਗਰ ਹੈ ਅਤੇ ਉਹ ਹਾਲੇ ਵੀ ਧਰਤੀ 'ਤੇ, ਇਸ ਨੂੰ ਜੀਵਨ ਕਾਲ ਵਿਚ ਰਹਿੰਦਾ ਸੀ, ਜਦਕਿ ਹੋਣਹਾਰ ਅੰਦਰੂਨੀ ਚਾਨਣ ਦੇ ਤਜਰਬੇ ਨੂੰ ਨਾਲ ਬਖਸੇ ਗਏ ਸਨ ਜਿਹੜੇ ਬਾਰੇ, ਨਾ ਕਿ ਜਿਹੜੇ ਲੋਕ ਇਸ ਬਾਰੇ ਗੱਲ ਹੈ, ਪਰ ਨਾ ਹੋਵੇਗਾ. ਅਜਿਹੇ ਇਹ ਲੋਕ ਅਜੇ ਵੀ ਅੱਜ ਵੀ, ਆਰਥੋਡਾਕਸ ਚਰਚ ਵਿਚ ਮੌਜੂਦ ਹਨ.
ਅਤੇ ਯੋਗੀ ਵੱਧ ਨਾ ਘੱਟ, ਗੁਰੂ ਸਾਹਿਬਾਨ ਅਤੇ ਹਿੰਦੂ ਧਰਮ ਦੇ swamis - ਨੂੰ ਦੇ ਕਈ ਮਸ਼ਹੂਰ ਅਧਿਆਤਮਿਕ ਮਾਰਗ ਦੇ ਹਰ ਕਿਸਮ ਦਾ ਅਧਿਐਨ ਕੀਤਾ ਹੈ, ਜੋ ਗਿਆਨ ਦਾ ਅਤੇ ਰੂਹਾਨੀ ਸੰਘਰਸ਼ ਦੇ ਪਿਆਰ ਦੇ ਅਧਿਆਪਕ,, ਹਨ. ਅਤੇ ਅਜੇ ਵੀ, ਉਹ ਰਿਸ਼ੀ ਤੱਕ ਨੂੰ ਵੱਖ ਹੈ, ਜੋ ਕਿ ਇੱਕ ਖਾਸ ਦੀ ਯੋਗਤਾ, ਅਤੇ ਹੋਰ ਅਧਿਆਤਮਿਕ ਪਰੰਪਰਾ ਦੇ ਅਧਿਆਪਕ ਹਨ: ਬ੍ਰਹਮ ਹੋਣ ਲੱਗਦਾ ਹੈ ਕਿ ਜਿਹੜੇ ਪਰ ਵਿਰੋਧ ਦੇ ਤੌਰ ਤੇ ਉਹ, ਦੇਖਭਾਲ ਅਤੇ ਸਿਆਣਾ ਸਮਝ ਮੁੱਚ ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ ਦਾ ਹਨ, ਜੋ ਕਿ ਜਿਹੜੇ ਤਜਰਬੇ ਦੇ ਨਾਲ ਅਲੱਗ ਥਲੱਗ ਕਰਨ ਦੇ ਯੋਗ ਹਨ ਅਸਲ ਵਿਚ ਮੂਲ ਵਿੱਚ demonic ਹਨ. ਇਹ ਪਵਿੱਤਰ ਲੋਕ ਵੀ ਯਿਸੂ ਮਸੀਹ ਨੂੰ ਕਈ ਵਾਰ ਵੇਖਿਆ ਹੈ ਅਤੇ ਇਸ ਨੂੰ ਵੀ ਸਾਡੇ ਦਿਨ ਅਤੇ ਉਮਰ ਵਿੱਚ, ਉਸ ਦੇ ਨਾਲ ਗੱਲ ਕੀਤੀ ਹੈ.
ਪਿਆਰੇ ਭਰਾ, ਅਤੇ ਪਿਆਰੇ ਭੈਣ, ਇਸ ਲਈ ਉਪਰੋਕਤ ਨੂੰ ਧਿਆਨ ਵਿਚ ਹੈ, ਇਸ ਨੂੰ ਮਸੀਹ ਨੇ ਕਿਹਾ ਹੈ, ਅਤੇ ਇਸ ਨੂੰ ਸਿੱਧਾ ਤੁਹਾਡੇ ਬਾਰੇ ਹੈ, ਜੋ ਕਿ ਬਹੁਤ ਕੁਝ ਕੀਤਾ ਹੈ, ਜੋ ਕਿ ਸਾਫ ਬਣਦਾ ਹੈ.

 
ਹੇਠ ਇਹ ਮਾਮਲੇ ਦੇ ਕੁਝ ਹਨ:
ਜਾਤੀ ਬਾਰੇ

Photo from here

 ਪ੍ਰਭੂ ਯਿਸੂ ਨੇ ਨਿਮਰਤਾ ਸਥਿਰ ਵਿਚ ਪੈਦਾ ਹੈ ਅਤੇ ਉਸੇ ਹੀ ਪੇਸ਼ੇ ਆਪ ਹੀ ਅਭਿਆਸ, ਤਰਖਾਣ ਅਤੇ ਨਿਰਮਾਤਾ ਦੇ ਇੱਕ ਪਰਿਵਾਰ ਵਿਚ ਵੱਡਾ ਹੋਇਆ ਕੀਤਾ ਗਿਆ ਸੀ. ਇਸ ਦੇ ਇਲਾਵਾ, ਉਸ ਦੇ ਚੇਲੇ ਦੇ ਸਭ ਬਾਅਦ 'ਚ ਸਧਾਰਨ ਮਛੇਰੇ ਸਨ - ਆਮ ਤੌਰ'ਤੇ ਗਰੀਬ ਆਬਾਦੀ ਦਾ ਆਪਸ ਵਿੱਚ. ਇਹ ਉਸੇ ਹੀ ਗਰੀਬ ਲੋਕ ਵੀ ਆਪਣੇ ਬਹੁਤ ਹੀ ਉਸ ਲਈ ਰਹਿੰਦੀ ਹੈ ਦੇ ਰਿਹਾ, ਨੂੰ ਬਹੁਤ ਹੀ ਬਹੁਤ ਸਾਰੇ ਜ਼ਮੀਨ ਉਸ ਦੇ ਬਾਰੇ ਪ੍ਰਚਾਰ ਕੀਤਾ ਇਸ ਦੇ ਫਲਸਰੂਪ ਸ਼ਾਨਦਾਰ ਸਿਆਣਪ, ਬਹਾਦਰੀ, ਪਰ ਇਹ ਵੀ ਚਮਤਕਾਰ ਕਰਨ ਦੀ ਤਾਕਤ ਪ੍ਰਾਪਤ ਕੀਤੀ ਹੈ, ਅਤੇ.
ਯਿਸੂ ਨੇ ਸਿਖਾਇਆ ਕਿ, ਨਾਲ ਗੱਲ ਕੀਤੀ ਸੀ, ਨੂੰ ਛੋਹਿਆ ਅਤੇ ਉਸ ਦੇ ਆਪਣੇ ਹੀ ਦੇਸ਼ ਵਿੱਚ ਜ਼ਿੰਦਗੀ ਦੇ ਹਰ ਤੁਰ ਲੋਕ ਦੀ ਮਦਦ ਕੀਤੀ; ਉਸ ਨੇ ਭਾਰਤ 'ਚ ਰਹਿੰਦੇ ਸੀ, ਜੇ, ਉਸ ਨੇ ਇਸੇ ਗੱਲ ਨੂੰ ਸਿਖਾਇਆ, ਕਿਸੇ ਭੇਦਭਾਵ ਦੇ ਬਗੈਰ, ਨੂੰ ਛੋਹਿਆ ਅਤੇ ਹਰ ਜਾਤੀ ਦੇ ਲੋਕ ਦੀ ਮਦਦ ਕੀਤੀ ਹੈ, ਸੀ. ਉਸ ਨੇ ਪਾਪੀ, ਵੇਸਵਾ, ਕਾਮੇ, ਕੋੜ੍ਹੀ, paralytics, beggars, ਗੁਲਾਮ, ਲੋਕ, ਮਹਿਲਾ ਅਤੇ ਬੱਚੇ ਨਾਲ ਸੰਬੰਧਿਤ; ਯਿਸੂ ਨੇ ਪਹੁੰਚ ਕੀਤੀ, ਉਸ ਦੇ ਨਾਲ ਇਸ ਨੂੰ ਸ਼ੇਅਰ ਕਰਨ ਲਈ ਲੋੜੀਦੀ ਹੈ ਜਿਹੜੇ ਦੁਆਰਾ ਦੀ ਪੇਸ਼ਕਸ਼ ਦੀ ਭੋਜਨ ਤੱਕ ਨੂੰ ਨਾਲ ਖਾਧਾ; ਉਹ (ਇਸ ਨੂੰ ਆਪਣੇ ਦੇਸ਼ ਵਿਚ ਮਨ੍ਹਾ ਕੀਤਾ ਗਿਆ ਸੀ, ਪਰ ਫਿਰ ਵੀ) ਉਸ ਨੂੰ ਛੋਹਣ ਦੀ ਆਗਿਆ ਦਿੱਤੀ; ਉਸ ਨੇ ... ਉਸ ਨੇ ਆਪਣੇ ਪਾਪ ਮਾਫ਼ ਕਰ ਉਹ ਮਰ ਲੋਕ ਨੂੰ ਛੋਹਿਆ ਅਤੇ ਇਹ ਵੀ ਕਬਰ ਤੱਕ ਨੂੰ ਵਾਪਸ ਦੇ ਜੀਵਨ ਨੂੰ ਲੈ ਗਿਆ ਹੈ, ਨੂੰ ਆਪਣੇ ਰੋਗ ਦੇ ਠੀਕ ਹੋ.
ਯਿਸੂ ਦੇ ਕੰਮ ਜਾਤੀ ਵਿੱਚ ਮਨੁੱਖਤਾ ਦੀ ਕੋਈ ਬ੍ਰਹਮ ਭੇਦਭਾਵ ਹੁੰਦਾ ਹੈ, ਜੋ ਕਿ ਸਬੂਤ ਸਨ. ਉਸ ਦੇ ਚੇਲੇ ਹੋਣ ਦੇ ਨਾਤੇ - ਰਸੂਲ [i] ਲਿਖਿਆ ਸੀ, (ਅੰਤ ਵਿੱਚ ਯਿਸੂ ਲਈ ਉਸ ਦੇ ਬਹੁਤ ਹੀ ਜ਼ਿੰਦਗੀ ਨੂੰ ਦੇ ਦਿੱਤੀ ਹੈ, ਜੋ) ਪੌਲੁਸ ਨੇ: "... ਆਦਮੀ ਅਤੇ ਮਹਿਲਾ, ਮੁਫ਼ਤ ਅਤੇ ਗੁਲਾਮ ਆਦਿ ਵਿਚਕਾਰ ਕੋਈ ਫ਼ਰਕ ..., ਹੁੰਦਾ ਹੈ, ਸਾਨੂੰ ਸਭ ਨੂੰ ਬਰਾਬਰ ਹਨ, ਕਿਉਕਿ", ਸਾਰੇ ਮਸੀਹ ਦੇ ਵਿਚ ਏਕਤਾ. ਇਹ ਗਲਾ, ਉਸ ਵੇਲੇ ਦੀ ਇਕ ਮਸੀਹੀ ਭਾਈਚਾਰੇ ਨੂੰ ਸੰਬੋਧਨ ਕੀਤਾ ਗਿਆ ਸੀ, ਜੋ ਕਿ ਪੌਲੁਸ ਦੇ ਪਰਿਚਯ (ਅਧਿਆਇ 3, ਆਇਤ 28) ਦੇ ਇੱਕ ਵਿੱਚ ਲਿਖਿਆ ਗਿਆ ਸੀ.
ਅਸਲ ਵਿਚ, ਯਿਸੂ ਮਸੀਹ ਨੇ ਆਪਣੇ ਆਪ ਨੂੰ, ਇੱਕ ਸਲੀਬ ਉੱਤੇ ਟੰਗੇ ਜਾ ਰਹੇ ਨੇ ਉਸ ਦੇ ਦੁਸ਼ਮਣ ਨੂੰ ਤਸੀਹੇ ਅਤੇ ਮਾਰਿਆ (ਵਿੱਚ ਕਿਸੇ ਵੀ ਪਿਆਰ ਦਾ ਹੈ, ਨਾ ਸੀ ਜਿਹੜੇ),, ਨੇ ਗ੍ਰਿਫਤਾਰ ਕਰ ਦੇਣਾ ਚਾਹੀਦਾ ਹੈ. ਹੈ, ਜੋ ਕਿ ਯੁੱਗ ਦੇ ਦੌਰਾਨ, ਗੁਲਾਮ ਅਤੇ ਅਪਰਾਧੀ ਦੇ ਸਭ ਕਿਸਮ ਦੇ ਇਸ ਭਿਆਨਕ ਢੰਗ ਨਾਲ ਚਲਾਇਆ ਗਿਆ ਸੀ. ਉਸ ਨੇ ਸਲੀਬ ਉੱਤੇ ਟੰਗਿਆ ਜਾ ਰਿਹਾ ਸੀ, ਜਦ, ਮਸੀਹ ਨੂੰ ਉਸਨੂੰ ਸਲੀਬ ਤੇ ਜੋ ਸਾਰੇ ਜਿਹੜੇ ਮਾਫ਼ ਕਰ ਅਤੇ ਉਸ ਨੇ ਇਹ ਵੀ ਉਸ ਦੇ ਜੁਰਮ 'ਚ ਭਰਤੀ ਕਰਵਾਇਆ ਗਿਆ ਸੀ ਅਤੇ ਜੀਵਨ ਬਦਲ ਗਿਆ ਸੀ, ਜੋ ਕਿ ਉਸ ਨੂੰ, ਦੇ ਨਾਲ ਸਲੀਬ ਦਿੱਤੀ ਗਈ ਸੀ, ਜਿਸ ਨੇ ਇੱਕ ਡਾਕੂ ਮਾਫ਼ ਕਰ ਦਿੱਤਾ. ਮਸੀਹ ਨੇ ਉਸ ਨੂੰ ਕਿਹਾ ਸੀ: "ਸੱਚ ਮੈਨੂੰ, ਤੂੰ ਮੇਰੇ ਨਾਲ ਜ਼ਿੰਦਗੀ ਦੇ ਬਾਗ਼ ਵਿਚ ਹੋਵੇਗਾ ਤੁਹਾਨੂੰ ਅੱਜ ਦੱਸਦਾ ਹੈ" (ਲੂਕਾ ਦੀ ਇੰਜੀਲ, 23, 40-43 [ii]).
ਕਈ ਵਾਰ ਉਸ ਨੇ ਧਰਮੀ ਅਤੇ ਨੇਕ ਲੋਕ ਦਾ ਸਨਮਾਨ ਕਰਨ ਲਈ, ਪਰ, ਬਾਹਰ ਦੀ ਮੰਗ ਨੂੰ ਸੱਦਾ ਹੈ ਅਤੇ ਪਾਪੀ ਨੂੰ ਬਚਾਉਣ ਲਈ ਨਾ, ਸਾਡੇ ਸੰਸਾਰ ਨੂੰ ਆ ਗਿਆ ਸੀ, ਜੋ ਕਿ ਲੋਕ (ਮੱਤੀ ਦੀ ਇੰਜੀਲ, 18, 11) ਨੂੰ ਸਮਝਾਇਆ ਤੇ ਇਲਾਵਾ, ਯਿਸੂ ਨੂੰ ਸੀ. ਚਾਹੇ ਇੱਕ ਦੇ ਪਾਪ ਦੀ ਤੀਬਰਤਾ ਦਾ, ਉਸ ਵੱਲ ਨੂੰ ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ ਦੇ ਪਿਆਰ ਨੂੰ ਦੇ ਤੌਰ ਤੇ ਲੰਬੇ ਆਦਮੀ ਨੂੰ ਧਰਤੀ 'ਤੇ ਜਿੰਦਾ ਹੈ ਦੇ ਰੂਪ ਵਿੱਚ ਲਈ, ਉਸ ਨੇ ਤੋਬਾ ਕਰਨ ਅਤੇ ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ ਨੂੰ ਵਾਪਸ ਜਾਣ ਦਾ ਮੌਕਾ ਹੈ, ਇਸੇ ਹੈ, ਜੋ ਕਿ ਉਸ ਦੇ ਪਾਪ ਦੀ, ਵੱਧ ਦੂਰ ਵੱਡਾ ਹੈ. ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ ਨੇ ਉਸ ਨੂੰ ਹਮੇਸ਼ਾ ਲਈ ਉਡੀਕ ਕਰੋ ਅਤੇ ਉਸ ਨੂੰ ਮਾਫ਼ ਕਰ. ਉਸ ਦੇ ਸਿੱਖਿਆ ਦੇਣ ਦੇ ਸਭ ਖੜਕਦਾ ਅੰਕ ਦੇ ਇੱਕ ਵਿੱਚ, "ਉਜਾੜੂ ਪੁੱਤਰ ਦੀ ਕਹਾਣੀ", ਯਿਸੂ ਨੇ ਉੱਥੇ ਹਮੇਸ਼ਾ ਹੀ ਹੈ ਆਸ ਹੈ, ਅਤੇ ਜੀਵਨ ਬਦਲਣ ਅਤੇ ਮੁਕਤੀ ਵੱਲ, ਇੱਕ ਮਾਰਗ, ਪਰਵਾਹ ਸਾਨੂੰ ਹੋ ਸਕਦੀ ਹੈ ਕਿਸ ਪਾਪੀ ਹੈ, ਜੋ ਕਿ ਸਾਡੇ ਸਾਰੇ ਨੂੰ ਦੀ ਪੁਸ਼ਟੀ ਹੈ, ਇਹ ਖਾਸ ਬਿੰਦੂ 'ਤੇ ਜ਼ੋਰ ਦਿੱਤਾ (ਲੂਕਾ ਅਧਿਆਇ 14) ਬਣ.
ਇਸ ਕਰਕੇ,, ਇੱਕ ਭਾਰੀ ਪਾਪ ਕਰ ਰਿਹਾ ਹੈ - ਮਸੀਹ ਨੇ ਵੀ ਨੁਕਸਾਨ ਜ "ਘੱਟੋ-ਘੱਟ"ਦੇ ਇਕ ਮੌਹਰੀ ਜੋ ਕੋਈ (ਆਪਣੇ ਧਰਮ ਅਨੁਸਾਰ, ਸਭ ਜਾਤ ਨਾਲ ਸਬੰਧਤ ਹੈ ਜਿਹੜੇ ਸਭ ਹਾਸ਼ੀਏ ਅਤੇ ਸੰਸਾਰ ਵਿਚ ਮਾਮੂਲੀ ਲੋਕ ਸਮਝਿਆ ਹੈ ਭਾਵ) ਨੇ ਕਿਹਾ ਸੀ ਕਿ (ਯਿਸੂ ਨੇ "ਉਸ ਭਰਾ"ਦੇ ਤੌਰ ਤੇ ਕਰਨ ਲਈ ਕਿਹਾ ਗਿਆ ਹੈ, ਜੋ ਕਿ) ਇਹ 'ਮਾਮੂਲੀ "ਲੋਕ, ਸਵਰਗ ਵਿਚ ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ ਦੇ ਚਿਹਰੇ ਨੂੰ ਦੇਖ ਸਕਦੇ ਹਨ, ਜੋ ਚਮਕਦਾਰ, ਪਵਿੱਤਰ ਦੂਤ, ਦੁਆਰਾ ਸੁਰੱਖਿਅਤ ਕਰ ਰਹੇ ਹਨ. ਯਿਸੂ ਮਸੀਹ ਨੇ ਆਪਣੇ ਦੇ 'ਮਾਮੂਲੀ "ਭਰਾਵੋ ਨੂੰ ਆਪਣੇ ਆਪ ਨੂੰ ਸਬੰਧਤ ਹੈ ਅਤੇ ਕਿਹਾ ਸੀ ਕਿ - ਉਸ ਦੇ ਸਿੱਖਿਆ ਦੇਣ ਦੇ ਲਈ ਇੱਕ ਬਹੁਤ ਹੀ ਮੱਧ ਬਿੰਦੂ ਵਿੱਚ - ਵਿੱਚ ਮਦਦ ਕਰਦਾ ਹੈ ਜੋ ਕੋਈ ਅਜਿਹਾ ਵਿਅਕਤੀ ਅਸਲ ਵਿਚ ਮਸੀਹ ਦੇ ਆਪਣੇ ਆਪ ਨੂੰ ਦੀ ਮਦਦ ਕਰ ਰਿਹਾ ਹੈ, ਜੋ ਕਿ ਹੈ ਅਤੇ ਇਸ ਨੂੰ ਕੋਈ ਵੀ ਕੁੜੀ ਜਦ ਕਿ ਉਸ ਨੂੰ ਸਦੀਵੀ ਛੁਟਕਾਰਾ ਹਾਸਲ ਕਰਨ ਲਈ ਕਾਫ਼ੀ ਹੈ, ਜੋ ਕਿ ਅਸਲ ਵਿੱਚ ਦੂਰ ਦੂਰ ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ ਹੈ, ਅਤੇ ਬਾਅਦ ਹਨੇਰੇ ਭੂਤ ਦੀ ਸੰਗਤ ਵਿੱਚ ਉਸ ਨੂੰ ਸਦੀਵੀ ਸਜ਼ਾ ਹਾਸਲ ਕਰਨ ਲਈ ਕਾਫ਼ੀ ਹੈ, ਜੋ ਕਿ ਮਸੀਹ ਨੂੰ ਆਪਣੇ ਆਪ ਨੂੰ, (ਮੱਤੀ 18, 10.25, 31-46) ਨੁਕਸਾਨ ਪਹੁੰਚਾਉਣ ਹੈ, ਉਸ ਨੂੰ ਨੁਕਸਾਨ. ਮਸੀਹੀਅਤ ਦੇ ਪਵਿੱਤਰ ਅਧਿਆਪਕ ਨੇ ਸਮਝਾਇਆ ਕਿ ਕੋਰਸ ਦੀ ਇਹ,, ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ ਨੂੰ ਹਮੇਸ਼ਾ ਅਤੇ ਹਮੇਸ਼ਾ ਮਨੁੱਖੀ ਜੀਵ ਨੂੰ ਪਿਆਰ ਕਰਦਾ ਹੈ ਦੇ ਬਾਵਜੂਦ, ਲੋਕ ਦੇ ਇਸ ਕਿਸਮ ਦੀ ਉਹ ਅਨਾਦਿ ਬ੍ਰਹਮ ਪਿਆਰ ਦੇ ਹਰ ਅੰਦਰੂਨੀ ਚਾਨਣ ਨੂੰ ਖਤਮ ਹੈ, ਜੋ ਕਿ ਇਸ ਲਈ ਜ਼ਾਲਮ ਹੈ, ਜੋ ਕਿ ਮਤਲਬ ਹੈ ਅਤੇ ਉਹ ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ ਦੇ ਵਧੀਆ ਚਾਨਣ ਨੂੰ ਮਹਿਸੂਸ ਨੂੰ ਅੱਗ ਦੇ ਰੂਪ ਵਿੱਚ ਉਹ ਦੇ ਅੰਦਰ ਬਲਦੀ.
ਬਹੁਤ ਸਾਰੇ ਗਰੀਬ, ਕਾਮੇ, beggars, ਗੁਲਾਮ, ਵੇਸਵਾ, ਪਾਪੀ ਅਤੇ ਅਪਰਾਧੀ ਅਤੇ ਪਾਸ ਕਈ ਸਦੀ, ਮਸੀਹ ਅਤੇ ਉਸ ਦੀ ਸਿੱਖਿਆ ਦੇ ਨਾਲ ਆਪਣੇ ਆਪ ਨੂੰ ਜਾਣਦਾ ਆਪਣੇ ਜੀਵਨ ਬਦਲ ਗਿਆ ਹੈ, ਉਸ ਨੂੰ ਕਰਨ ਲਈ ਇਕਜੁੱਟ ਹੋ ਗਏ ਹਨ ਅਤੇ ਮੁਕੰਮਲ ਪਹੁੰਚ ਗਿਆ. Samsara ਅਤੇ ਕਰਮਾ ਅਸਲ ਵਿੱਚ ਮੌਜੂਦ ਨਹੀ ਹੈ, ਕਿਉਕਿ ਉਹ, ਕਰਮ ਦੀ ਲੋੜ ਬਿਨਾ ਅਤੇ reincarnations ਜ samsara ਦੇ ਇੱਕ ਚੱਕਰ ਲੰਘ ਦੀ ਲੋੜ ਦੇ ਬਗੈਰ, ਹੁਣੇ ਹੀ ਮਸੀਹ ਨੂੰ ਸਲੀਬ 'ਤੇ ਟੰਗ ਦੇ ਕੋਲ ਚੋਰ ਵਰਗੇ, ਨੂੰ ਤੁਰੰਤ ਮੁਕੰਮਲ ਪਹੁੰਚ ਗਿਆ.


ਕਰਮਾ ਅਤੇ samsara ਬਾਰੇ:



 
Jesus Christ with the Saints

 ਤਿੰਨ ਦਿਨ ਉਸ ਦੀ ਮੌਤ ਅਤੇ ਉਸ ਦੇ ਦਫ਼ਨਾਉਣ ਦੇ ਬਾਅਦ, ਮਸੀਹ ਨੂੰ ਮੌਤ ਤੱਕ ਹੋ ਗਈ ਅਤੇ ਉਸ ਦੀ ਸਿੱਖਣ ਨੂੰ ਵਾਪਸ ਚਲੇ ਗਏ. ਉਸ ਨੇ 40 ਦਿਨ (ਸੌ ਤਿੰਨ ਵੱਧ ਸਿੱਖਣ) ਲਈ ਹੈ ਅਤੇ ਉਹ ਸਵਰਗ ਨੂੰ ਹੋ ਗਈ ਹੈ, ਜੋ ਕਿ ਬਾਅਦ ਨੂੰ ਮਿਲਣ ਗਿਆ ਸੀ. ਹੀ ਜ਼ਿਕਰ ਕੀਤਾ ਪਰ, ਮਸੀਹੀ 'ਤੇ ਰੱਖਣ ਅਤੇ ਅਜੇ ਵੀ ਉਸ ਨੂੰ ਦੇਖਣ ਅਤੇ ਹਰ ਉਮਰ'ਤੇ ਉਸ ਨੂੰ ਕਰਨ ਲਈ ਸੰਚਾਰ ਤੇ ਰੱਖਣ ਗਏ ਸਨ.
ਮਸੀਹ ਨੂੰ ਮੌਤ ਬਾਰੇ ਇੱਕ ਬਹੁਤ ਕੁਝ ਬੋਲਿਆ ਹੈ. ਉਸ ਦੀ ਸਭ ਮਹੱਤਵਪੂਰਨ ਸ਼ਬਦ ਦੇ ਤੌਰ ਤੇ ਛੇਤੀ ਹੀ ਉਸ ਨੇ ਮੌਤ ਹੋ ਗਈ ਹੈ ਦੇ ਰੂਪ ਵਿੱਚ, "ਉਹ ਹੀ ਮੌਤ ਦੀ ਜ਼ਿੰਦਗੀ ਨੂੰ ਚਲਾ ਗਿਆ ਹੈ,"ਇਸ ਦੇ ਉਲਟ, ਉਸ ਵਿੱਚ ਵਿਸ਼ਵਾਸ ਕਰਦਾ ਹੈ ਜੋ ਕੋਈ, ਸਦੀਵੀ ਜੀਵਨ ਹੈ ਅਤੇ ਨਿਰਣੇ ਲਈ ਕੋਈ ਕਾਰਨ ਹੈ, ਜੋ ਕਿ ਸਨ, ਪਰ. ਉਸ ਨੇ '(ਹਵਾਈਅੱਡੇ ਖੁਸ਼ਖਬਰੀ ਨੂੰ, 5, 24-28 ਨੂੰ ਵੀ ਇੱਕ ਦਿਨ ਲਈ ਸਾਰੇ ਮਰ ਲੋਕ ਉਸ ਦੀ ਅਵਾਜ਼ ਸੁਣਦੇ ਹੋ, ਜਦ ਆ ਜਾਵੇਗਾ ਅਤੇ ਯੂਹੰਨਾ ਨੂੰ) ਉੱਠੇਗਾ ਨੇ ਕਿਹਾ ਕਿ s'.
ਮਰੇ ਹੋਏ ਦੀ ਵਧ - ਜਨਮ ਦੀ ਕਿਸੇ ਵੀ ਕਿਸਮ ਦੀ ਬਿਨਾ - ਯਿਸੂ ਮਸੀਹ ਦੇ ਇੱਕ ਬੁਨਿਆਦੀ ਸਿੱਖਿਆ ਨੂੰ ਹਿੱਸਾ ਹੈ. ਨਾ ਹੀ ਲੋਕ ਜਨਮ ਰਹੇ ਹਨ, ਨਾ ਹੀ ਜਾਨਵਰ ਅਤੇ ਹੋਰ ਜੀਵ ਦੇ ਤੌਰ ਤੇ ਅੱਗੇ ਰਹਿੰਦੇ ਹੈ, ਹਰ ਵਿਲੱਖਣ ਅਤੇ ਖਾਸ ਹੈ, ਕੇਵਲ ਇੱਕ ਵਾਰ ਹੀ, ਪਰ ਹਮੇਸ਼ਾ ਲਈ ਰਹਿੰਦਾ ਹੈ. ਮੌਤ ਨੂੰ ਹਰ (ਸੁਆਰਥ ਅਤੇ ਬਦੀ ਦੇ ਨਾਲ ਰਹਿਣ ਦੇ ਮਾਮਲੇ ਵਿਚ, ਦੂਰ ਉਸ ਜ) ਮਸੀਹ ਦੇ ਨੇੜੇ ਰਹਿੰਦਾ ਹੈ ਅਤੇ ਸੰਸਾਰ ਨੂੰ ਇਸ ਦੇ ਇਤਿਹਾਸਕ ਅੰਤ 'ਤੇ ਪਹੁੰਚ ਗਏ ਹਨ ਜਦ ਟਾਈਮ ਆ ਜਾਵੇਗਾ ਬਾਅਦ, ਫਿਰ ਲੋਕ ਸਾਰੇ ਇਕੱਠੇ ਮਰੇ ਤੱਕ ਜੀਅ ਕਰੇਗਾ ਅਤੇ ਕਿਸੇ ਵੀ ਨੇੜਲੇ ਹਮੇਸ਼ਾ ਰਹਿੰਦੇ ਰੌਸ਼ਨੀ ਅਤੇ ਖੁਸ਼ੀ ਦੇ ਪੂਰਾ ਜ ਦੂਰ ਉਸ ਨੂੰ ਤੱਕ, ਨਿਰਭਰ ਕਰਦਾ ਹੈ ਕਿ ਉਹ ਆਪਣੇ ਜੀਵਨ ਕਾਲ ਵਿੱਚ ਕੀਤੀ ve ਦੀ ਪਸੰਦ 'ਤੇ ਮਸੀਹ ਦੇ.
ਪਰ, ਮਸੀਹ ਨੂੰ ਸਾਰੇ ਰਾਸ਼ਟਰ ਅਤੇ eras ਦੇ ਸਾਰੇ ਲੋਕ, ਉਸ ਨੂੰ ਕਰਨ ਲਈ ਦੇ ਨੇੜੇ ਰੌਸ਼ਨੀ ਅਤੇ ਖੁਸ਼ੀ ਦੇ ਪੂਰੀ ਰਹਿਣ ਲਈ ਚਾਹੁੰਦਾ ਹੈ, ਇਸ ਲਈ ਉਸ ਨੇ ਉਸ ਨੂੰ ਸ਼ਾਮਲ ਹੋਣ ਲਈ ਉਹ ਦੇ ਸਾਰੇ ਸੱਦਾ ਦਿੰਦਾ ਹੈ. ਬੇਸ਼ੱਕ ਵੀ ਤੁਹਾਨੂੰ ਅਤੇ ਤੁਹਾਡੇ ਰਿਸ਼ਤੇਦਾਰ ਦੇ ਸਾਰੇ ਤੁਹਾਨੂੰ ਵਿਸ਼ਵਾਸ ਜ ਹੁਣ ਤੱਕ ਕਰ ਦਿੱਤਾ ਗਿਆ ve 'ਕੀ ਹੈ, ਬਾਰੇ ਉਸ ਨੂੰ ਦੇ ਕੇ ਆਲੋਚਨਾ ਜ ਦੀ ਨਿੰਦਾ ਕੀਤੀ ਜਾ ਰਹੀ ਦੇ ਬਗੈਰ, ਸੰਸਾਰ ਦੇ ਵੀ ਸਾਰੇ ਰਾਸ਼ਟਰ, ਨੂੰ ਸੱਦਾ ਰਹੇ ਹਨ.
ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ, ਮਸੀਹ ਹੈ, ਇੱਥੇ ਹੈ ਅਤੇ ਹੁਣ ਮਨੁੱਖਤਾ ਦੇ ਪਾਪ ਮਾਫ਼ ਕਰੋ ਅਤੇ ਪੂਰੇ ਹਮੇਸ਼ਾ ਲਈ ਸਾਨੂੰ ਉਸ ਦੇ ਪਿਆਰ ਦੀ ਪੇਸ਼ਕਸ਼, ਇੱਥੇ ਹੈ ਅਤੇ ਹੁਣ ਉਸ ਨੂੰ ਨਾਲ ਨਾਲ ਸਾਨੂੰ ਲੱਗਦਾ ਹੈ. ਲੋਕ ''ਟੀ ਨੂੰ ਮੁਕਤੀ ਹਾਸਲ ਕਰਨ ਲਈ ਮੁੜ ਮੁੜ ਵੱਧ ਅਵਤਾਰ ਅਤੇ ਕਰਨ ਦੀ ਉਡੀਕ ਕਰਨ ਲਈ ਮਜਬੂਰ aren. ਮੁਕਤੀ ਮਨੁੱਖ ਨੂੰ ਉਸ ਦੇ ਪਾਪ ਜ ਅਪਰਾਧ, ਉਸ ਦੀ ਬੇਰਹਿਮੀ ਅਤੇ ਉਸ ਦੇ ਦੁਸ਼ਟ ਬਾਰੇ ਤੋਬਾ ਹੈ, ਜੋ ਕਿ ਹਾਲਤ ਦੇ ਅਧੀਨ, ਨੂੰ ਵੀ ਇਕ ਮਿੰਟ ਦੇ ਅੰਦਰ-ਅੰਦਰ ਲਏ ਜਾ ਸਕਦੇ ਹਨ. ਉਹ ਸੁਆਰਥੀ ਅਤੇ ਮਤਲਬ ਹੈ, ਜ਼ਾਲਮ ਹੋਣ ਮਰ ਜੇ, ਫਿਰ ਸਮਝਦਾਰ ਜੀਵਨ ਨੂੰ ਕਰਨ ਲਈ, ਹੌਲੀ-ਹੌਲੀ, ਨੂੰ ਵਾਪਸ ਕਰਨ ਲਈ ਇਕ ਹੋਰ ਸਰੀਰ ਵਿੱਚ ਨਾ ਹੁਣ ਮੁਕਤੀ ਦਾ, ਨਾ ਹੀ ਮੁੜ ਉਥੇ ਹੀ ਹੋਵੇਗਾ. ਇਲਾਵਾ, ਸਮਝਦਾਰ ਹੈ, ਜੋ ਕਿ ਮਨੁੱਖ ਨੂੰ ਸੁਆਰਥੀ, ਜ਼ਾਲਮ ਰਹਿਣ ਅਤੇ ਇਸ ਦਾ ਮਤਲਬ ਹੈ ਕਿ, ਜਦ ਉਸ ਨੇ ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ ਦੀ ਅਨਾਦਿ ਪਿਆਰ ਉਸ ਲਈ ਉਡੀਕ ਹੈ, ਜੋ ਕਿ ਪਤਾ ਸੀ? ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ ਨੇ ਵੀ ਸਭ ਪਾਪੀ, ਲੋਕ ਦੇ ਸਾਰੇ ਨੂੰ ਪਿਆਰ ਕਰਦਾ ਹੈ, ਅਤੇ ਉਸ ਨੇ ਉਸ ਨੂੰ ਇਕਮੁੱਠ ਹੋਣ ਲਈ ਅਤੇ ਬਚਾਏ ਜਾ ਕਰਨ ਲਈ, ਤੋਬਾ ਕਰਨ ਲਈ ਸਾਨੂੰ ਦੇ ਸਾਰੇ ਚਾਹੁੰਦਾ ਹੈ. ਇਸ ਦੇ ਬਾਵਜੂਦ, ਉਸ ਨੇ ਟੀ ਨੇ ਹੁਣੇ ਹੀ ਨੇ ਸਾਨੂੰ ਸੱਦਾ ਦਿੰਦਾ ਹੈ, ਸਾਨੂੰ ਮਜਬੂਰ 'doesn.
ਹਰ ਯੁੱਗ ਵਿੱਚ, (ਅਤੇ ਉਹ ਬਹੁਤ ਸਾਰੇ ਹਨ) ਮਸੀਹ ਦੇ ਨਾਲ ਆਪਣੇ ਆਪ ਨੂੰ ਮਿਲਾ ਰਿਹਾ ਅਤੇ ਸੀ, ਜੋ ਅਜੇ ਵੀ ਆਪਣੇ ਪਵਿੱਤਰ ਮੌਤ ਨੂੰ ਲੈ ਕੇ ਪਾਸ ਹੈ, ਜੋ ਕਿ ਕਈ ਸਾਲ ਜ ਸਦੀ ਦੇ ਬਾਵਜੂਦ, ਜੀਵਨ ਨੂੰ ਵਿਖਾਈ ਅਤੇ ਮਦਦ ਕਰਨ ਲਈ ਆ ਰਿਹਾ ਹੈ. ਇਹ ਨਾ ਹੀ ਪੁਨਰ (samsara) ਤੇ ਨਾ ਹੀ ਕਰਮ ਤੱਥ ਹਨ, ਜੋ ਕਿ ਸਾਬਤ, ਅਤੇ ਇਹ ਹੈ ਜੋ ਮਨੁੱਖ ਨੂੰ ਕੁਝ ਮੌਕੇ 'ਤੇ ਕੁਝ ਬ੍ਰਹਮ ਬ੍ਰਾਹਮਣ ਕੇ ਲੀਨ, ਨਾ ਹੈ, ਨਾ ਹੀ ਇੱਕ ਆਦਮੀ ਨੇ ਇੱਕ ਨਦੀ ਵਿੱਚ ਇੱਕ ਬਰਫ਼ ਟੋਟੇ ਵਰਗੇ ਭੰਗ ਕਰਦਾ ਹੈ. ਮਨੁੱਖ ਵੀ ਉਸ ਦੇ ਸਰੀਰ ਨੂੰ ਦੀ ਮੌਤ ਦੇ ਬਾਅਦ ਉਸ ਦਾ ਨਾਮ, ਉਸ ਦੀ ਸ਼ਖ਼ਸੀਅਤ ਅਤੇ ਉਸ ਦੀ ਯਾਦ ਦੇ ਨਾਲ, 'ਤੇ ਰਹਿਣ ਲਈ ਜਾਰੀ ਹੈ. ਅਤੇ ਕੁਝ ਵਾਰ 'ਤੇ, ਉਹ ਆਪਣੇ ਨਾਮ, ਸ਼ਖ਼ਸੀਅਤ ਅਤੇ ਯਾਦ ਦੇ ਨਾਲ ਵੀ ਇਹੀ ਲੋਕ ਆਪਣੇ ਹੀ ਸਰੀਰ ਨੂੰ, ਜਿਹੜੀ ਕੋਈ ਵੀ ਹੁਣ ਦੀ ਉਮਰ ਹਾਸਲ ਕਰਨ, ਨੂੰ ਮੌਤ ਤੱਕ ਉੱਠੇਗਾ, ਪਰ ਅਮਰ ਰਹੇਗਾ.
ਲੋਕ ਦੇ ਸਰੀਰ ਨੂੰ ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ ਨੇ ਬਣਾਇਆ ਗਿਆ ਹੈ, ਉਹ ਅਸਲੀ ਹਨ ਅਤੇ ਇੱਕ ਆਦਮੀ ਨੂੰ ਜਦ ਵੀ, ਕਿ ਮਸੀਹ ਨੂੰ ਇਕਜੁੱਟ ਕੀਤਾ ਜਾ ਸਕਦਾ ਹੈ, ਦੀ ਆਤਮਾ ਨੇ ਯਿਸੂ ਨੂੰ ਮਿਲਾ ਹੈ. ਅਤੇ ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ ਨੇ ਉਹ ਰਾਹ ਕਰਿਸ਼ਮੇ ਕਰਦਾ ਹੈ ਹਵਾਈਅੱਡੇ ਸ਼ਰੀਰ ਜ ਆਪਣੇ ਹੱਡੀ ਸਦਾ ਲਈ (ਨੂੰ ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ ਦੇ ਦਿਆਲੂ ਊਰਜਾ ਦਾ ਧੰਨਵਾਦ) ਬ੍ਰਹਮ ਕ੍ਰਿਪਾ ਛਡਦਾ ਹੈ ਕਿ ''ਦੇ ਪਵਿੱਤਰ ਇਸੇ s '.
ਬਾਰੇ ਹਨੇਰੇ ਅਤੇ ਭੈ "ਦੇਵਤੇ":

 
ਸਿਰਫ਼ ਇੱਕ ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ ਹੀ ਮੌਜੂਦ ਹੈ. ਇਹ ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ ਨੂੰ ਸਾਰੇ ਆਤਮੇ, ਧਰਤੀ, ਆਕਾਸ਼ੀ ਆਬਜੈਕਟ, ਮਨੁੱਖਜਾਤੀ ਨੂੰ ਅਤੇ ਸਾਰੇ ਜੀਵ ਪੈਦਾ ਕੀਤੇ ਹਨ. ਕਿਸੇ ਵੀ ਵਿਅਕਤੀ ਨੂੰ ਦੇ ਕੇ ਬਣਾਇਆ ਹੈ, ਪਰ ਉਹ ਆਪ ਇਸ ਨੂੰ ਚਾਹੁੰਦਾ ਹੈ, ਕਿਉਕਿ ਹੀ ਮੌਜੂਦ ਹੈ, ਨਾ ਗਿਆ ਸੀ, ਜੋ - - ਇਸ ਨੂੰ ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ ਦੇ ਅਪਵਾਦ ਦੇ ਨਾਲ ਹੋਰ ਸਾਰੇ ਜੀਵ, ਵੀ ਸਭ ਸ਼ਕਤੀਸ਼ਾਲੀ ਆਤਮਾ, ਦੇਵਤੇ ਨਹੀ ਹਨ. ਉਹ ਵੀ ਲਾਸਾਨੀ, ਹੁਣੇ ਹੀ ਉਸ ਨੂੰ ਵੱਧ ਘੱਟ ਸ਼ਕਤੀਸ਼ਾਲੀ ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ, ਦੀ ਰਚਨਾ ਹਨ.
ਉਹ ਲੋਕ ਦੇ ਨਾਲ ਦੇ ਰੂਪ ਵਿੱਚ, ਚੰਗਾ ਜ ਬਦੀ ਹੋ ਕਰਨਾ ਚਾਹੁੰਦੇ ਹੋ ਕਿ ਕੀ ਚੋਣ ਕਰ ਸਕਦੇ ਹੋ, ਜੋ ਕਿ ਇਸ ਨੂੰ ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ, ਨੂੰ ਇੱਕ ਮੁਫ਼ਤ ਦੀ ਇੱਛਾ ਦੇ ਨਾਲ ਆਤਮਾ ਨੂੰ ਬਣਾਇਆ. (- ਸਾਨੂੰ ਸੰਦੇਸ਼ਵਾਹਕ ਦਾ ਮਤਲਬ ਹੈ, "ਦੂਤ"ਨੂੰ 'ਤੇ ਕਾਲ ਕਰੋ ਪਵਿੱਤਰ ਆਤਮਾ) ਅਤੇ ਕੁਝ ਹੋਰ ਨੂੰ ਆਪਣੇ egoism ਕੇ ਧੋਖਾ ਕੀਤਾ ਗਿਆ ਹੈ, ਅਤੇ ਦੇ ਰੂਪ ਵਿੱਚ, ਹਨੇਰੇ ਦੁਸ਼ਟ ਅਤੇ ਭੈ ਆਤਮੇ ਨੂੰ ਬੰਦ ਹੋ ਗਿਆ ਹੈ ਇਸ ਲਈ ਕੀਤਾ ਹੈ, ਕੁਝ ਆਤਮਾ ਚੰਗਾ ਹੈ, ਅਤੇ ਚਮਕਦਾਰ ਹੋਣ ਲਈ ਚੁਣਿਆ ਹੈ. ਸ਼ੈਤਾਨ ਨੂੰ - - ਪਵਿੱਤਰ ਬਾਈਬਲ, ਈਸਾਈ ਦੀ ਪਵਿੱਤਰ ਕਿਤਾਬ ਵਿਚ, ਪਵਿੱਤਰ ਯਸਾਯਾਹ ਨਬੀ ਭੂਤ ਦੇ ਨੇਤਾ ਦੇ ਬਾਰੇ ਲਿਖਦਾ ਹੈ ਕਿ ਉਹ ਆਪਣੇ ਆਪ ਨੂੰ egotistically ਨੂੰ ਸੋਚਿਆ ਹੈ, ਕਿਉਕਿ ਉਸ ਨੇ, ਸਵੇਰ ਦੇ ਸਟਾਰ (Lucifer) ਵਰਗੇ ਤੌਰ ਰੋਸ਼ਨ ਸੀ, ਪਰ ਫਿਰ ਵੀ ਸਵਰਗ ਡਿੱਗ ਹੈ ਕਿ: "ਮੈਨੂੰ ਸਵਰਗ ਨੂੰ ਜਾਣਾ ਹੈ ਅਤੇ ਅਕਾਸ਼ ਦੇ ਤਾਰੇ 'ਤੇ ਮੇਰੇ ਤਖਤ ਦੀ ਸਥਾਪਨਾ ਕੀਤੀ ਹੈ ਅਤੇ ਮੈਨੂੰ ਸੁਪਰੀਮ ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ ਵਰਗੀ ਬਣ ਜਾਵੇਗਾ ਜਾਵੇਗਾ" (ਯਸਾਯਾਹ, 14, 12-14 [iii]).


Icon from here

ਸੱਚੇ ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ ਨਿਮਰ ਹੈ ਅਤੇ ਕੋਈ ਵੀ ਸੁਆਰਥੀ ਆਤਮਾ ਨੇ ਉਸ ਮਨੁੱਖ ਨੂੰ ਯੂਨਾਈਟਡ ਰਹਿਣ ਦੇ ਯੋਗ ਹੈ. ਇਸ ਕਰਕੇ, ਜੋ ਕਿ ਆਤਮਾ, ਇਕੱਠੇ ਇਸ ਨੂੰ ਦੇ ਮਗਰ ਹੋ, ਜੋ ਕਿ ਜਿਹੜੇ ਦੇ ਨਾਲ, ਆਪਣੇ-ਆਪ ਨੂੰ ਦੂਰ ਹੈ ਅਤੇ ਉਸ ਦੇ ਸੁਭਾ ਦੀ ਹਾਰ ਗਈ. ਯਿਸੂ ਨੇ ਉਸ ਨੂੰ ਸ਼ਤਾਨ ਨੂੰ ਬਿਜਲੀ ਦੇ ਇੱਕ ਬੋਲਟ (ਲੂਕਾ, 10, 18) ਵਰਗੇ ਅਸਮਾਨ ਤੱਕ ਡਿੱਗਣ ਨੂੰ ਵੇਖਿਆ ਹੈ, ਜੋ ਕਿ ਉਸ ਦੇ ਚੇਲੇ ਨੂੰ ਦੱਸਿਆ ਸੀ.
Dark ਆਤਮਾ ਨੇ ਮਨੁੱਖਜਾਤੀ ਨੂੰ ਨਫ਼ਰਤ ਹੈ ਅਤੇ ਲਗਾਤਾਰ ਨੂੰ ਨੁਕਸਾਨ ਪਹੁੰਚਾਉਣ ਦੀ ਕੋਸ਼ਿਸ਼ ਕਰੋ. ਉਹ ਉਹ ਡਰ ਜ ਨਿਰਾਸ਼ ਦੀ ਇੱਕ ਰਾਜ ਨੂੰ ਲਿਆਉਣ, ਲੋਕ 'ਤੇ ਪਾਪੀ ਵਿਚਾਰ ਲਗਾ ਹੈ, ਪਰ ਉਹ ਅਕਸਰ "ਦੇਵਤੇ"ਦੀ ਆੜ ਵਿੱਚ ਵਿਖਾਈ ਅਤੇ ਉਪਾਸਨਾ ਕਰਨ ਦੀ ਮੰਗ.
ਮਸੀਹੀ - ਨੇੜੇ ਅਤੇ ਮਸੀਹ ਨੂੰ ਯੂਨਾਈਟਡ ਹਨ ਜੋ ਖਾਸ ਤੌਰ 'ਤੇ ਜਿਹੜੇ - ਮਸੀਹ ਨੂੰ ਲਗਾਤਾਰ ਉਹ ਨੇੜੇ ਹੈ, ਇਸ ਕਰਕੇ, ਹਨੇਰੇ ਆਤਮਾ ਦੀ ਬਦੀ ਕਾਰਵਾਈ ਨੇ ਖਤਰੇ ਵਿੱਚ ਨਹੀ ਹਨ ਅਤੇ ਯਿਸੂ ਉਸ ਦੀ ਰੱਖਿਆ ਕਰਦਾ ਹੈ.
ਦੇਵਤੇ ਨਹੀ ਹਨ, ਪਰ ਉਹ ਦੇਵਤੇ ਹਨ ਅਤੇ ਮੰਗ ਨੂੰ ਲੋਕ ਦੀ ਉਪਾਸਨਾ ਕਰਨ ਦੀ ਕੀਤੀ ਜਾ ਰਹੀ ਹੈ, ਜੋ ਕਿ ਇਸ ਬਾਰੇ ਝੂਠ ਇਹ ਹਨੇਰਾ ਆਤਮਾ, ਸੰਸਾਰ ਦੇ ਸਾਰੇ ਧਰਮ ਵਿੱਚ ਘੁਸਪੈਠ ਕੀਤੀ ਹੈ ਅਤੇ ਉਹ ਜਾਦੂਈ ਸਮਾਰੋਹ, ਲਹੂ ਅਤੇ ਮਨੁੱਖੀ ਬਲੀਦਾਨ ਦੇ ਜ਼ਰੀਏ ਭਗਤੀ ਨੂੰ ਲਭ ਰਹੇ ਹਨ.
ਇੱਕ "ਹਨੇਰੇ ਪਾਸੇ 'ਹੈ, ਜ, ਜੋ ਬਿਲਕੁਲ ਹਨੇਰਾ ਹੁੰਦੇ ਹਨ ਅਤੇ ਭਿਆਨਕ ਨਾ ਅਸਲ ਦੇਵਤੇ ਹਨ ਜੋ ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ ਦੇ; ਉਹ ਗੁਲਾਮ ਦੂਰ ਅਸਲੀ ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ ਅਤੇ ਅੰਤ ਨੂੰ ਮਾਰਨ ਦੀ ਰੱਖਣ ਲਈ, ਉਹ ਦੇਵਤੇ ਹਨ, ਜੋ ਕਿ ਪੁਰਾਣੇ ਜ਼ਮਾਨੇ ਦੇ ਬਾਅਦ ਬਹਾਨਾ ਕੀਤਾ ਗਿਆ ਹੈ, ਜੋ ਲੋਕ, ਨੂੰ ਝੂਠ ਹੈ ਜੋ ਭੂਤ ਹਨ. ਅਜਿਹੇ ਆਤਮਾ ਸਾਲ ਦੇ ਹਜ਼ਾਰ ਦੇ ਲਈ ਸਾਰੇ ਧਰਮ ਵਿੱਚ ਮੌਜੂਦ ਹਨ. ਐਨਟ, ਬਆਲ, ਮੋਲੋਕ, ਸ਼ਨੀ, Diana, ਡਾਇਆਨਾਇਸਸ, ਕੈੱਲਟ 'ਅਤੇ ਐਜ਼ਟੈਕ'ਦੇਵਤੇ ਸਿਰਫ਼ ਬੀਤੇ ਦੇ ਲੋਕ ਨੇ ਮਨੁੱਖੀ ਬਲੀਦਾਨ ਦੇ ਨਾਲ ਦੀ ਉਪਾਸਨਾ ਗਿਆ ਸੀ, ਜੋ ਕਿ ਭੂਤ ਦੇ ਅਣਗਿਣਤ ਮਾਮਲੇ ਦੇ ਕੁਝ ਹਨ.


Angels with Jesus Christ (from here)
 
 ਉਸ ਦੀ ਸਿੱਖਿਆ ਨੂੰ ਅਤੇ ਉਸ ਦੇ ਕੰਮ ਦੇ ਨਾਲ ਨਾਲ, ਮਸੀਹ ਦੇ ਜਿਹੜੇ ਹਨੇਰੇ ਆਤਮਾ overcame ਅਤੇ ਇਸ ਲਈ, ਮਸੀਹੀ ਦੀ ਉਪਾਸਨਾ ਨਾ ਕਰੋ. ਉਹ ਦੀ ਉਪਾਸਨਾ ਕੀਤਾ ਜਾਣਾ ਚਾਹੀਦਾ ਹੈ, ਜੋ ਕਿ ਦੇਵਤੇ ਨਹੀ ਹਨ. ਉਹ ਸਿਰਫ਼ ਝੂਠ ਅਤੇ ਛਲ ਦੇ ਮਾਰਗ ਨੂੰ ਚੁਣਿਆ ਹੈ, ਜੋ ਕਿ ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ ਨੂੰ ਦੇ ਰਚਨਾ ਹਨ.
ਧਰਤੀ 'ਤੇ ਰਹਿ ਰਿਹਾ ਸੀ, ਜਿਸ ਦੀ ਕਿ ਮਸੀਹ ਦੇ ਸਰੀਰ ਨੂੰ ਅਤੇ ਰੂਹ ਨੂੰ ਭੂਤ ਚਿੰਬਡ਼ੇ ਗਿਆ ਸੀ, ਬਹੁਤ ਸਾਰੇ ਲੋਕ ਨੂੰ ਚੰਗਾ ਕੀਤਾ. ਉਸ ਦੀ ਸ਼ਕਤੀ ਨੂੰ ਗਰੀਬ ਚਿੰਬੜੇ ਲੋਕ ਨੇੜੇ ਆ ਵੀ, ਜਦ, ਉਹ ਅੰਦਰ ਹਨੇਰੇ ਆਤਮਾ ਨਿਰਾਸ਼ਾ ਵਿਚ ਦੁਹਾਈ ਨੂੰ ਸ਼ੁਰੂ ਹੋ ਜਾਵੇਗਾ, ਜੋ ਕਿ ਅਜਿਹੇ ਸੀ! (ਆਦਿ ਮੱਤੀ 4, 24.8, 16.8, 28-33) ਬੀਮਾਰ ਹੈ ਅਤੇ ਆਪਣੇ ਪਰਿਵਾਰ ਉਸ ਨੂੰ ਸਿਰਫ਼ ਇਕ ਵੀ ਸ਼ਬਦ ਨੂੰ ਨਾਲ ਪੂਰਾ ਕੀਤਾ ਹੈ, ਜੋ ਕਿ ਭੂਤ ਦੇ ਕੱਢੇ, ਇਸ ਲਈ ਉਸ ਨੂੰ ਕਰਨ ਲਈ, ਇਸ ਦੇ ਸ਼ੁਕਰਗੁਜ਼ਾਰ ਸਨ.
ਉਮਰ ਦੌਰਾਨ ਬਹੁਤ ਸਾਰੇ ਪਵਿੱਤਰ ਨੂੰ ਚੰਗਾ ਕੀਤਾ (ਅਤੇ ਚੰਗਾ ਕਰਨ ਲਈ ਜਾਰੀ ਰੱਖਣ) ਨੂੰ ਭੂਤ ਚਿੰਬੜੇ ਹੋਏ ਲੋਕ, ਮਸੀਹ ਨੇ ਕੀਤਾ ਹੈ, ਜੋ ਕਿ ਤਰੀਕੇ ਨਾਲ. ਉਹ ਸਿਰਫ਼ ਉਸ ਦੇ ਨਾਮ ਦਾ ਜ਼ਿਕਰ ਕਰ ਕੇ ਕਈ ਵਾਰੀ, ਮਸੀਹ ਦੀ ਸ਼ਕਤੀ ਨਾਲ ਭੂਤ ਨੂੰ ਹਰਾ. ਮਸੀਹ ਦੀ ਚੇਲਾ - ਪੌਲੁਸ ਰਸੂਲ ਨੇ - ਉਸ ਦੇ ਭਵਿੱਖ ਦੇ (ਸਾਰੇ ਰਸੂਲ 16, 16-18, ਪਹਿਲੇ ਮਸੀਹੀ ਦੇ ਜੀਵਨ ਦੀ ਜਾਣਕਾਰੀ ਲਈ New Testament ਦੀ ਇਕ ਕਿਤਾਬ ਦੇ ਕਰਤੱਬ ਦਾ ਅਨੁਮਾਨ ਕਰਨ ਦੀ ਯੋਗਤਾ ਦਿੱਤੀ ਸੀ, ਜੋ ਕਿ ਇੱਕ ਭੂਤ ਚਿੰਬਡ਼ੇ ਨੂੰ ਇੱਕ ਕੁੜੀ ਨੂੰ ਚੰਗਾ ਕੀਤਾ ). ਕੁੜੀ ਇੱਕ ਗੁਲਾਮ ਸੀ ਅਤੇ ਉਸ ਦੇ ਮਾਲਕ ਨੇ ਉਸ ਨੂੰ ਵਿੱਤੀ ਸ਼ੋਸ਼ਣ ਕੀਤਾ ਗਿਆ ਸੀ. ਤੁਹਾਨੂੰ ਉਸ ਦੀ "ਕਰਮ"ਜ ਉਸ ਨੂੰ ਜਾਤੀ ਨੇ ਉਸ ਨੂੰ ਅਜਿਹੇ ਇੱਕ ਮੰਦਭਾਗੇ ਦੀ ਜ਼ਿੰਦਗੀ ਜੀਉਣ ਲਈ ਮਜਬੂਰ ਹੈ, ਜੋ ਕਿ ਕਾਰਨ ਸਨ ਵਿਸ਼ਵਾਸ ਕਰਦੇ ਹੋ?

    
ਹੈ, ਜੋ ਕਿ ਭੂਤ ਦੇ ਉਸ ਨੂੰ ਮੁਕਤ ਅਤੇ ਉਸ ਦੇ ਅਸਲ ਅਮਨ ਦੇ ਦਿੱਤੀ ਹੈ: (19-33 ਦੇ ਕਰਤੱਬ 16) - ਅਤੇ ਇਸ ਲਈ ਕਰ ਰਹੇ ਉਸ ਦੇ ਆਪਣੇ ਹੀ ਜ਼ਿੰਦਗੀ ਨੂੰ ਖ਼ਤਰੇ ਵਿਚ - ਇਹ ਸਬੂਤ ਕਿ ਉਹ ਕੀਤੀ ਹੈ, ਜੋ ਕਿ ਸਿਰਫ ਇੱਕ ਸ਼ਬਦ ਨਾਲ ਪੌਲੁਸ ਰਸੂਲ ਨੇ, ਜੋ ਕਿ ਸੀ.
ਆਰਥੋਡਾਕਸ ਚਰਚ ਵਿਚ ਕੋਰਸ ਦੇ ਲਈ ਸਾਨੂੰ ਭੂਤ ਨੇ ਸਾਨੂੰ ਨੁਕਸਾਨ ਨਾ ਕਰ ਸਕਦਾ ਹੈ, ਜੋ ਕਿ ਇਸ ਨੂੰ ਸਾਡੇ, ਪ੍ਰਕਾਸ਼ਵਾਨ ਅਤੇ ਚੰਗੇ ਬਣ ਕਰਨ ਲਈ ਮਦਦ ਕਰਦਾ ਹੈ, ਜੋ ਕਿ ਮਸੀਹ ਦੇ ਨਾਲ ਨਾਲ ਸਾਨੂੰ ਮਿਲਾ ਹੈ, ਜੋ ਕਿ ਆਪਣੇ ਜੀਵਨ ਦੀ ਉਸ ਪੂਰੇ ਤਰੀਕੇ ਨਾਲ, ਹੈ. ਸੱਚ ਨੂੰ ਭੂਤ ਨੂੰ ਖ਼ਤਮ ਕਰਨ ਅਤੇ ਸਾਡੇ ਤੱਕ ਦੂਰ ਰੱਖਣ ਸਕਦਾ ਹੈ ਇਨਸਾਨ ਬਹੁਤ ਤਾਕਤਵਰ ਹੈ ਅਤੇ ਸਿਰਫ਼ ਮਸੀਹ ਦੀ ਸ਼ਕਤੀ ਹੈ ਹਨ, ਅਤੇ ਸਾਨੂੰ ਦੀ ਰੱਖਿਆ ਕਰ ਸਕਦਾ ਹੈ, ਜੋ ਕਿ ਹੈ, ਇਸ ਕਰਕੇ.
, ਹਨੇਰੇ ਅਤੇ ਭੈ ਦੇਵਤੇ ਆਪਣੇ ਪਿਉ ਦੇ ਧਰਮ ਵਿਚ ਹਨ ਸ਼ਕਤੀਸ਼ਾਲੀ ਮੇਰਾ ਭਰਾ, ਭੈਣ, ... ਲੋਕ ਦੀ ਵੱਧ ਕਿਤੇ ਵੱਡਾ ਬਿਜਲੀ ਦੀ ਕਲਪਨਾ ਕਰੋ. ਇਹ demonic ਸ਼ਕਤੀ ਹੈ. ਮਸੀਹ ਨੇ ਇਕੱਠੇ ਇਹ "ਪਰਮੇਸ਼ੁਰੀ 'ਜੀਵ ਦੇ ਸਾਰੇ ਵੱਧ ਲਾਸਾਨੀ ਹੋਰ ਤਾਕਤ ਹੈ. ਕੋਈ "ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ"ਮਸੀਹ ਨੂੰ ਮਿਲਾ ਹੈ, ਜੋ ਕਿ ਇੱਕ ਵਿਅਕਤੀ ਨੂੰ ਨੁਕਸਾਨ ਪਹੁੰਚਾ ਸਕਦਾ ਹੈ. (ਰੋਮੀ ਸਾਮਰਾਜ ਜ਼ੁਲਮ ਅਤੇ ਮਸੀਹੀ ਨੂੰ ਮਾਰਨ ਗਿਆ ਸੀ, ਜਦ) ਪੁਰਾਣੇ ਜ਼ਮਾਨੇ ਵਿਚ ਰਹਿੰਦਾ ਸੀ, ਜੋ ਕਿ ਸਾਡੇ ਲਈ ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ ਦਾ, ਦੇ ਕੁਝ ਰੋਮਨ ਸਿਪਾਹੀ ਕੈਦ ਵਿੱਚ ਬੰਨ੍ਹ ਜਿਹੜੇ ਸਥਾਨ ਨੂੰ ਲੈ ਕੇ ਕੀਤਾ ਗਿਆ ਸੀ, ਜਦ, ਇਕੱਲੀ ਨੂੰ ਆਪਣੇ ਪ੍ਰਾਰਥਨਾ ਕਰ ਕੇ, demonic ਦੇਵਤੇ ਨੂੰ ਸਮਰਪਿਤ ਕੀਤਾ ਗਿਆ ਸੀ, ਜੋ ਕਿ ਮੰਦਰ ਨੂੰ ਡੇਗਣ ਲਈ ਯੋਗ ਸਨ, , ਤਸ਼ੱਦਦ ਦੁਆਰਾ ਜਿਹੜੇ ਆਤਮਾ ਦੀ ਭਗਤੀ ਕਰਨ ਲਈ ਨੂੰ ਯਕੀਨ ਦਿਵਾਉਣ ਦੀ ਕੋਸ਼ਿਸ਼ ਕਰ.
ਇਸ ਨੂੰ ਦੀ ਪੂਜਾ ਹੈ ਅਤੇ ਇਸ ਨੂੰ ਡਰਨ ਵਾਲੇ ਗਿਆ ਹੈ, ਜੋ ਕਿ ਪੀੜਤ ਗੁਆ ਕਰਨਾ ਚਾਹੁੰਦੇ ਨਹੀ ਹੈ, ਕਿਉਕਿ ਇਹ ਸੱਚ ਹੈ (ਇੱਕ ਵਿਅਕਤੀ ਨੂੰ ਇੱਕ ਮਸੀਹੀ ਬਣਨ ਲਈ ਸ਼ੁਰੂ ਹੁੰਦਾ ਹੈ, ਜਦ) ਦੇ ਪਹਿਲੇ 'ਤੇ, ਉਹ ਜ਼ਰੂਰ ਹੈ, ਇੱਕ ਭੂਤ ਧਮਕੀ ਕੀਤਾ ਜਾਵੇਗਾ. ਪਰ, ਜੋ ਕਿ ਵਿਅਕਤੀ ਨੂੰ ਮਸੀਹ ਦੇ ਵੱਲ ਜਾਣ ਲਈ ਜਾਰੀ ਹੈ ਅਤੇ "ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ" (ਭੂਤ) ਕਮਜ਼ੋਰ ਅਤੇ ਕਮਜ਼ੋਰ ਹੋ, ਜੋ ਕਿ, ਉਸ ਦੇ ਨਾਲ ਸੰਯੁਕਤ ਹੈ.
ਬਹੁਤ ਸਾਰੇ ਲੋਕ ਅਜੇ ਵੀ ਜਿੰਦਾ ਹਨ, ਅਤੇ ਤੁਹਾਨੂੰ ਉਸ ਨੂੰ ਮਿਲਣ ਅਤੇ ਉਸ ਨਾਲ ਗੱਲਬਾਤ ਕਰ ਸਕਦਾ ਹੈ, ਜਦਕਿ, ਸਾਡੇ ਦਿਨ ਅਤੇ ਉਮਰ ਦੇ ਲੋਕ ਹਨ ਬਹੁਤ ਸਾਰੇ, ਜਿਸ ਨੂੰ ਦੇ - ਸਾਨੂੰ ਜੀਵਨ ਇਹ ਸਭ ਕੁਝ ਹੈ ਅਤੇ ਸਾਡੇ ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ ਦੇ ਪਵਿੱਤਰ ਸਿੱਖਿਆ ਨੂੰ ਪਤਾ ਕਰਨ ਲਈ ਆਇਆ ਹੈ.
ਮੈਨੂੰ ਹੋਰ ਕੁਝ ਵੀ ਕਹਿਣਾ ਚਾਹੁੰਦੇ ਹੋ ਨਾ ਕਰਦੇ. 'ਭਾਰਤੀ ਇੱਕ ਸ਼ਾਨਦਾਰ ਲੋਕ ਹਨ. ਜੋ ਕਿ ਨੂੰ ਛੱਡ ਉਹ ਅਜੇ ਵੀ ਮਸੀਹ ਦੇ ਨਾਲ ਜਾਣਦਾ ਨਹੀ ਬਣ ਗਏ ਹਨ. ਆਰਥੋਡਾਕਸ ਦੇ ਸਭ ਮਹੱਤਵਪੂਰਨ ਪਵਿੱਤਰ ਲੋਕ ਦੇ ਇੱਕ, ਯੂਨਾਨ ਦੇ ਪਵਿੱਤਰ ਪਰਬਤ ਉੱਪਰ ਇੱਕ ਜੋਗੀ ਦੀ ਜ਼ਿੰਦਗੀ ਰਹਿੰਦਾ ਸੀ ਅਤੇ Hinduists ਦੇ ਨਾਲ ਬਹੁਤ ਸਾਰੇ ਹਨ ਅਤੇ ਲੰਬੇ ਗੱਲਬਾਤ ਸੀ, ਸੀ, ਜੋ ਕਿ - ਉਹ ਸੀ, ਜੇ, ਉਹ ਐਲਡਰ Paisios ਅਨੁਸਾਰ, ਰੂਹਾਨੀ ਨੂੰ ਇੱਕ ਵੱਡੀ ਸੌਦਾ 'ਤਰੱਕੀ ਹੈ ਸੀ.
ਮੇਰੇ ਸ਼ਬਦ ਤੁਹਾਡੇ ਲਈ ਅਪੀਲ ਕੀਤੀ ਹੈ, ਮੇਰਾ ਭਰਾ ਹੈ ਅਤੇ ਮੇਰੀ ਭੈਣ ਹੈ, ਫਿਰ ਤੁਹਾਨੂੰ ਅੱਗੇ ਜਾਣ ਦੀ ਹੈ ਅਤੇ ਆਪਣੇ ਆਪ ਤੇ ਹੀ ਇਸ ਮਾਮਲੇ ਨੂੰ ਪੜਤਾਲ ਕਰ ਸਕਦਾ ਹੈ. ਤੁਹਾਨੂੰ ਸਦੀ ਲਈ ਤੇਰੇ ਲੋਕ ਤਸੀਹੇ ਗਿਆ ਹੈ, ਜੋ ਕਿ ਸਭ ਕੁਝ, ਯਿਸੂ ਮਸੀਹ ਦੇ ਸ਼ਕਤੀ- ਕੇ -ਪਰ ਨੂੰ ਵੀ ਸਿਖਾਉਣ ਦੇ ਨਾਲ pulverized ਕੀਤਾ ਜਾਵੇਗਾ, ਜੋ ਕਿ ਖੋਜਣ ਜਾਵੇਗਾ.



  
St. Symeon the New Theologian's First Vision of Uncreated Glory (here)

 ਤੁਹਾਨੂੰ ਹੋਰ ਜਾਣਕਾਰੀ ਲੱਭ ਸਕਦੇ ਹੋ?
ਆਰਥੋਡਾਕਸ ਮਸੀਹੀ ਨੂੰ ਵੀ ਭਾਰਤ 'ਚ ਪਾਇਆ ਜਾ ਸਕਦਾ ਹੈ. ਆਰਥੋਡਾਕਸ ਚਰਚ ਸਾਰੇ ਦੀ ਸਾਰੀ ਸਦੀ ਲਈ ਸੰਸਾਰ ਭਰ ਦੇ ਲੋਕ ਮਿਲਾ ਦਿੱਤਾ ਹੈ, ਜੋ ਕਿ ਇੱਕ ਯੂਨੀਵਰਸਲ ਚਰਚ ਹੈ, ਕਿਉਕਿ ਉਹ, ਸਿੰਗਾਪੁਰ ਦੇ ਆਰਥੋਡਾਕਸ ਚਰਚਨਾਲ ਸੰਬੰਧਿਤ ਹੈ. ਇਹ ਇਕ ਦੂਜੇ ਨੂੰ ਲੋਕ ਮਿਲਾ, ਅਤੇ ਇਕ ਕਰਨ ਲਈ, ਸੱਚੇ ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ - ਇੱਕ ਮਨੁੱਖੀ ਬਣ ਮੀਜ਼ਬਾਨ ਅਤੇ ਕੌਣ ਕੌਣ ਪਿਆਰ ਦੀ ਖ਼ਾਤਰ ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ ਨੇ ਸਾਡੇ ਲਈ ਆਪਣੇ ਆਪ ਨੂੰ ਕੁਰਬਾਨ ਕਰ: ਯਿਸੂ ਮਸੀਹ ਨੂੰ.
ਤੁਹਾਨੂੰ ਅੰਗਰੇਜ਼ੀ ਬੋਲਣ ਪੱਛਮੀ ਵਿਚ ਸਰਗਰਮ ਹਨ, ਜੇ, ਮੈਨੂੰ ਇੱਕ ਉਚਿਤ ਸ਼ੁਰੂਆਤੀ ਬਿੰਦੂ (ਐਸੈਕਸ ਵਿਚ ਸੰਤ ਯੂਹੰਨਾ ਬਪਤਿਸਮਾ,, ਇੰਗਲਡ ਨੂੰ ਸਮਰਪਿਤ Stavropegic ਮੱਠ) "ਅਮੋਲਕ ਵਾਲਾ ਦੇ ਮੱਠ 'ਹੋਵੇਗਾ ਸੋਚਦੇ; ਅਰੀਜ਼ੋਨਾ, ਅਮਰੀਕਾ (Saint Anthony ਦੀ ਯੂਨਾਨੀ ਆਰਥੋਡਾਕਸ ਮੱਠ) ਵਿੱਚ ਸੰਤ Anthony ਦੇ, ਮੱਠ; ਅਮਰੀਕਾ ਵਿਚ ਅੰਤਾਕਿਯਾ ਦੇ Archdiocese ਦੇ "ਮਸੀਹੀ ਆਰਥੋਡਾਕਸ ਮਿਸ਼ਨ 'ਦੇ ਨਾਲ ਇੱਕ ਸੰਪਰਕ ਨੂੰ ਵੀ, ਜਿਸ ਦੇ ਅੰਗ ਸਿਧਾਤ Protestantism ਤੱਕ ਤਬਦੀਲ masse en ਹੈ ਫਾਇਦੇਮੰਦ ਹੋਵੇਗਾ, ਜਦਕਿ, ਹੇਠ Platina ਵਿਚ ਅਲਾਸਕਾ, ਕੈਲੀਫੋਰਨੀਆ, ਅਮਰੀਕਾ ਦੇ ਸੰਤ ਹਰਮਨ ਭਾਈਚਾਰੇ, ਆਪਣੇ ਦਾ ਪ੍ਰਬੰਧ ਅਤੇ ਧਿਆਨ ਨਾਲ ਖੋਜ.
ਵੀ ਇੱਥੇ, ਪੁਰਾਤਨ ਨਿਹਚਾ ਰੇਡੀਓ ਸਾਈਟ ਨਾਲ ਸੰਪਰਕ ਲਾਭਦਾਇਕ ਹੈ:
(http://ancientfaith.com/).
http://www.stherman.com/index.htm: ਇਹ ਮਸੀਹ ਅਤੇ ਉਸ ਦੇ ਮਾਰਗ ਬਾਰੇ ਤੁਹਾਨੂੰ ਸੂਚਿਤ ਕਰ ਸਕਦਾ ਹੈ, ਜੋ ਕਿ ਕਈ ਿਕਤਾਬ ਅਤੇ ਰਸਾਲੇ ਸ਼ਾਮਲ ਹਨ St ਹਰਮਨ ਦੇ ਬ੍ਰਦਰਹੁੱਡ ਦੇ ਕੇ ਪ੍ਰਕਾਸ਼ਨ, ਲਈ ਵੈਬਸਾਈਟ ਹੈ.
ਇਹ ਭਾਰਤ ਦੀ ਯਾਤਰਾ ਅਤੇ ਇੱਕ Hinduist ਬਣ ਗਿਆ ਪਰ ਉਸ ਨੇ ਹਿੰਦੂ ਧਰਮ ਦੀ "ਦੇਵਤੇ"ਨਾ ਰੋਸ਼ਨ ਆਤਮਾ ਹਨ, ਜੋ ਕਿ ਲੱਭੇ, ਕਿਉਕਿ ਬਾਅਦ ਵਿੱਚ ਸਿਧਾਤ ਨੂੰ ਵਾਪਸ ਜੋ ਇੱਕ ਯੂਨਾਨੀ ਕੇ ਕਿਤਾਬ ਨੂੰ ਕਰਨ ਲਈ ਲਿੰਕ ਨੂੰ ਹੈ:
http://www.stherman.com/Catalog/Elder_Paisios/guru_book.htm.
ਇਹ ਕਲਾਊਸ Kenneth, ਨੂੰ ਵੀ ਭਾਰਤ ਨੂੰ ਸਫ਼ਰ ਅਤੇ ਇੱਕ Hinduist ਸੰਨਿਆਸੀ ਬਣ ਗਿਆ ਹੈ, ਪਰ ਬਾਅਦ ਵਿਚ ਉਸੇ ਹੀ ਖੋਜ ਕੀਤੀ ਹੈ ਅਤੇ ਅੰਤ ਵਿੱਚ ਬਣ, ਜੋ ਇੱਕ ਮਨੁੱਖ ਦੀ ਵੈਬਸਾਈਟ ਹੈ ਇੱਕ ਆਰਥੋਡਾਕਸ ਮਸੀਹੀ, 20 ਸਦੀ ਦੇ ਸਭ ਮਹੱਤਵਪੂਰਨ ਪਵਿੱਤਰ ਲੋਕ ਦੇ ਇੱਕ ਨੂੰ ਮਿਲਣ ਦੇ ਬਾਅਦ - ਐਲਡਰ ( ਅਧਿਆਤਮਿਕ ਅਧਿਆਪਕ)
Sophrony: http://www.klauskenneth.com/.


 

ਇੱਥੇ (ਬਹੁਤ ਲਵੇਗਾ ਜੋ ਹੈ ਅਤੇ ਬਹੁਤ ਕੁਝ ਗਿਆਨ ਨੂੰ ਬਿਨਾ Hinduists ਬਣ ਗਿਆ ਸੀ, ਜੋ ਸੱਚ ਨੂੰ ਪੁਰਾਣਾ ਮਸੀਹੀ ਪੱਛਮੀ ਵੱਧ ਹੋਰ, ਖੋਜ ਕੀਤੀ ਹੈ, ਜੋ ਕਿ ਬਹੁਤ ਸਾਰੇ ਆਰਥੋਡਾਕਸ, ਸਾਬਕਾ Hinduists ਉਥੇ ਹਨ,) ਜਿਸ ਦੀ ਸਾਈਟ ਵੀ ਜਾਣਕਾਰੀ ਦੇ ਕਾਫ਼ੀ ਸ਼ਾਮਿਲ ਹੈ ਇਕ ਹੋਰ ਨੂੰ ਇੱਕ, ਹੈ: http://servantofprayer.wordpress.com/.
ਇੱਥੇ ਤੁਹਾਨੂੰ Cambridge ਯੂਨੀਵਰਸਿਟੀ ਦੇ ਆਰਥੋਡਾਕਸ ਪ੍ਰੋਫੈਸਰ ਕੇ ਕੁਝ ਰੇਡੀਓ ਬਰਾਡਕਾਸਟ ਨੂੰ ਸੁਣ ਸਕਦੇ ਹੋ, ਜਿਸ ਨੂੰ ਆਪਸ ਵਿੱਚ ਡਾ ਕ੍ਰਿਸਟੀਨ ਮੰਗਲਾ ਹੈ:
http://ancientfaith.com/feeds/rss/cambridge. ਡਾ ਕ੍ਰਿਸਟੀਨ ਮੰਗਲਾ ਨੇ ਇੱਕ ਹਿੰਦੂ, ਇੱਕ ਬ੍ਰਾਹਮਣ, ਭਾਰਤ ਵਿਚ ਸਭ ਅਤੇ ਪੁਜਾਰੀ ਜਾਤ ਦਾ ਜਨਮ ਹੋਇਆ ਸੀ. ਉਹ ਯੋਗਾ 'ਤੇ ਲਿਆਇਆ ਗਿਆ ਸੀ. ਉਸ ਦਾ ਦਾਦਾ, ਅਸਲ ਵਿਚ, ਬ੍ਰਹਮ ਲਾਈਫ ਸੁਸਾਇਟੀ ਦੇ ਸੰਸਥਾਪਕ ਕੌਣ ਹੈ ਆਧੁਨਿਕ ਯੋਗਾ ਅਤੇ ਵੀਦਨਤ ਫ਼ਲਸਫ਼ਾ, ਚੰਗੀ-ਜਾਣਿਆ ਸਵਾਮੀ Sivananda, ਦੇ expounders ਦੇ ਇੱਕ ਦੇ ਇੱਕ ਨਿੱਜੀ ਦੋਸਤ ਸੀ. ਉਸ ਦੀ ਉਮਰ 22 'ਤੇ ਇਕ ਮਸੀਹੀ ਬਣ ਗਿਆ, ਅਤੇ ਬਾਅਦ ਪੂਰਬੀ ਆਰਥੋਡਾਕਸ ਈਸਾਈ ਨੂੰ ਤਬਦੀਲ. ਉਸ ਨੇ Cambridge ਯੂਨੀਵਰਸਿਟੀ ਦਾ ਅੰਗਰੇਜ਼ੀ ਸਾਹਿਤ ਵਿਚ ਉਸ ਨੂੰ ਡਾਕਟਰੇਟ ਪ੍ਰਾਪਤ ਹੈ, ਅਤੇ ਸਾਹਿਤ ਅਤੇ ਉਸ ਨੂੰ ਕਈ ਲਿਖਿਆ ਗਿਆ ਹੈ, ਜਿਸ ਦੇ ਗਲਪ,, ਦੇ ਨਾਲ ਨਾਲ ਯੋਗ ਅਤੇ ਈਸਾਈ ਸਮੇਤ ਵੱਖ-ਵੱਖ ਰੂਹਾਨੀ ਵਿਸ਼ੇ, ਦੀ ਕਿਤਾਬ 'ਤੇ ਲੇਖ ਲੇਖਕ ਕੀਤਾ ਹੈ.
ਅੰਤਿਕਾ: ਅੰਤ ਨੂੰ ਮਸੀਹ ਦੀ ਸਿੱਖਿਆ ਨੂੰ, ਬਾਅਦ ਵਿੱਚ ਹੈ, ਜੋ ਲੋਕ.
ਮਸੀਹ ਦੇ ਬਾਅਦ ਪਹਿਲੇ ਤਿੰਨ ਸੌ ਸਾਲ, ਵਾਰ (ਰੋਮਨ ਸਾਮਰਾਜ) 'ਤੇ ਰਾਜ ਕੀਤਾ ਹੈ, ਜੋ ਕਿ ਸਾਡੇ ਸੰਸਾਰ ਮਹਾਨ ਸਾਮਰਾਜ ਪ੍ਰਾਚੀਨ ਲੋਕ ਨੇ ਉਪਾਸਨਾ ਕੀਤੀ ਸੀ, ਜੋ ਕਿ ਹੈ, ਪਰ ਸੁਪਰੀਮ ਨਾ ਸਨ, ਜੋ ਕਿ ਵੱਖ-ਵੱਖ ਆਤਮਾ, ਦੀ ਉਪਾਸਨਾ ਕਰਨ ਲਈ ਮਜਬੂਰ, ਮਸੀਹੀ ਨੂੰ ਖ਼ਤਮ ਕਰਨ ਦੀ ਕੋਸ਼ਿਸ਼ ਕੀਤੀ ਆਤਮਾ ਨੂੰ. ਉਹ ਨੂੰ ਮਜਬੂਰ ਕਰਨ ਲਈ ਤਸੀਹੇ ਦੇ ਹਰ ਕਿਸਮ ਦੀ ਕਰਨ ਲਈ ਲੱਗੀ. ਉਹ ਬਹਾਦਰ ਨਾ ਸਨ, ਨਾ ਹੈ, ਕਿਉਕਿ ਮਸੀਹੀ, ਆਪਣੇ ਦੁਸ਼ਮਣ ਦੇ ਵਿਰੁੱਧ ਹਥਿਆਰ ਚੁੱਕਣ ਨਾ ਕੀਤਾ, ਪਰ ਉਹ ਕੀਤਾ ਸੀ ਕਿ ਜੇ ਉਹ ਆਪਣੇ ਗੁਰੂ ਜੀ (ਹਿੰਸਾ ਨਾਲ ਹਿੰਸਾ ਦਾ ਮੁਕਾਬਲਾ ਨਾ ਕਰਨ ਲਈ) ਨੂੰ ਕੀ ਕਿਹਾ ਸੀ, ਕਿ ਉਸ ਨੂੰ ਪਤਾ ਸੀ, ਇਸ ਕਰਕੇ, ਉਹ ਆਪਣੇ ਆਪ ਨੂੰ ਸੁਪਰੀਮ ਆਤਮਾ ਨਾਲ ਰਹਿਣ ਲਈ ਜਾਣ ਜਾਵੇਗਾ , ਉਸ ਚਾਨਣ ਦਾ ਧੋਤਾ ਅਤੇ ਉਸ ਦੀ ਪਿਆਰ ਨੂੰ ਪ੍ਰਾਪਤ. ਮਸੀਹੀ, ਆਦਮੀ, ਔਰਤ, ਅਤੇ ਬੱਚੇ ਦੇ ਹਜ਼ਾਰ ਦੇ ਅਣਗਿਣਤ, ਨੂੰ ਮੌਤ ਦੀ ਤਸੀਹੇ ਅਤੇ ਖ਼ੁਸ਼ੀ-ਖ਼ੁਸ਼ੀ ਆਪਣੇ ਜੀਵਨ ਦੇ ਦਿੱਤੀ ਹੈ ਗਏ ਸਨ. ਅਤੇ ਤਿੰਨ ਸਦੀ ਨੂੰ ਮਸੀਹ ਦੇ ਬਾਅਦ, ਕਿਸੇ ਵੀ ਲਹੂ, ਅਰਥਾਤ ਬਿਨਾ, ਮਸੀਹੀ ਜਿੱਤਿਆ: ਰੋਮੀ ਸਾਮਰਾਜ ਦੇ ਹਾਕਮ ਮਸੀਹੀ ਆਪਣੇ ਆਪ ਨੂੰ ਬਣ ਗਿਆ.
ਇਹ ਸੱਚ ਹੈ, ਸਮੱਸਿਆ (ਬਦੀ ਆਤਮੇ ਨੂੰ ਹਮੇਸ਼ਾ ਠੱਗ ਹਿੰਸਾ ਦੁਆਰਾ ਜ ਦੁਆਰਾ ਕੋਈ, ਦੂਰ ਦੂਰ ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ ਦੇ ਲੋਕ ਲੈਣ ਲਈ ਚਾਹੁੰਦੇ ਹੋ) ਬੰਦ ਨਾ ਕੀਤਾ ਸੀ, ਪਰ ਇਸ ਨੂੰ ਇਸ ਮੌਕੇ 'ਤੇ ਇਸ ਨੂੰ ਕਹਾਣੀ ਦੱਸ ਨੂੰ ਜਾਰੀ ਰੱਖਣ ਲਈ ਜ਼ਰੂਰੀ ਨਹੀ ਹੈ.
ਪੀੜ੍ਹੀ ਲੋਕ ਪੀੜ੍ਹੀ ਹਜ਼ਾਰ ਬਿਲਕੁਲ ਮਸੀਹ ਦੇ ਨਾਲ ਮਿਲਾ ਅਤੇ ਉਹ ਗੱਲ ਕੀਤੀ ਹੈ, ਜੋ ਕਿ ਬਹੁਤ ਪਿਆਰ ਨੂੰ ਹਾਸਲ ਕਰਨ ਲਈ ਕੀਤਾ ਗਿਆ ਹੈ. ਨੂੰ ਦੇ ਕਈ ਗਰੀਬ ਨੂੰ ਆਪਣੀ ਜਾਇਦਾਦ ਦੇ ਸਾਰੇ ਵੰਡੇ ਅਤੇ ਉਹ ਸਨ, ਜੋ ਕਿ ਸਿਰਫ ਕੱਪੜੇ ਨੂੰ ਰੱਖਿਆ. ਕੁਝ ਵੀ ਆਪਣੇ ਕੱਪੜੇ ਦੇ ਦਿੱਤੀ ਹੈ ਅਤੇ ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ ਨੂੰ ਪ੍ਰਾਰਥਨਾ ਕਰ, ਬੀਆਬਾਨ ਜਗ੍ਹਾ ਵਿੱਚ ਨੰਗੇ ਰਹਿੰਦੇ ਸਨ. ਮਸੀਹ ਦੇ ਲਈ ਆਪਣੇ ਪਿਆਰ ਨੂੰ ਉਸ ਦੀ ਰੀਸ ਕੀਤੀ ਸੀ, ਕਿਉਕਿ ਉਹ ਸਾਰੇ, ਉਹ ਕਰ ਸਕਦੀ ਸੀ ਜੋ ਵੀ ਰਾਹ ਵਿੱਚ ਆਪਣੇ ਸਾਥੀ ਲੋਕ ਦੀ ਮਦਦ ਕੀਤੀ. ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ ਦੇ ਨਾਲ ਨਾਲ ਸਭ ਸੰਯੁਕਤ ਸਨ ਉਹ, ਨਾ ਕਿ ਜਾਦੂ ਵਰਤ ਕੇ (, ਬਿਮਾਰ ਨੂੰ ਠੀਕ ਕਰਨ ਲਈ ਆਦਿ ਬਦੀ ਆਤਮੇ, ਬਰਖਾਸਤ ਕਰਨ ਦੀ) ਕਰਿਸ਼ਮੇ ਕਰਨ ਦੀ ਦਾਤ ਨੂੰ ਹਾਸਲ ਹੈ, ਪਰ ਸਿਰਫ਼ ਮਸੀਹ ਦੇ ਨਾਮ ਤੇ ਉਚਾਰ ਕੇ. ਸਾਨੂੰ (ਉਹ, ਉਹ ਮਰ ਵੀ ਬਾਅਦ ਸਾਨੂੰ ਸੁਣਦਾ ਹੈ ਅਤੇ ਰੂਹ ਦੀ ਜਗ੍ਹਾ ਲਈ ਜਾ ਸਕਦਾ ਹੈ), ਉਸ ਨਾਲ ਗੱਲ ਕਰ, ਅਤੇ ਸਾਨੂੰ, ਹੋਰ ਸ਼ਬਦ ਵਿੱਚ, "ਪਵਿੱਤਰ"ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ ਦੇ ਨਾਲ ਮਿਲਾ ਰਹੇ ਹਨ, ਜਿਹੜੇ ਉਹ ਨੂੰ ਕਾਲ, ਦਾ ਆਦਰ ਕਰੋ ਅਤੇ ਇਹ ਲੋਕ ਸਾਰੇ ਦਾ ਸਨਮਾਨ .
ਨੇ ਸਾਨੂੰ ਉਹ ਦੇ ਲਈ ਸਿਰਫ ਕੁਝ ਕੁ ਦਾ ਜ਼ਿਕਰ ਕਰੀਏ:
ਮਿਸਰ ਦੇ ਸੰਤ
Makariosਇੱਕ ਗੁਪਤ ਪ੍ਰੇਮੀ ਤੱਕ ਗਰਭਵਤੀ ਸੀ, ਜਿਸ ਨੇ ਇਕ ਨੌਜਵਾਨ ਔਰਤ ਨੂੰ ਪਿਤਾ ਦੀ ਹੋਣ ਦਾ ਉਸ ਨੂੰ ਦੋਸ਼ੀ ਨੂੰ ਜਦ, ਉਸ ਨੇ, ਉਸ ਦੇ ਦੋਸ਼ ਨੂੰ ਸਵੀਕਾਰ ਕਰ ਲਿਆ ਸਥਾਨਕ ਜਨਤਾ ਤੱਕ ਬੇਇੱਜ਼ਤੀ ਦੇ ਹਰ ਕਿਸਮ ਦੇ ਦੁੱਖ ਝੱਲੇ, ਜੋ ਕਿ ਇਸ ਨੂੰ ਦਿਆਲੂ-ਦਿਲ ਸੀ, ਅਤੇ ਦੋ ਵਾਰ ਦੇ ਤੌਰ ਤੇ ਬਹੁਤ ਕੁਝ ਕੰਮ ਕਰ ਸ਼ੁਰੂ ਕਰ ਔਰਤ ਅਤੇ ਉਸ ਦੇ ਬੱਚੇ ਨੂੰ ਸਹਿਯੋਗ ਕਰਨ ਲਈ ਕ੍ਰਮ ਵਿੱਚ. ਸੱਚ ਨੂੰ ਸੀ, ਜਦ ਬਾਅਦ ਵਿਚ, ਉਸ ਨੇ ਗੁਪਤ ਅਤੇ ਕਦੇ ਵੀ ਸਾਬਤ ਕਰਨ ਦੀ ਮੰਗ ਕੀਤੀ ਛੱਡ ਦਿੱਤਾ.

 
ਪੰਜਵ ਸਦੀ ਈ ਵਿੱਚ, Saint Paulinus, ਸਾਰੇ ਉਸ ਦੀ ਦੌਲਤ ਖਰੀਦਣ ਖਰਚ ਅਤੇ ਅਜੀਬ ਹਮਲਾਵਰ (Vandals) ਤੱਕ ਗੁਲਾਮ ਆਜ਼ਾਦ ਦੇ ਬਾਅਦ, ਇੱਕ ਵਿਧਵਾ ਦਾ ਇੱਕੋ-ਇਕ ਪੁੱਤਰ ਨੂੰ ਆਜ਼ਾਦ ਕਰਨ ਲਈ ਇੱਕ ਗੁਲਾਮ ਦੇ ਤੌਰ ਤੇ ਆਪਣੇ ਆਪ ਨੂੰ ਦੇ ਦਿੱਤੀ ਹੈ.
ਰੂਸੀ ਪਵਿੱਤਰ, ਸਰਦਾਰ ਬੋਰਿਸ ਅਤੇ Gleb (
Boris and Gleb), ਆਪਣੇ ਦੁਸ਼ਟ ਦੇ ਭਰਾ Sviatopolkos ਨੂੰ ਕਤਲ ਕਰਨ ਦੇ ਇਰਾਦੇ ਨਾਲ ਆਪਣੇ ਮਹਿਲ ਨੂੰ ਸੱਦਾ ਦਿੱਤਾ ਸੀ, ਨੂੰ ਅਹਿਸਾਸ ਹੋਇਆ ਕਿ ਜਦ 1015, 'ਚ, ਉਹ ਵੀ ਚਲਾ ਗਿਆ. ਉਹ ਮਰ ਬਜਾਏ ਆਪਣੇ ਕਾਰਣ ਲਈ ਲੜਨ ਲਈ ਆਪਣੇ ਫ਼ੌਜੀ ਲਈ ਮਜਬੂਰ ਕਰਨ ਨੂੰ ਤਰਜੀਹ.
Saint ਮੂਸਾ ਨੇ ਹੰਗਰੀਆਈ ਕਈ ਸਾਲ ਲਈ ਤਸੀਹੇ ਦਿੱਤੇ ਜਾ ਕਰਨ ਨੂੰ ਤਰਜੀਹ ਅਤੇ ਇਸ ਦੇ ਫਲਸਰੂਪ ਮਰ ਦੀ ਬਜਾਏ ਉਸ ਦੇ ਮਾਲਕ ਦੀ ਪ੍ਰੇਮੀ ਬਣ, ਜੋ ਕਿ ਇੱਕ ਦਾਸ ਸੀ.
ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ ਦੇ ਕਿਰਪਾ ਤੱਕ ਅਧਿਆਤਮਿਕ ਸ਼ਕਤੀ ਨਾਲ ਭਰਪੂਰ 1900, ਦੀ ਗਰਮੀ ਵਿਚ ਪੀਕਿੰਗ, ਚੀਨ, ਵਿਚ ਤਸ਼ੱਦਦ ਕੀਤਾ ਜਾ ਰਿਹਾ ਦੇ ਬਾਅਦ ਸੱਤ ਸਾਲ ਦੇ ਉਮਰ ਦੇ ਸੰਤ ਇਵਾਨ ਚੀ ਚੁੰਗ, ਕੀ ਇਹ ਸਾਨੂੰ ਮਸੀਹ ਲਈ ਦੁੱਖ ਝੱਲਣ ਦਾ ਕਠੋਰ ਨਹੀ ਹੈ, ਨੇ ਕਿਹਾ ਕਿ ਹੈ ਅਤੇ ਸਿਰਫ਼ ਨੇੜੇ ਦਫ਼ਨਾਇਆ ਜਾ ਕਰਨ ਲਈ ਕਿਹਾ ਉਸ ਨੇ ਬਪਤਿਸਮਾ ਲਿਆ ਸੀ, ਜਿੱਥੇ ਕਲੀਸਿਯਾ ਨੂੰ. (http://o-nekros.blogspot.gr/2013/08/orthodox-martyrs-blood-saints-and.html)


Chinese Orthodox Church 
Pskof, ਇੱਕ "ਮਸੀਹ ਲਈ ਮੂਰਖ" (ਉਹ ਲੋਕ ਉਸ ਨੂੰ ਇਕ ਸੰਤ ਸੀ ਦਾ ਅਹਿਸਾਸ ਨਾ ਹੁੰਦਾ, ਜੋ ਕਿ ਇਸ ਪਾਗਲ ਹੋਣ ਦਾ ਨਾਟਕ), ਦੇ Saint ਨਿਕੋਲਸ, ਜਾਨਲੇਵਾ ਰਾਜੇ ਨੇ ਇਵਾਨ ਗਲੀ ਦੇ ਵਿਚਕਾਰ ਭਿਆਨਕ ਬੰਦ ਕਰ ਦਿੱਤਾ ਅਤੇ ਉਸ ਨੂੰ ਭੋਜਨ ਕਰਨ ਲਈ ਕੱਚਾ ਮੀਟ ਦੀ ਪੇਸ਼ਕਸ਼ ਕੀਤੀ ਕ੍ਰਮ ਵਿੱਚ ਉਹ ਰੂਸ ਸੱਤਾਧਾਰੀ ਗਿਆ ਸੀ ਤਰੀਕੇ ਨਾਲ ਲੋਕ ਖਾਣ ਵਰਗਾ ਸੀ, ਜੋ ਕਿ ਉਸ ਨੂੰ ਦਿਖਾਉਣ ਲਈ!
Saint Andrew, ਇਕ ਹੋਰ "ਮਸੀਹ ਲਈ ਮੂਰਖ", ਰਾਤ ​​ਨੂੰ, ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ ਨੇ, ਉਸ ਨੂੰ ਉਸ ਦੇ ਪਿਛਲੇ ਹੋਵੇਗਾ ਜਾਣਕਾਰੀ ਦਿੱਤੀ ਹੈ, ਜੋ ਕਿ ਸਾਰੇ brothels ਸਥਿਤ ਗਏ ਸਨ, ਜਿੱਥੇ Constantinople ਵਿਚ ਗਲੀ ਨੂੰ ਚਲਾ ਗਿਆ ਹੈ ਅਤੇ ਸੰਸਾਰ ਦੇ ਸਾਰੇ ਪਾਪੀ ਲੋਕ ਲਈ ਸਾਰੀ ਰਾਤ ਪ੍ਰਾਰਥਨਾ ਦੇ ਬਾਅਦ ਉਥੇ ਦੀ ਮੌਤ ਹੋ ਗਈ ਨੂੰ ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ ਦਾ ਚਾਨਣ ਦੀ ਮੰਗ.

 
ਬਹੁਤ ਸਾਰੇ ਲੋਕ ਦੂਜੇ ਵਿਸ਼ਵ ਯੁੱਧ ਦੌਰਾਨ ਨਾਜ਼ੀ ਤੱਕ ਬਚ ਮਦਦ ਕੀਤੀ ਹੈ ਜੋ ਸੰਤ ਮਰਿਯਮ
Skobtsova, Ravensburg ਦੇ ਨਾਜ਼ੀ ਨਜ਼ਰਬੰਦੀ ਡੇਰੇ ਵਿਚ ਚਲਾਇਆ ਗਿਆ ਸੀ. ਇਹ ਉਸ ਨੂੰ ਸਜ਼ਾ ਦੇਣ ਲਈ ਮੌਤ ਗਈ ਸੀ, ਜੋ ਇਕ ਹੋਰ ਔਰਤ ਨਾਲ ਸਥਾਨ ਤਬਦੀਲ ਹੋ, ਅਤੇ ਆਪਣੇ ਆਪ ਨੂੰ ਹੋਰ ਵੀ ਔਰਤ ਨੂੰ ਬਚਾਉਣ ਲਈ ਕ੍ਰਮ ਵਿੱਚ ਮਾਰੇ ਜਾਣ ਦੀ ਇਜਾਜ਼ਤ ਦਿੱਤੀ ਹੈ, ਜੋ ਕਿ ਰਿਪੋਰਟ ਕੀਤਾ ਗਿਆ ਸੀ.

 Click here

ਨਿਵਰਤਮਾਨ, ਹੋਰ ਧਰਮ ਜ ਮਸੀਹੀਅਤ ਦੇ ਹੋਰ ਫਾਰਮ ਤੱਕ ਬਹੁਤ ਸਾਰੇ ਲੋਕ, ਆਰਥੋਡਾਕਸ ਬਾਰੇ ਸਿੱਖਣ ਦੇ ਬਾਅਦ, ਉਹ ਪਿਛਲੀ ਹੇਠ ਦਿੱਤਾ ਗਿਆ ਸੀ, ਅਤੇ ਧਿਆਨ ਨਾਲ ਖੋਜ ਦੇ ਬਾਅਦ ਆਰਥੋਡਾਕਸ ਬਣ ਗਿਆ ਸੀ, ਜੋ ਕਿ ਧਰਮ ਨੂੰ ਛੱਡ. ਇਲਾਵਾ, ਸਭ ਕਮਾਲ ਵਿਅਕਤੀ ਦੇ ਇੱਕ ਦੇ ਰੂਪ ਵਿੱਚ, ਜਾਜਕ ਨੂੰ ਭਿਕਸ਼ੂ ਸਰਾਫੀਮ Rose (1931-1982) "ਤੁਹਾਨੂੰ ਆਰਥੋਡਾਕਸ ਬਣ ਕਰਦੇ ਹੋ, ਤੁਹਾਨੂੰ ਅਸਲ ਵਿੱਚ ਤੁਹਾਡੇ ਅੱਗੇ ਨੂੰ ਸਿਖਾਇਆ ਗਿਆ ਸੀ, ਜਿਸ ਨੂੰ ਕਿਸੇ ਵੀ ਅਸਲ ਸੱਚ ਨੂੰ ਗੁਆ ਨਾ ਕਰਦੇ ਨੇ ਕਿਹਾ,"ਸੀ.
ਬ੍ਰਹਮ ਮੱਠਵਾਸੀ: ਉਸ ਨੇ ਉਸ ਨੂੰ ਆਰਥੋਡਾਕਸ ਦੀ ਮਹਾਨ ਘਟਨਾ ਮਨਾਉਣ ਗਿਆ ਸੀ, ਜਿੱਥੇ ਕਿ ਮੰਦਰ ਨੂੰ, ਤੱਕ ਉਭਰ ਗਿਆ ਸੀ ਦੇ ਰੂਪ ਵਿੱਚ 22 ਜਨਵਰੀ, 1984 ਨੂੰ, ਮੇਕ੍ਸਿਕੋ ਸਿਟੀ ਵਿੱਚ, ਆਰਥੋਡਾਕਸ ਬਿਸ਼ਪ ਨੇ ਪੌਲੁਸ ਨੂੰ de Ballesterਦਾ ਕਤਲ ਕੀਤਾ ਗਿਆ ਸੀ.
18 ਮਈ, 1985 ਨੂੰ, ਸੰਤਾ ਕ੍ਰੂਜ਼ ਦੇ ਸ਼ਹਿਰ ਵਿੱਚ, ਆਰਥੋਡਾਕਸ ਜਾਜਕ ਨੂੰ Ioannis ਸਾਫ਼-ਸਾਫ਼ ਬਦੀ ਆਤਮੇ ਦੀ ਉਪਾਸਨਾ ਕਰਨ ਵਾਲੇ ਲੋਕ ਨੇ ਕਲੀਸਿਯਾ ਨੂੰ ਦੇ ਅੰਦਰ ਦਾ ਕਤਲ ਕੀਤਾ ਗਿਆ ਸੀ. ਉਸ ਦੀ ਮੌਤ ਦੇ ਬਾਅਦ, ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ ਨੂੰ ਉਹ ਇੱਕ ਸੰਤ ਸੀ, ਜੋ ਕਿ ਵੱਖ-ਵੱਖ ਕਰਿਸ਼ਮੇ ਦੁਆਰਾ ਪ੍ਰਗਟ.
1996 ਵਿਚ ਨੌਜਵਾਨ ਰੂਸੀ ਸਿਪਾਹੀ ਯੂਜੀਨ
Rodionov(ਆਈਕਾਨ ਹੈ) ਉਸ ਨੇ ਆਰਥੋਡਾਕਸ ਇਨਕਾਰ ਅਤੇ ਕਿਸੇ ਹੋਰ ਧਰਮ ਦੀ ਪਾਲਣਾ ਕਰਨ ਲਈ ਇਨਕਾਰ ਕਰ ਦਿੱਤਾ, ਬਸ ਇਸ ਕਰਕੇ, 100 ਦਿਨ ਚੱਲੀ ਹੈ, ਜੋ ਕਿ ਕੈਦ ਅਤੇ ਤਸ਼ੱਦਦ ਦੇ ਬਾਅਦ ਸਿਰ ਝੁਕਾਏ ਕੀਤਾ ਗਿਆ ਸੀ. ਉਸ ਦੀ ਮੌਤ ਦੇ ਬਾਅਦ, ਕਰਿਸ਼ਮੇ ਉਸ ਨੇ ਇਹ ਵੀ ਇੱਕ ਨਵ ਸੰਤ ਹੈ, ਜੋ ਕਿ ਦਿਖਾਇਆ ਹੈ.


 

ਇਹ ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ ਦੇ ਪਵਿੱਤਰ ਲਹੂ ਨੂੰ, ਸੰਤ Ioannis ਅਤੇ ਯੂਜੀਨ ਦੇ ਲਹੂ ਵਰਗਾ, ਦੁਸ਼ਟ ਆਤਮਾ ਤਾਕਤਵਰ ਹੈ, ਜਿੱਥੇ ਸਥਾਨ ਵਿੱਚ, twentieth ਸਦੀ ਵਿੱਚ ਆਪਣੇ ਜੀਵਨ ਦੇ ਦਿੱਤੀ ਹੈ, ਜੋ ਕਿ ਹੋਰ ਅਣਗਿਣਤ ਆਰਥੋਡਾਕਸ ਦੇ ਲਹੂ ਨੂੰ ਸ਼ਾਮਿਲ ਕੀਤਾ ਗਿਆ ਹੈ.
ਇਹ ਸਾਰੇ ਲੋਕ ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ ਨੂੰ ਨੇੜੇ ਹੁੰਦੇ ਹਨ ਅਤੇ ਅਕਸਰ ਲੋਕ ਨੂੰ ਸੰਚਾਰ. ਸਾਡੀ ਜ਼ਿੰਦਗੀ ਵਿਚ ਆਪਣੀ ਮੌਜੂਦਗੀ ਸ਼ਾਇਦ ਸਾਰੇ ਮਨੁੱਖਜਾਤੀ ਦੀ ਮੁਕਤੀ ਲਈ ਯਿਸੂ ਮਸੀਹ ਦੇ ਸ਼ਬਦ ਅਤੇ ਕੰਮ ਦੇ ਸੱਚਾਈ ਬਾਰੇ ਮਜ਼ਬੂਤ ​​ਸਬੂਤ ਹੈ.


ਨੋਟ


ਮਸੀਹ ਨੇ ਆਪਣੇ ਆਪ ਨੂੰ ਸੰਸਾਰ ਦੇ ਸਾਰੇ ਲੋਕ ਉਸ ਦੀ ਸਿੱਖਿਆ ਨੂੰ ਪ੍ਰਚਾਰ ਕਰਨ ਲਈ, ਅਤੇ ਉਸ ਨੂੰ ਯੂਨਾਈਟਡ ਬਣ ਨੂੰ ਸੱਦਾ ਕਰਨ ਲਈ ਬਾਹਰ ਭੇਜਿਆ ਸੀ, ਕਿਉਕਿ
[i] "ਰਸੂਲ" (ਯੂਨਾਨੀ ਵਿਚ = ਬਾਹਰ ਭੇਜੇ ਗਏ ਹਨ, ਜੋ ਦੂਤ) ਮਸੀਹ ਦੇ ਚੇਲੇ ਨੂੰ ਦਿੱਤਾ ਗਿਆ ਨਾਮ ਹੈ, ਹੈ, ਅਤੇ ਉਸ ਨੂੰ ਦੁਆਰਾ, ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ ਨੂੰ.


[II] ਇੰਜੀਲ (ਯੂਨਾਨੀ = ਖ਼ੁਸ਼ ਖ਼ਬਰੀ) ਉਸ ਦੀ ਜ਼ਿੰਦਗੀ ਅਤੇ ਉਸ ਦੇ ਬਹੁਤ ਸਾਰੇ ਸਿੱਖਿਆ ਵਿਚ ਕਈ ਸਮਾਗਮ ਨੂੰ ਕਵਰ ਮਸੀਹ ਦੇ ਚੇਲੇ, ਨੇ ਲਿਖਿਆ ਗਿਆ ਸੀ, ਜੋ ਕਿ ਬੁੱਕ ਹਨ. ਇੰਜੀਲ ਗਿਣਤੀ ਵਿਚ ਚਾਰ ਹਨ: ਉਹ ਯੂਹੰਨਾ ਨੂੰ ਅਤੇ ਲੂਕਾ ਨੂੰ ਮਰਕੁਸ ਮੱਤੀ ਅਨੁਸਾਰ ਇੰਜੀਲ,, ਹਨ. ਸਾਰੇ ਚਾਰ ਇੰਜੀਲ, ਮਸੀਹ ਦੇ ਚੇਲੇ ਨੇ ਲਿਖਿਆ ਸੀ, ਜੋ ਕਿ ਹੋਰ ਸਾਰੇ ਗ੍ਰੰਥ ਦੇ ਨਾਲ-ਨਾਲ (ਉਦਾਹਰਨ ਲਈ, ਪੌਲੁਸ ਰਸੂਲ ਨੇ ਲਿਖਿਆ ਪਰਿਚਯ), ਬਰਕਰਾਰ ਰੱਖਿਆ ਗਿਆ ਸੀ ਅਤੇ ਇਸ ਦੇ ਰੂਪ ਵਿੱਚ ਦੇ ਰੂਪ ਵਿੱਚ ਛੇਤੀ, "ਨਿਊ ਨੇਮ"ਕਹਿੰਦੇ ਹਨ ਕਿ ਇੱਕ ਸਮੂਹਿਕ ਵਾਲੀਅਮ ਵਿੱਚ ਸ਼ਾਮਿਲ ਕੀਤਾ ਗਿਆ ਸੀ, 2 ਸਦੀ ਈ.


[III] ਯਸਾਯਾਹ ਨੇ ਮਸੀਹ ਨੂੰ ਅੱਗੇ-ਦੁਆਲੇ ਦੇ 800 ਸਾਲ ਰਹਿੰਦੇ ਹਨ, ਅਤੇ ਫਿਰ ਵੀ, ਉਸ ਨੇ ਪਰਮੇਸ਼ੁਰ ਨੇ ਉਸ ਨੂੰ ਪ੍ਰਗਟ ਕੀਤਾ ਗਿਆ ਹੈ, ਜਿਸ ਨੂੰ ਸੀ, ਮਸੀਹ ਦੇ ਜੀਵਨ, ਬਾਰੇ ਬਹੁਤ ਸਾਰੇ ਮਹੱਤਵਪੂਰਨ ਜਾਣਕਾਰੀ ਦਿੱਤੀ, ਜੋ ਕਿ ਇੱਕ ਪਵਿੱਤਰ ਨਬੀ ਸੀ. ਕਈ ਅਜਿਹੇ ਨਬੀ ਪਿਛਲੇ ਵਿੱਚ ਮੌਜੂਦ ਸੀ, ਅਤੇ ਆਪਣੇ ਦਰਜ ਅਨੁਭਵ "ਪੁਰਾਣਾ ਨੇਮ"ਦੇ ਤੌਰ ਤੇ ਜਾਣਿਆ ਇੱਕ ਭੰਡਾਰ ਵਿਚ ਸ਼ਾਮਲ ਕੀਤਾ ਗਿਆ ਸੀ.



See also:

Ονόματα για προσευχή...

$
0
0

Από το ιστολόγιο Ελληνική Ναυς& τον Αμφοτεροδέξιο.




Η λίστα έχει μεγαλώσει, οπότε σας συγκέντρωσα όλα τα ονόματα σε μία ανάρτηση η οποία θα ανανεώνεται συνεχώς! Κάνοντας κλικ πάνω στα ονόματα βλέπετε την αντίστοιχη σχετική ανάρτηση.
Βοηθήστε μας να ενημερώνουμε την κατάσταση αυτή στέλνοντάς μας μήνυμα στο:
ellinikinafs@gmail.com

Μην διστάζετε να μας δίνετε και τα δικά σας ονόματα!

Ηημερομηνία τελευταίας ανανέωσης: 29 Απριλίου 2015

Ακολουθούν τα ονόματα χωρισμένα σε δύο κατηγορίες:

Α΄ Κατηγορία: υπέρ υγείας



Βασιλική - Μαρία (μωράκι - δεν έχουμε πληροφόρηση)

Μαρία (20 ετών, ατύχημα - 2η ανάρτηση - καλά νέα)

Αικατερίνη (16 ετών, καρκίνος - δεν έχουμε πληροφόρηση)

Έλενα (13 ετών, κάταγμα - επέμβαση - καλά νέα)

Ευαγγελία (μωρό στην εντατική) - τελευταία πληροφόρηση παρακάτω

Πολυχρόνης (επιληπτικές κρίσεις), Ελένη, Φοίβη, Αλέξης-Πολυχρόνης, Κωνσταντίνος,

Αλέξανδρος (καρκίνος στο συκώτι - μας παρακαλεί η Φώτω)

Ηλιάνα (παραμένει στην εντατική από τις 21 Ιανουαρίου 2015)

Βασίλειος (σοβαρή επέμβαση- ευχάριστα νέα)

Ραφαέλα (7 ετών), Νικόλας (μωρό), Μαρίνα (40 ετών), Ευαγγελία (το μωράκι παραπάνω)

(καλά νέα για την Μαρίνα)

Γεώργιος

Ευθύμιος (τροχαίο δυστύχημα) (σύζυγος: Φωτεινή, τέκνα: Ευάγγελος, Βασίλειος)

Ευάγγελος (σύζυγος: Αγγελική, τέκνο: Γεώργιος)

Παναγιώτης (4 ετών. καρκίνος - δεν έχουμε πληροφόρηση)

Σπυρίδων (12 ετών, καρδιοπάθεια - δεν έχουμε πληροφόρηση)
 

Στεργία (21 ετών, νευρική ανορεξία)

Ιωάννα (καρκίνος μαστού)

Διονύσιος (αιμορραγικό εγκεφαλικό - αναρρώνει)

Αναστασία, Γεώργιος

Βασίλειος (πνευμονία - έμαθα ότι πήγαινε καλύτερα, αλλά δεν έχω νεότερα)

Ελισάβετ (33 ετών, καρκίνος)

Δημήτριος και Βασίλειος (αναμένουμε), Μιχαήλ και Μαρία (ηλικιωμένοι - βελτιώθηκε η υγεία τους), Δήμητρα (βρίσκεται σε αγωγή και αναμένουμε)

Φωτεινή (κρίσιμη κατάσταση) - δεν έχω ενημέρωση

Ιωάννου, Κωνσταντίνου, Κωνσταντίνου, Σταύρου, Βασιλείου, Γεωργίου, Μιχαήλ, Ιωάννου, Δημητρίου, Σεραφείμ, Ιάσωνα, Φιλίππου, Εμμανουήλ (υπέρ υγείας και φωτισμού)

Αθανάσιος (25 ετών, λέμφωμα Hodgkin - μορφή καρκίνου - βρίσκεται στο νοσοκομείο)

Γεώργιος, Βασιλική και τέκνα (για να μην χωρίσουν)

Λεόντιος (18 ετών, σάρκωμα)

Άνθιμος (ψυχικά τραύματα, κατάθλιψη)

Γεώργιος (ατύχημα με μηχανή, παράλυτος)

Χαραλαμπία (καρκίνος)

Παναγιώτης (15 ετών, χρόνια πνευμονική ανεπάρκεια, μητέρα: Αλεξάνδρα)

Κωνσταντίνος ιερέας

Χρήστος (ασθενής σωματικά και ψυχικά),

Αιμιλία & Φανή (οικογενειακά προβλήματα)

Γεώργιος (όγκος στον εγκέφαλο)

Μάρθα & Γιάννης, Σοφία & Στέφανος, Νεκτάριος & Ελένη, Ζωή & Γιώργος ("θεία ενίσχυση")

Εμμανουήλ

Ιωάννης (σύζυγος) και Στέφανος, Αλεξία (τέκνα Σοφίας, που κοιμήθηκε - δες εδώ)

Μαρία (49 ετών, μετάσταση καρκίνου)

Γεώργιος (σύζυγος Χριστίνας)

Φωτεινή (καρκίνος), Παναγιώτα (καρκίνος), Αγγελική (καρκίνος), Αγγελική (5 ετών, εντατική), Κωνσταντίνος (καρκίνος), Διονυσία (πολλά προβλήματα), Μαγδαληνή (λευχαιμία): από το ραδιόφωνο της Πειραϊκής Εκκλησίας (δείτε και ΕΔΩ)

Μαρία (καρκίνος), Ειρήνη (καρκίνος), Φάνια

"Ν": Προσθέτουμε ένα νήπιο 4ετές (αγνώστων σε μας στοιχείων) με καρκίνο στα οστά.

Β΄Κατηγορία: υπέρ αναπάυσεως

Ευθύμιος (τροχαίο δυστύχημα) (σύζυγος: Φωτεινή, τέκνα: Ευάγγελος, Βασίλειος)

Ευάγγελος (σύζυγος: Αγγελική, τέκνο: Γεώργιος)

Πορφυρία μοναχή (κοιμήθηκε)

Ευάγγελος (αγνοούμενος - βρέθηκε νεκρός)

Σοφία (καρκίνος - κοιμήθηκε)

Nouman (Πακιστανός νεομάρτυρας 15 ετών)

Χριστίνα (καρκίνος, κοιμήθηκε)

Άγιοι των ημερών, 6 & 7 Μαΐου...

$
0
0

Άγιος Δίκαιος: το εκκλησάκι - προσκύνημα του αγίου &δικαίου Ιώβ στην Κίσσαμο Χανίων (6 Μαΐου)

$
0
0

Από τηΒικιπαίδεια

Image result for αγιος δικαιος κισσαμος
Φωτο από εδώ
Το χωριό Περιβόλιαβρίσκεται στην επαρχία Κισσάμουτου νομού Χανιώνστην ορεινή έκταση της δυτικής Κρήτης. Παλιότερα επί Κρητικής πολιτείας υπήρχε στην περιφέρεια μας ως Δήμος Ιναχωρίου. Το αρχαίο αυτό τοπωνύμιο προεκυψε από παραφθορά και έγινε 9 χωριά. Τα Περιβόλια είναι το δεύτερο χωριό της κοιλάδας που ανοίγεται από την ανατολή προς την δύση. Πρώτο είναι το Λούχι χειμώνα καλοκαίρι η ηλιόλουστη αυτή στενόμακρη κοιλάδας έχει ευχάριστο κλήμα, φιλοξενεί οκτώ από τα δώδεκα χωριά του τεως και νυν δήμου Ιναχωρίου, κοινός ποταμός συγκεντρώνει τα νερά των πηγών και εκβάλει στον όρμο Στόμιο που απέχει περίπου 10 χμ. από το χωριό. Παράλληλα με το ποτάμι υπάρχει άσφαλτος δρόμος που περνώντας μέσα από τα χωριά Βάθη και Πλοκαμιανά οδηγεί στην Μονή Παναγίας Χρυσοσκαλίτησας και στο ξακουστό πλέον Ελαφονήσι.
 
Αρχαιολογικά, Ιστορικά, εκκλησιαστικά και άλλα μνημεία του Χωριού

Αρχαιολογικά


Στην κορυφή του όρους Άγιος Δίκαιος υπάρχει ναΐσκος με χρονολογία ανεγέρσεως 1870 προς τιμή του δίκαιου Ιώβ. Πλήθος τάφων με αγγεία πήλινα και ενίοτε γυάλινα που βρέθηκαν σε διάφορα σημεία του χωριού μαρτυρούν την κατοίκιση της περιοχής από την ελληνορωμαϊκή τουλάχιστον εποχή.

Εκκλησιαστικά

Εικ. από εδώ (όχι από τον Άγ. Δίκαιο)
α) Ο ναΐσκος του δίκαιου Ιώβ, μικρού προφήτη κατά την Παλαιά Διαθήκη ["Ν": λάθος, ο δίκαιος Ιώβ δεν είναι προφήτης - για τους "μεγάλους"και "μικρούς"προφήτες της Π.Δ. εδώ]. Η εικόνα του βρέθηκε εκεί σε κάποιο κοίλωμα. Γιορτάζεται στις 6 Μαΐου.
Το 1870 επανήλθε από την Αίγυπτο ο Περβολιανός "Κοντοπυρο-Γιώργης". Ήταν ταμένος, να κτίσει εκεί το εκκλησάκι. Το τάξιμο ήταν να μεταφέρει στην πλάτη όσα υλικά δεν υπήρχαν εκεί, δηλαδή ασβέστη άμμο και νερό και τα κατάφερε.
Στην διάρκεια της Γερμανικής κατοχής είχε φυλάκιο εκεί ο Γερμανικός στρατός και με αγγαρείες κτίστηκε ολόκληρος καταυλισμός - ορύγματα ναρκοπέδιο και συρματοπλέγματα.

Άλλα εκκλησιαστικά μνημεία:

β) Στην θεση του ναου του Αγιου Ιωαννη του Θεολογου υπήρχε στενόμακρος ναΐσκος με τοιχογραφίες, αναφέρεται δε από τον Gerola. Το 1843, όπως αναφέρεται στην υπέρθυρη χαραγμένη χρονολογία, ανακαινίσθηκε από τους χωριανούς ο ναος. Έχει ιδιόρρυθμο εσωτερικό με τις τρεις από κάθε μεριά αψίδες κολλητές στην τειχοποιία. Αυτό δηλώνει ότι κτίστηκαν μετά τα εξωτερικά τείχη για την πιθανότητα ότι δεν θα άντεχαν τον θόλο όπως έκριναν Τσιριγώτες τεχνίτες. Το δεύτερο χαρακτηριστικό είναι το καμπαναριό της λαξευμένο το 1885 με ρόδακες, πτηνά, ψάρια και σχετική επιγραφή του καλλιτέχνη και λιθοξόου ΧαραμπόΓιαννη από τα Παπαδιανα.

γ) Η Μονή του Αγίου Νικολάου που αν και βυζαντινή με αψίδα στην μέση δεν σώζεται καμία τοιχογραφία. Στην είσοδο υπήρχαν δυο σκαλάκια. Προς τα κάτω η αψιδωτή θύρα έχει μεταρρυθμιστεί. Εξωτερικώς έχει πέντε πήλινα (έγχρωμο το κεντρικό) μπολάκια. Το κωδωνοστάσιο όπως περιγράφεται και σε προηγούμενο κεφάλαιο βυζαντινή επιγραφή. Διαθρυλείται ότι ο ναός πυρπολήθηκε κατά το 1823-1824 οπότε μια νύκτα της αποκριάς, ο μεν Σηφακας με τα παλικάρια του ήταν στην Ρογδια ο δε κουνενιώτης Καθέκλας απέφυγε τη φρούρηση. Ετσι επέδραμαν οι Τούρκοι στον τότε οικισμό των Περιβολίων και κατάσφαξαν 50 γυναικόπαιδα και έκαψαν σπίτια και εκκλησία.

Ενορία Αγίου Νικολάου Έλους (από εδώ)

Η Ενορία Έλους & Λίμνης αποτελείται από τα χωριά Έλος, Λίμνη και Σκαλιδιανά και βρίσκεται βορειοδυτικά της Επαρχίας Κισάμου σε μία πλαγιά κατάφυτη από καστανιές, πλατάνια, ελιές και αμπέλια. Απέχει περίπου 25 χιλιόμετρα από την Κίσαμο και 60 από τα Χανιά. Τα άφθονα νερά που πηγάζουν από τους πρόποδες του Αγίου Δικαίου Ιώβ προσφέρουν δροσιά και άφθονο πράσινο, που το καλοκαίρι είναι μία όαση για τους κατοίκους και επισκέπτες στο δρόμο για την Χρυσοσκαλίτισσα και το Ελαφονήσι. [...]
Κορυφαίο πανηγύρι της περιοχής είναι του Αγίου Δικαίου Ιώβ (6 Μαΐου), το οποίο προσελκύει χιλιάδες πιστούς, λόγω της πανοραμικής θέσεώς του στην κορυφή του ομώνυμου βουνού. Επειδή είναι χτισμένος στα σύνορα των Ενοριών Περιβολίων, Μουστάκου και Έλους, γίνεται συνήθως από κοινού το πανηγύρι του Αγίου.

ΑΓΙΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣ, Η ΨΗΛΟΤΕΡΗ ΚΟΡΦΗ ΤΗΣ ΚΙΣΣΑΜΟΥ (από εδώ)














ΑΓΙΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣ (ΑΗ ΔΙΚΙΟΣ) 1182 ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΜΕΤΡΟ
ΔΗΜΟΣ ΙΝΝΑΧΩΡΙΟΥ (ΕΝΝΙΑΧΩΡΙΑ)
ΕΚΕΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΓΥΠΑΕΤΟΥ (ΚΟΚΑΛΑΣ)

1. ΓΥΠΑΕΤΟΣ(ΚΟΚΑΛΑΣ)
2. ΓΥΠΑΣ (ΚΑΝΑΒΟΣ) ΣΤΟΝ ΑΗ ΔΙΚΙΟ
3. ΜΕ ΘΕΑ ΤΟ ΛΥΒΙΚΟ ΠΕΛΑΓΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΦΗ ΤΟΥ
4. ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΦΗ ΤΟΥ

5.Η ΚΟΡΦΗ

Άγιος Δίκαιος (από το Φυσιολατρικό Σύλλογο Ηρακλείου)

Το Σάββατο 29 Οκτωβρίου ο ΦΥ.Σ.Η. πραγματοποίησε την δεύτερη πορεία του για το τριήμερο 28-30 Οκτωβρίου στα Χανιά. Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, αναχωρήσαμε για το καστανοχώρι Έλος, ένα από τα πιο όμορφα παραδοσιακά χωριά του νομού Χανίων. Από εκεί, από υψόμετρο 525 μέτρων αρχίσαμε τη πεζοπορία μας προς την ψηλότερη κορυφή της Κισσάμου, μια πορεία εύκολη αλλά έντονη. Στην αρχή περπατήσαμε μέσα σε ένα δάσος από καστανιές που δίνει στη συνέχεια την θέση του σε θάμνους. 
Καθώς πλησιάζαμε στην κορυφή η θέα γινόταν ολοένα και πιο επιβλητική. Φθάνοντας στον Άγιο Δίκαιο είχαμε θέα των οροσειρών του Δικαίου, του Σελίνου και όλης της Κισσάμου, σε υψόμετρο 1.180 μ. Αφού απολαύσαμε την υπέροχη θέα και ξεκουραστήκαμε, επιστρέψαμε από το ίδιο μονοπάτι στο Έλος, όπου δοκιμάσαμε τοπικές γεύσεις στις παραδοσιακές ταβέρνες του χωριού. Το απόγευμα επιστρέψαμε στα Χανιά με ελεύθερο πρόγραμμα.

Πανίδα (απόσπασμα από εδώ):Εκτός από την οργιώδη βλάστηση που χαρακτηρίζει την περιοχή, αν ψάξουμε πιο χαμηλά, στον «υποόροφο» των δέντρων και θάμνων, θα συναντήσουμε εδώ τα σπάνια και προστατευόμενα ενδημικά είδη Lathyrus neurolobus, Carex cretica και Symphyamdra cretica με τα πανέμορφα γαλάζια λουλούδια του, που κατατάσσουν την περιοχή στην πρώτη βαθμίδα από πλευράς βοτανικού ενδιαφέροντος.
Ανεβαίνοντας πιο ψηλά και κατευθυνόμενοι προς την κορυφή, στον Άγιο Δίκαιο (1008 μ. υψόμετρο) συναντούμε σημαντικούς πληθυσμούς από το ενδημικό κυκλάμινο (Cyclamen creticum), τα σπάνια ενδημικά φυτά της Κρήτης που τα συναντήσαμε στο φαράγγι των Τοπολίων Centaurea argentea και Centaurea redempta, ακόμα εδώ θα βρούμε και το Brassica cretica ssp cretica, σπάνιο χασμόφυτο (φυτό των χασμάτων, των γκρεμνών) που εκτός Ελλάδας έχει βρεθεί μόνο στον Λίβανο. Το ανέβασμα στην κορυφή θα μας χαρίσει μια ανεπανάληπτη πανδαισία στην εικόνα μιας από τις πιο δασωμένες περιοχές της Κρήτης, σε συνδυασμό με το γαλάζιο του ουρανού και της μακρινής θάλασσας.

Το βίντεο, που αναφέρεται στους γυπαετούς της Κρήτης, είναι από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία. Δείτε επίσης: Ιώβ: το παιχνίδι του Θεού; (Ο δίκαιος Ιώβ & ένας Κινέζος)
Για την Κρήτη: παπά Γιώργης Χιωτάκης, ο ζωντανός βράχος των Λευκών Ορέων& Άγιοι ασκητές & Γεροντάδες στην Κρήτη
 

Υπαινιγμοί στο βιβλίο του Ιώβ για την ανάσταση των νεκρών &την κάθοδο του Χριστού στον Άδη

$
0
0
 
1. Απόσπασμα από:
«Ου προσκυνούμεν!»: οι άγιοι Τρεις Παίδες του Μεγάλου Σαββάτου

Εικ. από εδώ
Να προσθέσουμε κλείνοντας ότι στα αναγνώσματα του Εσπερινού της Αποκαθήλωσης (πρωί Μ. Παρασκευής) περιλαμβάνεται και το τέλος του βιβλίου του Ιωβ, όπου εξιστορείται η θεραπεία του από τις πληγές, η αποκατάσταση της περιουσίας του και η απόκτηση νέων τέκνων, που τον
παρηγόρησε γι'αυτά που είχε χάσει. Η αναφορά αυτή, όπως έχει επισημάνει ο μητροπ. Γόρτυνος Ιερεμίας (σημαντικός σύγχρονος μελετητής της Παλ. Διαθήκης & καθηγητής πανεπιστημίου στον τομέα αυτό) είναι ένας υπαινιγμός στη μετά θάνατον ζωήκαι στην ανάσταση των νεκρών. Ο λόγος, ότι ενώ ο Ιώβ απέκτησε διπλάσια περιουσία απ'αυτήν που είχε χάσει, όμως δεν απέκτησε διπλάσιο αριθμό παιδιών, αλλά τόσα, όσα είχε αρχικά (δηλ. δέκα). Και τούτο, γιατί τα παιδιά του, που είχαν πεθάνει, δεν είχαν χαθεί στην πραγματικότητα, απλώς είχαν πάει στον κόσμο των ψυχών. Έτσι, αποκτώντας άλλα τόσα, είχε και διπλάσια παιδιά. 
 
2. Απόσπασμα από:
Η κάθοδος του Χριστού στον Άδη κατά την Αγία Γραφή


Στο βιβλίο του Ιώβ[εδώ], κεφ. 38, ο Θεός απαντάει στον Ιώβ εξηγώντας του το μεγαλείο Του και τη φροντίδα Του για τον κόσμο: "Πού ήσουν όταν θεμελίωσα τη γη; Ποιος έθεσε τα μέτρα της;"κ.τ.λ. Στο στίχο 17 λέει: "ανοίγονταί δε σοι φόβω πύλαι θανάτου, πυλωροί δε άδου ιδόντες σε έπτηξαν;" ("σε σένα ανοίγονται από φόβο οι πύλες του θανάτου και εσένα βλέποντας μαζεύτηκαν οι θυρωροί του Άδη;").
Ερώτημα: πότε ανοίχτηκαν από οι πύλες του θανάτου στο Θεό και μαζεύτηκαν οι θυρωροί του Άδη; Η μόνη δυνατή απάντηση είναι ότι έχουμε εδώ μια προφητική αναφορά στην κάθοδο του Κυρίου στον Άδη, μετά τη σταύρωση. Ο στίχος παραπέμπει σαφώς στην εικόνα κάποιου που περνάει τις πύλες του Άδη - άρα ως άνθρωπος - και όχι ενός βασιλιά που έχει εξουσία πάνω στο θάνατο και διατάζει π.χ. την ανάσταση ενός νεκρού, γιατί τότε οι πυλωροί (θυρωροί) του Άδη δε θα τον "έβλεπαν", αλλά μόνο θα τον άκουγαν. Τον είδαν μόνο όταν πήγε αυτοπροσώπως, πράγμα που συνέβη κατά την εις Άδου κάθοδο. Γι'αυτό και ο συγκεκριμένος στίχος ενσωματώθηκε στην υμνογραφία της Εκκλησίας αναφερόμενος στο Χριστό.
Ο στίχος αυτός φανερώνει δύο πράγματα: α) ότι ο Άδης είναι τόπος (έστω, όχι με τους γήινους όρους) και β) ότι ο Θεός που μίλησε στον Ιώβ - και επιτρέποντας τα βάσανά του, τον έκανε διδάσκαλο αγγέλων και ανθρώπων - είναι ο Υιός του Θεού, ο αργότερα ενσαρκωθείς ως Ιησούς Χριστός.
 
Δείτε επίσης:

Άγιος Δίκαιος: το εκκλησάκι - προσκύνημα του αγίου & δικαίου Ιώβ στην Κίσσαμο Χανίων (6 Μαΐου)


Ιώβ: το παιχνίδι του Θεού; (Ο δίκαιος Ιώβ & ένας Κινέζος)


Όλο το βιβλίο του Ιώβ εδώ (& με νεοελληνική μετάφραση)
 
Άγιοι στις 6& 7Μαΐου


Τα πνεύματα των νεκρών & εμείς
Η Αγία Γραφή για τη μετά θάνατον ζωή των ψυχών

Οι τουρίστες έρχονται. Τι θα τους προσφέρουμε;

$
0
0
Viewing all 5211 articles
Browse latest View live




Latest Images